Copy

 
View this email in your browser

Bioinformatica in de klas

Oktober 2015

Deze nieuwsbrief wordt verzonden vanuit bioinformaticaindeklas.nl. In het verleden heeft u deelgenomen aan het Reizend DNA-lab 'Bioinformatica: leven in de computer' of op een andere manier interesse getoond in ons project. Regelmatig versturen wij deze nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. 

DNA-lab: inschrijven en tarieven

Donderdag 5 november gaat de inschrijving weer open! U kunt zich dan inschrijven voor het eerste half jaar van 2016. Maar let op: aan de reguliere versie van het practicum zitten nu kosten verbonden.
Sinds 2006 draait ons Reizend DNA-lab "Bioinformatica: Leven in de computer" gratis. Al ruim 20.000 leerlingen op vele scholen hebben gebruik gemaakt van onze diensten. Zoals u gelezen zult hebben in de algemene DNA-labs mailing is de subsidie gestopt. Om deze reden moeten we vanaf 2016 een financiële bijdrage vragen voor ons reguliere practicum. Voor één practicum vragen we 250 euro, voor twee practica (op één dag) 350 euro. Prijzen zijn inclusief btw. Deze prijzen zijn gebaseerd op de daadwerkelijke kosten die wij moeten maken om het practicum in uw klas te geven.

Goed nieuws voor de DHZ-versie!
Omdat onze missie is om modern DNA-onderzoek naar de klas te brengen, willen we ondanks alle kosten, toch ons practicum gratis blijven aanbieden. Dat doen we via onze Doe-Het-Zelf-versie van het practicum. De inhoud van de DHZ-versie van ons practicum is volledig identiek aan die van de reguliere versie. Het verschil is dat u, als docent, een computerruimte op uw school regelt en de benodigde software (Yasara) op de computers zet. Een student uit ons team reist vervolgens naar uw school toe om het practicum op uw eigen computers te begeleiden. 

Of via de website...
Via www.bioinformaticaindeklas.nl kunt u uiteraard ook helemaal zelf het practicum verzorgen! Indien u hiermee problemen ondervindt of hier vragen over heeft neemt u dan contact op met Hienke.


Inschrijven voor beide versies van ons DNA-lab, of voor één van de andere labs, kan vanaf donderdag 5 november 08:00 via www.dnalabs.nl.

Kijk ook eens online

Al ons lesmateriaal is ook online te vinden! In het Nederlands via www.bioinformaticaindeklas.nl,
of in het Engels via www.bioinformaticsatschool.eu
Neem eens een kijkje!

Terug van weggeweest

Na werkzaam geweest te zijn bij het LUMC en stichting 'LeveDNA!' is Hienke Sminia opnieuw werkzaam bij bioinformaticaindeklas. Judith Rotink is helaas gestopt en stort zich nu volledig op een carrière voor de klas!
Wellicht tot ziens in Zeist bij de Woudschoten conferentie?
U kunt ons bereiken via:
onderwijs@nbic.nl

Klik hier als u geen informatie meer van ons wilt ontvangen    
Klik hier als u uw voorkeuren voor het ontvangen van nieuwsbrieven wilt aanpassen