Copy
View this email in your browser
   

Reizende DNA-Labs & ABE Nederland


Beste <<First Name>>,

De inschrijving voor de volgende periode 1 februari tot 23 juli 2021 opent op dinsdag 15 december 2020 om 08:00. 

Door de huidige omstandigheden zullen niet alle DNA-labs openen gaan. Let hiervoor goed op de beschikbaarheid in de agenda. Voor eventuele vragen over maatregelen en/of aanpassingen van het practicum met betrekking tot het COVID-19 virus, neem contact op met het desbetreffende lab.
Per nieuwsbrief informeren wij over de DNA-labs die eventueel later in het schooljaar opengaan.  

Ga hier naar de inschrijfpagina van de Reizende DNA-labs en ABE Nederland

Al 30 jaar helpt Amgen Biotech Experience (ABE) docenten in het voortgezet onderwijs de biotechnologie naar het klaslokaal te halen. Hiermee leren leerlingen de wetenschap en de invloed om hun dagelijks leven beter te begrijpen.

Lees meer

Radboud PUC of Science

Momenteel zijn we druk om het reizend DNA-lab bioinformatica, dat nu georganiseerd wordt door Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL), vanaf 2021 een plek te geven bij het Radboud PUC of Science en te integreren in hun aanbod. 
In februari 2021 komt er bij het PUC ook een uitgiftepunt van de ABE leskist Proef je PTC?
In de leskist zitten alle benodigde materialen om gratis met één klas een practicum uit te voeren rond het thema DNA. Beide momenten zullen een reden voor een (online) feestje zijn. Vanaf halverwege januari kunt u zich hier inschrijven. 
 
De website www.profielwerkstuk.nl is gelanceerd! Medewerkers van de VU en UvA, alsmede van de onderwijsnetwerken Bètapartners en het Pre-University College, hebben handen ineen hebben geslagen om een website te ontwikkelen waar leerlingen ondersteuning en inspiratie vinden voor het profielwerkstuk. Dit online platform betreft aanbod voor leerlingen voor profielwerkstukken over alfa-, bèta- en gamma-onderwerpen.

Terugblik Willem Wever

In oktober hebben we samen met Willem Wever en Marc van Mil een item opgenomen:

Kan je met het DNA in het bloed in een mug er achter komen wie de dader is?

Afgelopen zondag 8 november op STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) dag was de aflevering. Kijk hier de twee fragmenten terug.

Embryolab
 

Voor het nieuwe DNA-lab ‘Embryolab’ zijn binnenkort nieuwe data in maart en april beschikbaar. In dit nieuwe lab zullen studenten Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht de dialoog aangaan met leerlingen over maatschappelijke vraagstukken rondom onderzoek met embryo’s en het aanpassen van embryonaal DNA. De focus ligt in dit lab dus minder op de technische aspecten van biomedisch onderzoek en meer op de maatschappelijke aspecten.

Terugblik Seminarreeks kankeronderzoek


Van oktober tot met december vond de online seminarreeks ‘Nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek’ plaats, georganiseerd door de Reizende DNA-labs i.s.m. U-Talent en Bètapartners. Vier vooraanstaande wetenschappers van het UMC Utrecht, het Hubrecht Instituut en het Prinses Máxima Centrum verzorgden lezingen over de stabiliteit van het genoom, imaging technologieën, organoïds en het verband tussen metabolisme en kanker. Na de lezingen bespraken de deelnemers (voornamelijk docenten) de toepasbaarheid van deze kennis in de klas. Deelnemers lieten zich na afloop enthousiast uit over de seminarreeks: “Dank voor deze goede sessie en de mooie beelden, dit gaat zeker een meerwaarde geven voor mijn lessen.”

Een korte overview, wat u en uw leerlingen met LabXchange kunnen doen!

Graag delen

Sinds kort zijn wij naast twitter ook te volgen via Instagram. Mocht u of uw leerlingen foto's of filmpjes maken tijdens een van onze DNA-labs of de leskist "Proef je PTC?" en vindt u het leuk om deze te delen, heel graag. Wij zijn daar erg blij mee. 
Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland wenst u
hele fijne feestdagen en een gezond 2021!
   
Volg ons nu ook op Instagram en Twitter!
Twitter
Reizende DNA-labs
Instagram

Reizende DNA-Labs en uw privacy
In het kader van de nieuwe privacywetgeving werken we momenteel achter de schermen aan ons nieuwe privacybeleid. We hopen u hier zo spoedig mogelijk verder over te kunnen informeren. Wanneer u zich inschrijft voor een DNA-lab vragen wij de volgende persoonlijke gegevens van u:

  1. Uw naam
  2. Uw mailadres (werk)
  3. Telefoonnummer (werk en/of privé)
  4. Contactgegevens van de school waar u werkzaam bent
     
Wij hebben deze gegevens nodig om u het DNA-lab aan te kunnen bieden en om u op de hoogte te houden van de laatste informatie met betrekking tot uw inschrijving. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw gegevens inzichtelijk zijn voor de organisatie die u het DNA-lab aanbiedt.

U kunt zich uiteraard ten alle tijden afmelden voor deze mails middels de link onderaan de mail of via onderstaande button.
Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen
Copyright © 2020 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp