Copy
View this email in your browser
   

Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
Opening inschrijving 2019-2020Beste <<First Name>>,

Herinnering: De inschrijving voor de periode februari - juni 2020 is geopend sinds maandag 18 november 2019 om 08:00 uur. U kunt zich nog voor alle zes de DNA-labs inschrijven. 

Voor deze periode december 2019 - januari 2020 zijn er voor de onderstaande labs nog plekken vrij.  Ondanks dat bepaalde labs snel zijn volgeboekt, zijn er gedurende het schooljaar nog steeds labs te boeken en soms zelfs gratis. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande practica en boek nu het nog kan!

DNA-lab Racen met WC-papier?
DNA-lab Gezond of ziek: een vouwtje verkeerd
DNA-lab Bioinformatica: Leven in de computer*
*Tevens willen wij er u er op attenderen dat er twee bioinformatica practica zijn, nl. de basisvariant (zicht en eiwitten) en de expertvariant (slangengif en eiwitten). De expertvariant is wat scheikundiger van aard, waar de basisvariant wat biologischer is. De basisvariant sluit het beste aan qua niveau bij 4/5 HAVO/VWO en 6 VWO'ers zonder scheikunde en de expert variant bij 5 HAVO/VWO en 6VWO. Voor de expert variant bestaat een (gratis) Doe-Het-Zelf (DHZ) variant waarbij 1 student naar de school komt om in uw computerlokaal het practicum geven, maar ook een (betaalde) laptop variant waarbij wij komen met twee studenten en de laptops meenemen. Voor de basisvariant bieden wij op het moment alleen een DHZ variant aan.
Terugblik cursus ‘Genetische Modificatie in de klas’ op 23 en 26 september 2019 

Eind september was de eerste tweedaagse cursus ‘Genetische Modificatie in de klas’ op de Universiteit van Amsterdam, aangeboden door de Reizende DNA-labs en Amgen Biotech Experience Nederland. Er deden 7 docenten en 10 TOA’s mee.

Meer lezen

Even voorstellen:  

Sinds september is Anne-Wil Marissen de nieuwe coördinator van het Reizend DNA-lab ‘Taal van de Tumor’ in Utrecht. Zij vervangt daarmee Cathelijne Reincke, die zich gaat richten op haar promotieonderzoek. Anne-Wil is per mail bereikbaar via utrecht@dnalabs.nl en telefonisch op 06-25710690
LabXchange gelanceerd

In samenwerking met Amgen Foundation is deze maand LabXchange, een open Virtual Lab Platform voor biologie leerlingen, studenten en docenten geopend. Met dit platform kunnen docenten virtuele practica opzetten die leerlingen kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen leerlingen ook zelf virtuele practica uitvoeren.
ABE leskist: Proef je PTC op ASE conferentie op 9 januari 2020

De Association of Science Education (ASE) conferentie is een jaarlijkse conferentie in Groot-Brittannië. Dit jaar verzorgt het Reizend DNA-lab en ABE Nederland samen met onze collega's van ABE Ierland en ABE United Kingdom een workshop over de leskist Proef je PTC? op donderdag 9 januari 2020.  
Hannover Messe Challenge 2020

Op 20 & 21 april 2020 vindt de grootste technologie schoolreis van Nederland plaats. Leerlingen uit 4/5 havo en 5/6 vwo vanuit heel Nederland kunnen deelnemen. 'Ontdek jouw toekomst tijdens de Hannover Messe Challenge!' De inschrijving opent eind januari. Lees hier meer. 

Prettige feestdagen en een mooi 2020 gewenst! 
 
Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
   

Reizende DNA-Labs en uw privacy
In het kader van de nieuwe privacywetgeving werken we momenteel achter de schermen aan ons nieuwe privacybeleid. We hopen u hier zo spoedig mogelijk verder over te kunnen informeren. Wanneer u zich inschrijft voor een DNA-lab vragen wij de volgende persoonlijke gegevens van u:

  1. Uw naam
  2. Uw mailadres (werk)
  3. Telefoonnummer (werk en/of privé)
  4. Contactgegevens van de school waar u werkzaam bent
 
Wij hebben deze gegevens nodig om u het DNA-lab aan te kunnen bieden en om u op de hoogte te houden van de laatste informatie met betrekking tot uw inschrijving. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw gegevens inzichtelijk zijn door de volgende partijen:
  1. De organisatie die u het DNA-lab aanbiedt.
  2. DNA-Lab Wageningen / WUR, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beheer van ons inschrijfsysteem.
  3. Sobit, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer van ons inschrijfsysteem.

U kunt zich uiteraard ten alle tijden afmelden voor deze mails middels de link onderaan de mail of via onderstaande button.

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen
Volg ons nu ook op Twitter!
Copyright © 2019 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp