Copy
View this email in your browser
   

Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
Opening inschrijving 2019-2020Beste <<First Name>>,

De inschrijving voor de volgende periode september 2019 - januari 2020 opent op maandag 3 juni 2019 om 08:00. 

Voor deze periode mei 2019 t/m juni 2019 zijn er nog een aantal plekken beschikbaar bij onze labs. Ondanks dat bepaalde labs snel zijn volgeboekt, zijn er gedurende het schooljaar nog steeds labs te boeken en soms zelfs gratis zijn te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande practica en boek nu het nog kan!

DNA-lab Racen met WC-papier?
DNA-lab Gezond of ziek: een vouwtje verkeerd
DNA-lab Bioinformatica: Leven in de computer
DNA-lab Forensisch DNA-onderzoek: Puzzelen met pieken
Terugblik op de DNA-lab dag 2019 

Afgelopen vrijdag 5 april 2019 is de 6de landelijke DNA-lab dag gehouden. Een mooie dag met lezingen en workshops op het gebied van DNA. Op de inlog pagina voor docenten kunt u de presentaties inzien van de lezingen en workshops. Daarnaast is er een foto impressie te vinden op de website. Ook heeft Karin van der Tuin een blog geschreven waarbij de DNA-lab dag is vermeld. 

Hannover Messe

Afgelopen 1 april was het Nijmeegse DNA-lab aanwezig op de Hannover Messe Challenge. Dit 2-daagse evenement was georganiseerd door Nederlandse universiteiten en hoge scholen. Het doel was om leerlingen kennis te laten maken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van werken in de technologie. De eerste dag was gevuld met lezingen en workshops terwijl de tweede dag in het teken stond om de grootste innovatie- en technologiebeurs in de wereld te bezoeken, de Hannover Messe. 
Leskist Proef je PTC?

Naast de reguliere DNA-labs heeft de Reizende DNA-labs en ABE Nederland het aanbod uitgebreid met de leskist Proef je PTC?

Leerlingen leren in dit practicum dat het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch bepaald is. Het gen TAS2R38 codeert voor een smaakreceptor die de organische bittere verbinding PTC (Phenylthiocarbamide) detecteert. Leerlingen proberen in de les zelf uit te vinden wat voor soort proever ze zijn; superproever, matige proever of niet-proever. Enerzijds door hun eigen DNA te onderzoeken d.m.v. PCR en gel-elektroforese, anderzijds door het uitvoeren van een smaaktest met PTC-testpapier.

Docenten kunnen vanaf schooljaar 2019-2020 zelf het practicum in de klas uitvoeren met het bijgeleverde lesmateriaal en apparatuur. Daarbij krijgt u de kit met reagentia voor één klas (32 leerlingen) gratis. De leskist is voor drie weken gratis te leen. Vanaf 3 juni zal de leskist via de website te boeken zijn.
Met hartelijke groet,

Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
   

Reizende DNA-Labs en uw privacy
In het kader van de nieuwe privacywetgeving werken we momenteel achter de schermen aan ons nieuwe privacybeleid. We hopen u hier zo spoedig mogelijk verder over te kunnen informeren. Wanneer u zich inschrijft voor een DNA-lab vragen wij de volgende persoonlijke gegevens van u:

  1. Uw naam
  2. Uw mailadres (werk)
  3. Telefoonnummer (werk en/of privé)
  4. Contactgegevens van de school waar u werkzaam bent
 
Wij hebben deze gegevens nodig om u het DNA-lab aan te kunnen bieden en om u op de hoogte te houden van de laatste informatie met betrekking tot uw inschrijving. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw gegevens inzichtelijk zijn door de volgende partijen:
  1. De organisatie die u het DNA-lab aanbiedt.
  2. DNA-Lab Wageningen / WUR, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beheer van ons inschrijfsysteem.
  3. Sobit, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer van ons inschrijfsysteem.

U kunt zich uiteraard ten alle tijden afmelden voor deze mails middels de link onderaan de mail of via onderstaande button.

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen
Volg ons nu ook op Twitter!
Copyright © 2019 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp