Copy
View this email in your browser

Beste klanten van SMOW,

Voor jullie ligt weer een nieuwe editie van onze nieuwsbrief waarin we jullie graag informeren over relevante ontwikkelingen, wetenswaardigheden en diverse thema's die voor jullie interessant kunnen zijn. Zoals onze bereikbaarheid, een leuk nieuw project en een webinar over veiligheid

Ik wens jullie veel leesplezier en mochten jullie ergens op willen reageren neem contact met ons op! 


Vriendelijke groeten,

Mieke Ruigrok - directeur/bestuurder

Bereikbaarheid SMOW
We hopen natuurlijk dat we in de nabije toekomst weer volledig open mogen en iedereen weer als vanouds bij ons binnen kan wandelen. Tot die tijd ontmoeten wij jou graag op een andere manier; telefonisch, videobellen, op afspraak of wellicht tijdens een wandeling. Klik hier voor onze contactgegevens.

SMOW is er voor alle inwoners van Wassenaar en geeft je gratis informatie, advies en hulp. We hebben maar één doel: jou verder helpen! 

Veel gestelde vragen

Ik wil hulp bij mijn financiën, doen jullie dat ook? 
Zelfstandig boodschappen doen wordt mij te zwaar, kan iemand mij daarbij helpen?
De zorg voor mijn vrouw doe ik met liefde, maar kan ik hulp krijgen als het me allemaal teveel wordt?
Waar kan ik aankloppen als ik als zelfstandige in de problemen dreig te komen?
 
Voor deze en vele andere vragen kun je bij ons terecht. Als we niet meteen de juiste informatie voor je hebben verwijzen we je door naar de juiste collega of instantie.
 
 
SMOW nieuws
Even voorstellen
Ik ben Irma Visser en ik ben sinds mei werkzaam bij SMOW als sociaal werker gericht op geldzaken. Mijn functie houdt in dat ik me onder andere richt op de hulpvragen van inwoners die te maken hebben met financiën.
 
Hiervoor heb ik gewerkt als bewindvoerder. De kennis die ik in die jaren heb opgedaan kan ik nu goed gebruiken. Het grote verschil is dat ik nu naast de klant sta en wij samen kunnen werken naar een gezonde financiële situatie.
 
Een leuke paasverrassing van Lions club de Pauw
Op verzoek van de Lions club Wassenaar de Pauw hebben we samen met de vrijwilligers belastinginvullers 25 klanten geselecteerd voor een leuke paasattentie. 

Op donderdag 1 april hebben een aantal dames van Lions club Wassenaar de Pauw heerlijke Paaspakketten bezorgd bij 25 Wassenaarse dames en heren. Vele dankbare gezichten en lieve woorden van deze dames en heren maakten deze Paasactie onvergetelijk. Mooi om in deze tijd met een kleine gebaar anderen blij te maken.

Lions club Wassenaar de Pauw
Geldzaken en regelgeving 
Heb je hulp nodig met het invullen van papieren? Geschoolde vrijwilligers helpen je op weg met bijvoorbeeld het invullen van lastige formulieren, het aanvragen van minimaregelingen of een DigiD code, of het bellen of schrijven naar instanties.
 
Vooral in deze tijd kloppen mensen aan voor hulp met administratieve en financiële vragen, zo ook Doris (45).  Zij is haar baan kwijtgeraakt en wil graag hulp bij het inschrijven bij het UWV voor werk en het aanvragen van een WW-uitkering. Doordat haar inkomen verandert, veranderen ook haar toeslagen. Doris heeft gelezen dat een DigiD-app de makkelijkste manier is om veilig in te loggen en waarbij ze geen wachtwoord meer hoeft te onthouden, alleen een pincode die zij zelf kiest.  Ook dit regelt zij bij de Formulierenbrigade.  

Afspraak maken:
Voor het maken van een afspraak, bel 070 511 2226 (tussen 9.00 – 14.00 uur) of mail naar  info@smowassenaar.nl
 

Zelfstandigenloket Wassenaar
Door de gevolgen van corona zitten veel ondernemers in zwaar weer. Daarom is SMOW in samenwerking met de ondernemersgroep Wassenaar en de gemeente het Zelfstandigenloket Wassenaar gestart.

Bij dit loket kunnen ondernemers en zzp’ers terecht met tal van vragen. Ben of ken je een ondernemer die hulp nodig heeft? Klik hier voor meer informatie

Meedoen & Ontmoeten 
Nieuw creatief wandkleedproject
In het van Heeckerenhuis staan we te popelen om de slag te gaan om onze muur van het ontmoetingslokaal te voorzien van nieuwe wandbekleding.  We zouden graag een kunstwerk aan de muur hebben dat vrolijkheid en saamhorigheid uitstraalt. Dit kunstwerk heeft als motto: “We zien elkaar".
 
Creatieve duizendpoot en materialen gezocht
Om dit project te realiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons tijdens dit proces te ondersteunen. En die willen helpen met het verzamelen en sorteren van materialen.
 
Maar ook materialen zijn nodig. Hiervoor zoeken we stofjes, kraaltjes, draad, kant etc. Deze moeten wel de kleur blauw of groen hebben. Alle nuances hiervan zijn goed. Voor wat extra details kunnen we deze materialen ook in de kleur geel gebruiken.
 
Interesse in vrijwilligerswerk of materiaal aanleveren?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia van der Meer s.vandermeer@smowassenaar.nl 
ANWB AutoMaatje in Wassenaar
Een groot aantal inwoners van Wassenaar is afhankelijk van vervoer door derden omdat zij door hun leeftijd of gezondheid beperkter zijn geworden. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. 
Wat hadden we graag in 2020 het eerste ritje met  AutoMaatje willen maken!  Maar helaas zijn wij door het coronavirus genoodzaakt maatregelen te nemen, maar ondanks dat we nog niet rijden kun jij je  alvast aanmelden. Zo ben jij als eerste op de hoogte als we van start gaan! Zodra de maatregelen dit toelaten gaan we van start en hopen wij veel mooie ritjes te mogen maken.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden 
Senioren en Veiligheid - Webinar 1: Meekijken bij pinnen
In september 2020  was er een landelijke campagne in het teken van Senioren en Veiligheid. Nog steeds zijn er veel mensen slachtoffer van oplichting, via dit webinar ontvangt u leerzame tips. Webinar 1 staat in het teken van meekijken bij het pinnen. Klik op de groene balk om direct naar het informatiefilmpje te gaan.
Mantelzorgondersteuning 
8 tips voor mantelzorgers!
Hoe kun je ervoor zorgen dat je mantelzorg zo lang mogelijk volhoudt?  8 tips om overeind te blijven als je zorgt voor iemand anders!  Klik op de groene balk voor een uitgebreide omschrijving van de tips of neem contact op met David Keus - mantelzorgondersteuner. d.keus@smowassenaar.nl bellen kan natuurlijk ook 070 511 2226 (tussen 9.00 – 14.00 uur)

1. Verzamel informatie

2. Houd een zorgdagboek bij

3. Zorg voor een noodplan

4. Praat over jouw gevoelens!

5. Vraag om hulp

6. Bespreek jouw werksituatie

7. Neem overbelasting serieus

8. Blijf positief!

Lees de tips!
Kom in beweging met Tour du Wassenaar!
Deze fotospeurtocht is een activiteit die wordt aangeboden aan alle inwoners van Wassenaar vanuit het lokale sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’. Dit sportakkoord is onlangs van start gegaan in samenwerking met diverse lokale Wassenaarse partijen waaronder ook SMOW. Het doel van dit sportakkoord is om zo veel mogelijk mensen in Wassenaar met plezier te laten bewegen, spelen en sporten. Klik hier voor meer informatie


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SMO Wassenaar · van Heeckerenstraat 2 · Wassenaar, Zh 2241 AA · Netherlands