Copy
View this email in your browser
   

Reizende DNA-Labs & ABE Nederland


Beste <<First Name>>,

Alle DNA-labs zijn in het nieuwe schooljaar gelukkig weer te boeken. De inschrijving voor de periode september 2021 tot en met 31 januari 2022 zal op maandag 14 juni om 08:00 openen.

Vanaf maandag 14 juni om 08:00 is het ook mogelijk om de ABE leskist Proef je PTC? voor het gehele schooljaar 2021-2022 te boeken via onze website. De leskist wordt op twee locaties uitgegeven: Amsterdam én Nijmegen voor een periode van 3 of 4 weken (korter is geen mogelijkheid). Met de ABE leskist kunnen docenten met de leerlingen zelf het practicum in de klas uitvoeren met het bijgeleverde lesmateriaal en apparatuur. U krijgt daarbij een kit met reagentia voor één klas (32 leerlingen) gratis. Mocht u dit practicum met meerdere klassen willen uitvoeren dan kunt u extra kits tegen betaling (95 euro per kit) aanschaffen.

Voor eventuele vragen over maatregelen en/of aanpassingen van het practicum/leskist met betrekking tot het COVID-19 virus, neem contact op met het desbetreffende lab.

Ga hier naar de inschrijfpagina van de Reizende DNA-labs en ABE Nederland*
*Een aantal scholen krijgt voorrang bij het inschrijven voor Taal van de Tumor i.v.m. dubbele boekingen afgelopen schooljaar. De scholen waarvoor dit geldt hebben hierover bericht gehad. Mocht u in de veronderstelling zijn dat dit ook voor uw school geldt, maar heeft u geen bericht gehad, neem dan z.s.m. contact op met Anne-Wil Marissen (utrecht@dnalabs.nl).
 
Professionaliseringsbijeenkomsten Proef je PTC?

Heeft u de ABE leskist Proef je PTC? geboekt of bent u van plan deze te boeken? Kom dan naar een van de professionaliseringsbijeenkomsten: donderdag 23 september van 15:00-20:00 op het Kajmunk College te Hoofddorp of in de week van 8-12 november op het Radboud Universiteit te Nijmegen (tijd en datum wordt nog bekend gemaakt). 
Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas. Deze bijeenkomsten zijn gratis inclusief diner. 

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst op 23 september in Hoofddorp. 

PWS onderzoek thema Forensisch DNA-onderzoek

Voorgaande jaren boden wij een 3-daagse profielwerkstukbegeleiding aan op het gebied van Forensisch DNA-onderzoek. Door de maatregelen was deze vorig jaar geannuleerd. Helaas zijn er nog veel onzekerheden. Toch willen we op 12 oktober leerlingen die hun profielwerkstuk over forensisch DNA-onderzoek houden de gelegenheid geven om een klein onderzoekje uit te voeren m.b.t. Forensisch DNA-onderzoek.
Binnenkort kunnen leerlingen zich hier aanmelden. 
Embryolab havo/vwo en vmbo

Na een valse start i.v.m. corona zullen er vanaf september twee nieuwe Utrechtse DNA-labs beschikbaar zijn! Dit zijn het Embryolab voor havo/vwo (bovenbouw) en het Embryolab voor vmbo (bovenbouw). Tijdens het Embryolab gaan studenten Biomedische Wetenschappen de dialoog aan met leerlingen over vraagstukken op het gebied van onderzoek met embryo’s en het aanpassen van embryonaal DNA. Leerlingen leren welke mogelijkheden er zijn op deze gebieden en gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die dit oproept. Ze worden bewust van de invloed van wetenschap op het dagelijks leven en op hun toekomst, en verbeteren hun vaardigheden om op een constructieve manier in gesprek te gaan over persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken.
 
LET OP: de inschrijvingsprocedure voor het Embryolab voor vmbo werkt anders dan je wellicht gewend bent. Wanneer je je inschrijft voor een bepaalde datum gaan wij op zoek naar een studententeam dat die dag het Embryolab kan geven. Mochten er die dag geen studenten beschikbaar zijn, dan gaan we in overleg op zoek naar een andere datum.
Nieuwe gezichten
 
Na ruim 10 jaar gaat Liesbeth Bouwman van het Reizende DNA-lab Prenataal onderzoek bij planten met pensioen. Lisa Nieuwboer neemt in het nieuwe schooljaar het stokje over. 

Hanny Heitink van Pre-University College Radboud Nijmegen gaat ook met pensioen. Ellen ten Logt neemt haar werkzaamheden over. Jullie zullen contact met haar hebben met betrekking tot de ABE leskist(uitgifte) locatie Nijmegen en met het DNA-lab Bioinformatica: leven in de computer. 
Graag delen:
Mocht u of uw leerlingen foto's of filmpjes maken tijdens een van onze DNA-labs of de leskist Proef je PTC? en vindt u het leuk om deze te delen bv via Twitter of Instagram, heel graag. Wij zijn daar erg blij mee.
Check regelmatig de map in uw ongewenste mail in uw mailbox. Door aangescherpte veiligheidsredenen van veel schoolmailadressen, kan het zijn dat onze mailing daarin terechtkomt.
 
Met vriendelijke groeten,
Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
   
Volg ons nu ook op Instagram en Twitter!
Twitter
Reizende DNA-labs
Instagram
Copyright © 2021 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp