Copy
Nieuwsbrief Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
View this email in your browser

Reizende DNA-Labs // Nog practica beschikbaar!Beste Docent,

Het is nog mogelijk om uw klas in te schrijven voor een aantal Reizende DNA-Labs in de maanden mei en juni! Voornamelijk bij de labs Leiden, Delft en Nijmegen zijn nog veel data beschikbaar. Op onze website vindt u de beschikbare data en kunt u zich inschrijven voor het gewenste lab. De inschrijving voor de periode september 2018 t/m januari 2019 opent op maandag 11 juni om 08:00.


Amgen Biotech Experience Nederland
Zoals u wellicht wist zijn we sinds dit schooljaar een samenwerking aangegaan met the Amgen Biotech Experience. In het kader van dit internationale programma zijn we bezig met het vernieuwen en aanvullen van ons aanbod. Er wordt o.a. gewerkt aan een (gratis) uitleenbare leskist met daarin de benodigde materialen voor een docent om zelfstandig een biotechnologisch practicum op school uit te voeren (denk aan micropipetten, PCR, gelelectroforese etc.). Samen met een klankbordgroep van een aantal docenten zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling. Heeft u interesse hierin of wilt u onderdeel uitmaken van de pilot die begin volgend schooljaar start? Neem contact op!

NLT Nascholing Forensisch Isotopenonderzoek
Op dinsdag 12 juni organiseert het NLT Steunpunt van Amsterdam een nascholing voor docenten en TOA’s, ter verdieping voor de module Forensisch Onderzoek. Het thema van de nascholing is forensisch isotopenonderzoek. Isotopenanalyse is een chemisch analytische techniek die zich richt op het meten van relatieve hoeveelheden van verschillende isotopen of elementen, zoals koolstof-12 versus koolstof-13, of waterstof (1H) versus deuterium (2H). Klik hier voor inschrijven en meer informatie. 

Registraties docenten
Veel docenten hebben zich al via onze nieuwe website geregistreerd. Handig, want alleen na registratie kunt u als docent de docentenhandleidingen downloaden voor de inleidende les en afsluitende modules. Het registreren doet u via de inlogpagina. Het goedkeuren hiervan gebeurt handmatig, dus dit kan enkele dagen duren. De leerlingenhandleidingen van de inleidende en afsluitende modules zijn wel altijd voor iedereen toegankelijk via het Lesmateriaal.

Denk mee!
Bij de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en mogelijke docententrainingen kunnen wij input van docenten goed gebruiken. Lijkt het u leuk om hieraan mee te werken? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@dnalabs.nl.

Hartelijke groet,
Het Reizende DNA-labs & ABE Nederland team 
www.dnalabs.nl

Copyright © 2018 Reizende DNA-labs, All rights reserved.