Copy
Bekijk deze email in uw browser

EEN CURSUS VOOR MANTELZORGERS

Ieder uur komen er in Nederland 5 mensen met dementie bij...
Aanmelden voor de cursus

Dementie is een aandoening in de hersenen, waardoor informatie niet goed meer wordt verwerkt. Hierdoor kan iemand met dementie simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. In het begin zal ze bijvoorbeeld moeite hebben met het juist innemen van medicijnen, of het betalen van rekeningen. Later zullen ook taken als koken en aankleden steeds meer moeite gaan kosten.

Dementie is natuurlijk ontzettend moeilijk voor degene met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger. Hoe ga je om met achterdocht? Hoe kun je reageren op gedragsveranderingen? Hoe regel je alle hulp als opname in beeld komt? Wanneer je mantelzorger wordt van iemand met dementie komen er tal van vragen op je af...

Bij de cursus Omgaan met Dementie helpen we je graag om op deze vragen een antwoord te krijgen. De cursus bestaat uit drie aaneengesloten bijeenkomsten en is speciaal voor partners en familieleden van mensen met (een vermoeden van) dementie.

Waar & Wanneer?

Waar:

Sportcomplex "de Schulpwei, Dr. Mansveltkade 7, 2242 TZ Wassenaar

 

Wanneer:

                                      7 oktober:           Dementie, wat is het?
                                    14 oktober:           Beperkingen, gedrag en bejegening
                                    21 oktober:           Rol van de mantelzorger

De cursus wordt gegeven door casemanagers dementie van Florence, Johannahuis en SWZ, en door de mantelzorgconsulenten van SMOW. In samenwerking met een aantal gastsprekers wordt informatie gegeven over drie belangrijke thema's en is er ruimte om ervaringen, belevingen en tips met elkaar te delen.
 
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden , maar verwacht wordt dat deelnemers, in principe, alle drie de bijeenkomsten bijwonen.
 
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Aanmelden voor de cursus
Copyright © 2021 SMO Wassenaar, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.