Copy

SMOW is 40 jaar!

Beste Wassenaarder,

In oktober bestaat Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) 40 jaar.
Misschien weet u het nog? Tot 2014 heetten we SWOW (Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar) en daarna SMOW omdat we er voor alle Wassenaarders, van 0 - 100 jaar, zijn! 

40 jaar is een leeftijd waar we trots op kunnen zijn. Samen met de vele vrijwilligers versterken we de Wassenaarse samenleving waarin iedereen (ook u!) meedoet en meetelt.
Lees hier het artikel uit De Wassenaarse Krant

Samen tegen eenzaamheid!

Op 1 oktober Is de landelijke 'Week tegen Eenzaamheid' gestart! SMOW werkt het hele jaar door om Wassenaarders te verbinden en eenzaamheid tegen te gaan. Juist nu we door het coronavirus steeds meer aan huis gebonden zijn en veel ontmoetingen zijn afgelast of uitgesteld, willen we graag extra aandacht aan dit onderwerp besteden.
Eenzaamheid kunnen we alleen samen verslaan. Kent u mensen of heeft u zelf behoefte hebben aan een praatje? Laat het ons weten! We drinken graag een Online kopje koffie met u!
Wij nodigen iedereen graag uit voor een Online Koffie-uurtje, om samen met ons een (zelf gezet) kopje koffie of thee te komen drinken! Onze sociaal werkers ontvangen mensen graag via het beeldscherm en maken een praatje op een veilige, maar toch verbindende manier.
 
Wekelijks op donderdag
Tijd: van 10:00 - 11:00 uur
Meedoen aan het online koffie-uurtje? Klik dan hier!

SMOW introduceert videobellen!

Een gesprek via videobellen met een sociaal werker van SMOW is een van de nieuwe diensten die wij aanbieden. Op deze manier kunnen we ook op afstand met u in gesprek blijven en elkaar ook blijven zien! U kunt net als voorheen gewoon een afspraak maken met een van onze medewerkers, dan staan we u via video te woord.  We helpen u op weg met het installeren van de app of software. Het is vaak makkelijker dan het lijkt!

Videomaatjes
Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om ondanks alle beperkingen die deze tijd afdwingt, toch een met elkaar in contact te blijven, en daarom deze service. Als u graag gewoon even zou willen praten met iemand, gaan wij dat regelen! We kijken wat de interesses zijn, en zorgen voor de juiste match met een maatje.

Mocht u het als vrijwilliger leuk lijken om zo een maatje te zijn, dan komen we graag met u in contact. Heeft u zelf behoefte heeft aan een videomaatje, dan kan natuurlijk ook!
Klik hier voor meer informatie over videobellen

Kantoor SMOW beperkt open

Landelijke regels vanaf 14 oktober

Er zijn veel besmettingen met corona.
Daarom zijn de regels aangepast. De regels zijn streng, maar dat is echt nodig.
De regels gelden vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur, en gelden minstens 2 weken.

 • Alle cafés en restaurants zijn gesloten.
 • Alle evenementen zijn verboden.
 • Draag een mondkapje in gebouwen waar u als publiek naar binnen mag. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, een winkel of het station.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Ontvang thuis maximaal 3 gasten per dag.
Klik hier voor het informatieblad van de Rijksoverheid

Regels bij SMOW

 
 • Op dit moment zijn wij helaas gesloten voor vrije inloop.
 • Wij werken alleen op afspraak, u kunt ons iedere werkdag van 09.00 tot 14.00 uur bereiken op 070 5112226.
 • Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar ons kantoor te komen, kunnen wij ook een bel- of videoafspraak maken. Wij helpen u waar nodig met het tot stand brengen van een videoconnectie.
 • Als u een afspraak op kantoor maakt, zullen wij u vragen of u gezondheidsklachten heeft. Zo ja, moet de afspraak alsnog veranderd worden naar een bel- of videoafspraak.
 • Wij verzoeken u bij binnenkomst een mondkapje te dragen en afstand te houden.
 • Wij hebben bij onze ingang (de zijdeur aan de rechterkant) desinfecterende zeep staan. Wij verzoeken u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst.
 • Wij werken op dit moment standaard met doorzichtige schermen.

Laat geen geld liggen!

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien gebruik maken van bestaande regelingen of fondsen. Wij brengen tijdens een persoonlijk gesprek in kaart waar u recht op heeft en vragen het met u aan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over gemeentelijke regelingen, huur- of zorgtoeslag en kwijtschelding gemeentelijke belastingen.  Wat het u oplevert: meer te besteden, minder risico op schulden en rust in het hoofd.
Voor vragen en informatie:
Carla van den Berg, sociaal werker
Mob: 06 829 427 38 of Email: info@smowassenaar.nl

Onze hulp is kosteloos. Wij helpen u graag. Uw privacy is gewaarborgd. 
We sluiten af met het allerbelangrijkste in deze periode: Hou vol, blijf gezond en let goed op jezelf en de mensen in je omgeving!


Team SMOW
Abdessamad, Almir, Ank, Carla, Claudia, David, Davy, Mieke & Saskia
Copyright © 2020 SMO Wassenaar, All rights reserved.

070-511 22 26

Wilt u wijzigen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp