Copy
View this email in your browser

Reizende DNA-Labs & ABE NederlandBeste docent <<First Name>>,

Voor de periode september 2018 t/m januari 2019 in het nieuwe schooljaar zijn er nog plekken beschikbaar bij vijf van onze labs. We willen u er op wijzen dat naast het Utrechtse lab 'Taal van de Tumor', dat elk jaar razend populair blijkt te zijn, er nog vijf andere labs zijn die veel plekken beschikbaar hebben gedurende het gehele schooljaar en soms zelfs gratis zijn te boeken. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de onderstaande practica en boek nu het nog kan!

Gezond of ziek: Een vouwtje verkeerd?
Racen met WC-Papier
Bioinformatica: Leven in de Computer
Forensisch DNA-onderzoek
'Prenataal' onderzoek bij planten
Locatie DNA-Lab Dag 2019 - vrijdag 5 april
Na de succesvolle vijfde editie van de DNA-Lab dag in 2017 zal deze in 2019 wederom plaats gaan vinden. Schrijf daarom vrijdag 5 april alvast in uw agenda! Dit jaar hebben we gekozen voor een locatie die goed past bij de aard van de Reizende DNA-Labs, het Science Centre in Delft. Op deze plek met historische allure waar veel wetenschapsgeschiedenis te bezichtigen is, zal wederom een afwisselend programma worden samengesteld, bestaande uit lezingen, workshops en een infomarkt.
Vacature projectcoördinator / onderwijsontwikkelaar bioinformatica
De Reizende DNA-Labs zoeken versterking voor de coördinatie van het ABE project en het Nijmeegse DNA-Lab. Klik hier voor de vacature. Delen binnen uw netwerk wordt gewaardeerd!
Nieuwe ABE leskist en bijeenkomst UvA - 16 okt
Wellicht heeft u al gelezen over de huidige ontwikkeling van een nieuwe leskist in het kader van de Amgen Biotech Experience Nederland. Deze (gratis) uitleenbare leskist zal docenten de mogelijkheid geven om zelfstandig een biotechnologisch practicum op school uit te voeren, ze kunnen hiermee namelijk beschikken over materialen zoals micropipetten, gelelectroforeses, PCR-machines en de juiste reagentia. We zijn voornemens om in het begin van het nieuwe schooljaar de eerste pilot te gaan draaien onder een selecte groep docenten, waarna de leskist voor een groter publiek beschikbaar zal zijn. 

Op 16 oktober vindt er op de Universiteit van Amsterdam een bijeenkomst plaats waarbij docenten de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met het aanbod van leskisten en science labs aangeboden door Bètapartners. Hier zal tevens de eerste versie van onze nieuwe ABE leskist gepresenteerd worden. Daarnaast zullen we op de NIBI conferentie (11 en 12 januari 2019) een workshop organiseren omtrent deze leskist. 
Seminarreeks kankeronderzoek
Deze seminarreeks biedt u de mogelijkheid om uw kennis op het gebied van actueel moleculair kankeronderzoek bij te spijkeren. De lezingen worden verzorgd door vier vooraanstaande wetenschappers van het UMC Utrecht in samenwerking met bètasteunpunt U-Talent. Aanmelden kan hier!
Profielwerkstukbegeleiding: Forensisch DNA onderzoekt
Bericht voor leerlingen: Schrijf jij je profielwerkstuk over forensisch DNA-onderzoek, en heb je een leuk idee voor een praktisch onderzoek, maar is deze niet uit te voeren op jouw eigen school? Geef je dan op voor de 3-daagse profielwerkstukbegeleiding Forensisch DNA-onderzoek in het najaar! Aanmelden kan hier.
Wij wensen u een prettige zomervakantie en zien u komend schooljaar graag terug bij een van onze activiteiten!

Met hartelijke groet,

Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland

Reizende DNA-Labs en uw privacy
In het kader van de nieuwe privacywetgeving werken we momenteel achter de schermen aan ons nieuwe privacybeleid. We hopen u hier zo spoedig mogelijk verder over te kunnen informeren. Wanneer u zich inschrijft voor een DNA-lab vragen wij de volgende persoonlijke gegevens van u:

  1. Uw naam
  2. Uw mailadres (werk)
  3. Telefoonnummer (werk en/of privé)
  4. Contactgegevens van de school waar u werkzaam bent
 
Wij hebben deze gegevens nodig om u het DNA-lab aan te kunnen bieden en om u op de hoogte te houden van de laatste informatie met betrekking tot uw inschrijving. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw gegevens inzichtelijk zijn door de volgende partijen:
  1. De organisatie die u het DNA-lab aanbiedt.
  2. DNA-Lab Wageningen / WUR, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beheer van ons inschrijfsysteem.
  3. Sobit, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer van ons inschrijfsysteem.

U kunt zich uiteraard ten alle tijden afmelden voor deze mails middels de link onderaan de mail of via onderstaande button.

Ik wil geen mails meer ontvangen
Volg ons nu ook op Twitter!
Copyright © 2018 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp