Copy
View this email in your browser
   

Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
Opening inschrijving 2020-2021Beste <<First Name>>,

De inschrijving voor de volgende periode september 2020 tot 31 oktober 2021 opent op dinsdag 23 juni 2020 om 08:00. Let op: Dit geldt dus voor inschrijvingen voor alleen de eerste periode, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Inschrijvingen voor periode 2 van november 2020 - januari 2021 zullen opengaan op donderdag 3 september 2020 om 08:00.

Daarnaast zal er vanaf komend schooljaar gewerkt worden met een nieuw inschrijfsysteem via onze eigen website. Deze is te vinden in het menu onder Inschrijven en hier kunt u zich inschrijven voor onze verschillende DNA-Labs. Belangrijk: Voor komende periode zullen sommige DNA-Labs nog niet van start gaan of in aangepaste vorm. Let hiervoor goed op de beschikbaarheid in de agenda. Voor eventuele vragen over maatregelen en/of aanpassingen van het practicum met betrekking tot het COVID-19 virus, neem contact op met het desbetreffende lab. 

Zie hieronder voor meer informatie over onze DNA-Labs. 

DNA-lab Gezond of ziek: een vouwtje verkeerd
DNA-lab Taal van de Tumor
DNA-lab 'Prenataal' onderzoek bij planten
DNA-lab Bioinformatica: Leven in de computer
DNA-lab Forensisch DNA-onderzoek: Puzzelen met pieken
DNA-lab Racen met WC-papier?
Leskist Proef je PTC?

Naast de reguliere DNA-labs heeft de Reizende DNA-labs en ABE Nederland de leskist Proef je PTC?

Leerlingen leren in dit practicum dat het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch bepaald is. Het gen TAS2R38 codeert voor een smaakreceptor die de organische bittere verbinding PTC (Phenylthiocarbamide) detecteert. Leerlingen proberen in de les zelf uit te vinden wat voor soort proever ze zijn; superproever, matige proever of niet-proever. Enerzijds door hun eigen DNA te onderzoeken d.m.v. PCR en gel-elektroforese, anderzijds door het uitvoeren van een smaaktest met PTC-testpapier. Lees hier meer over de leskist. 

Docenten kunnen met de leerlingen zelf het practicum in de klas uitvoeren met het bijgeleverde lesmateriaal en apparatuur. Daarbij krijgt u de kit met reagentia voor één klas (32 leerlingen) gratis. De leskist is voor drie weken gratis te leen. Let op: Voor het komende schooljaar zal de leskist ook via het nieuwe inschrijfsysteem op onze website te boeken zijn, waar het voorheen was via de website van Bètapartners. Onder voorbehoud streven we ernaar vanaf 23 juni boekingen hier beschikbaar te maken. Voor vragen over de leskit of over boekingen neem contact op met forensisch@dnalabs.nl
Met hartelijke groet,

Het team Reizende DNA-Labs & ABE Nederland
   

Reizende DNA-Labs en uw privacy
In het kader van de nieuwe privacywetgeving werken we momenteel achter de schermen aan ons nieuwe privacybeleid. We hopen u hier zo spoedig mogelijk verder over te kunnen informeren. Wanneer u zich inschrijft voor een DNA-lab vragen wij de volgende persoonlijke gegevens van u:

  1. Uw naam
  2. Uw mailadres (werk)
  3. Telefoonnummer (werk en/of privé)
  4. Contactgegevens van de school waar u werkzaam bent
 
Wij hebben deze gegevens nodig om u het DNA-lab aan te kunnen bieden en om u op de hoogte te houden van de laatste informatie met betrekking tot uw inschrijving. Houdt u er alstublieft rekening mee dat uw gegevens inzichtelijk zijn door de volgende partijen:
  1. De organisatie die u het DNA-lab aanbiedt.
  2. DNA-Lab Wageningen / WUR, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beheer van ons inschrijfsysteem.
  3. Sobit, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer van ons inschrijfsysteem.

U kunt zich uiteraard ten alle tijden afmelden voor deze mails middels de link onderaan de mail of via onderstaande button.

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen
Volg ons nu ook op Twitter!
Copyright © 2020 Reizende DNA-labs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp