Copy
Έκδοση 3η                                                Ιούλιος 2016
Τεχνική Συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Το νέο ΠΕΠ 2014-2020 στο επίκεντρο της Τεχνικής συνάντησης στελεχών της ΕΥΔ ΠΒΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα συμπεράσματα της συνάντησης εστιάζονται στην άμεση ανάγκη υλοποίησης δράσεων στο πλαίσιο συγκεκριμένων στρατηγικών εθνικής και περιφερειακής προσέγγισης με στόχο την ενίσχυση έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης, την αντιμετώπιση των φαινομένων φτώχειας και κοινωνικής ένταξης στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, τη προστασία περιβάλλοντος στο πλαίσιο των περιφερειακών Στρατηγικών διαχείρισης απορριμμάτων και Σχεδίων Λεκανών Απορροής. 
Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι πρώτες 21 προσκλήσεις με έμφαση τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, και την εναρμόνιση της οικογενειακής ζωής. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης των προσκλήσεων ανήλθε στα 71.265.895 Ευρώ και εντάχθηκαν ήδη 15 έργα με  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 4.470.368.
Επίσκεψη στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Πλωμάρι
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνοδευόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θ. Βαλσαμίδη και στελέχη της ΕΥΔ ΠΒΑ επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της ποτοποιίας  "Ισιδώρου Αρβανίτη".  

Το αποστακτήριο βρίσκεται σε έναν ελαιώνα στο γραφικό Πλωμάρι, χρησιμοποιείται η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής, από 100% απόσταξη σε μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, που συνδυάζεται με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην εμφιάλωση και τη συσκευασία. Όλες οι διαδικασίες γίνονται με τη σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000 από τον TUV-Austria Hellas για την εφαρμογή του συστήματος HACCP στην παραγωγή και την εμφιάλωση των προϊόντων.
Η εν λόγω ποτοποιία έχει χρηματοδοτηθεί από το Προγράμμα "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ –ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007- 2013.

Επίσκεψη στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις νεές Φοιτητικές Εστίες Μυτιλήνης
Την Τετάρτη 22.06.2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις νέες φοιτητικές εστίες Μυτιλήνης που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 . Τα στελέχη είδαν από πρώτο χέρι τις εργασίες ολοκλήρωσης και στα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος των φοιτητικών εστιών στην Καλλιθέα της Μυτιλήνης, που ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συνολικά 130 δωμάτια θα είναι διαθέσιμα για αντίστοιχο αριθμό φοιτητών, ενώ θα υπάρχουν αρκετοί βοηθητικοί χώροι, όπως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο και μίνι μάρκετ. Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκε και  η προμήθεια όλου του απαραίτητου ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία των τεσσάρων κτηρίων που θα στεγάσουν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού σχολείο Μυτιλήνης
Συνέντευξη του Διευθυντή του 5ου Δημοτικού σχολείου στην μαθητική εφημερίδα "ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ" Μάιος 2016.
   "Τα προβλήματα στο 5ο Δημοτικό σχολείο παρουσιάστηκαν το 2005 όταν και πλημμύρισε 
μετά από προβλήματα στη στέγη. Αργότερα υπέστη και καθίζηση στα θεμέλια με αποτέλεσμα να γίνει επιβεβλημένη η μεταφορά των μαθητών σε λυόμενες αίθουσες δίπλα στο Δικαστήριο.
    Μετά 
από 8 χρόνια στα λυόμενα, το έργο εντάχθηκε στο
ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής διατηρώντας μόνο το παλιό σκελετό, ο οποίος και ενισχύθηκε. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες μιας που κάτω από τα θεμέλια βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και έπρεπε οι εργασίες να γίνονται πολύ προσεκτικά.
    Το αποτέλεσμα των εργασιών ήταν μοναδικό μιας που το νέο κτίριο είναι οικολογικό και ενεργειακά αυτόνομο, με δικό του αποχετευτικό σύστημα και σύστημα ανακύκλωσης των γκρίζων νερών. Τελικά η περιπέτεια των μαθητών έληξε στις 11.09.15 με την μετεγκατάσταση τους."

 
                                            
www.pepba.gr
vorioaigaio@mou.gr


Εξαιρεθείτε από την λίστα 
unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου · Κουντουριώτη 1 · Μυτιλήνη, Βόρειο Αιγαίο 81100 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp