Copy
nascholing forensisch DNA-onderzoek
View this email in your browser

NLT nascholing ‘Forensisch DNA-onderzoek’ 

Beste docent,

Op donderdag 15 februari en 22 februari organiseert het NLT Steunpunt van Amsterdam een nascholing voor docenten en TOA’s NLT die de module Forensisch Onderzoek doen of willen gaan doen.

Op donderdag 15 februari staat het thema forensisch DNA-onderzoek centraal. DNA-deskundige Dr. Ingrid Blom en Michelle Claushuis MSc. forensisch adviseur van gerechtshof Amsterdam zullen een lezing geven met betrekking tot forensisch onderzoek op het forensisch laboratorium en hoe forensisch DNA-onderzoek in de rechtszaak wordt toegepast. Daaropvolgend kunt u twee workshops volgen. In de eerste workshop maakt u kennis met verschillende forensische technieken zoals de forensische lichtbron. In de tweede workshop gaat u aan de slag met verschillende DNA-profielen. De nadruk van workshops ligt op toepasbaarheid in de les.

U KUNT ZICH HIER AANMELDEN VOOR DONDERDAG 15 FEBRUARI

Op donderdag 22 februari staat het thema forensisch isotopenonderzoek centraal. Professor Gareth Davies en Dr. Isabella von Holstein zullen het biologische en geologische fundament uitleggen van isotopische variaties.
Isotopenanalyse is een chemisch analytische techniek die zich richt op het meten van relatieve hoeveelheden van verschillende isotopen of elementen, zoals koolstof-12 versus koolstof-13, of waterstof (1H) versus deuterium (2H). Deze verhoudingen veranderen, door verschillen in temperatuur/vochtigheid, de type plant, het trofische niveau van dieren, de geologische achtergrond en andere factoren. Dit betekent dat de isotopische samenstelling van een stukje menselijk weefsel, kan aanwijzen wat de persoon heeft gedronken of gegeten en dus waar zij hebben geleefd.
Deze methode wordt gebruikt in forensisch onderzoek om de herkomst te bepalen van ongeïdentificeerde lijken, maar het kan ook worden toegepast in de archeologie, ecologie en voedselonderzoek.

Na de lezing volgt een rondleiding door het laboratorium en twee workshops. De eerste workshop staat in het teken van data interpretatie van haarmonsters van twee proefpersonen en in de tweede workshop gaat u zelf aan de slag met data interpretatie aan de hand van een casus.

U KUNT ZICH HIER AANMELDEN VOOR DONDERDAG 22 FEBRUARI

Copyright © 2017 Reizende DNA-labs, All rights reserved.