Copy
Indien deze e-mail niet goed toont, bekijk dan de online versie.

JUNI 2017  |  NUMMER 4

IN DIT NUMMER:

Anders organiseren in het hbo
Werkbeleving in het hbo

Informeel Leren
Vliegende start Award
Training ‘Hbo-docent in beeld’
Project Buiten

SAVE THE DATE: 3 OKTOBER 2017

Op 3 oktober 2017 vindt het grote congres van Zestor plaats. Het thema van dit jaar is ‘Anders organiseren in het hbo’. Tijdens dit congres delen we hoe toekomstgericht onderwijs vorm krijgt, wat dat betekent voor de organisatie als geheel en voor jouw rol als hbo-professional. Wil je op de hoogte blijven of heb je suggesties? Laat het ons weten via info@zestor.nl

WERKBELEVING IN HET HBO

Om de werkbeleving in het hbo in kaart te brengen, heeft Zestor samen met Integron het Tevredenheid Instrument Medewerkers (TIM) ontwikkeld. De populariteit van TIM is groot: inmiddels gebruiken 24 van de 37 hogescholen het instrument. Over deze 24 hogescholen gaat het benchmarkrapport ‘Werkbeleving in hogescholen’. Het is gebaseerd op de antwoorden van ruim 16.000 medewerkers over de periode 2014-2016. Ruim driekwart van die medewerkers is tevreden of zeer tevreden met het werk. Die tevredenheid is de afgelopen jaren verder gestegen, van 74 naar 78 procent van de medewerkers. De hogescholen scoren hiermee zeer goed. Opvallend is dat het enthousiasme over hogescholen als werkgever veel groter is dan over de gemiddelde werkgever in Nederland.

Lees meer

INFORMEEL LEREN

Wat is informeel leren? Hoe organiseer en stimuleer je het? En wat betekent het voor medewerkers en de vraag naar meer eigen regie? In de paper Informeel leren laten twee lectoren en een hoogleraar verschillende routes zien, waarmee het creëren van een perfecte informele leeromgeving kan worden aangevlogen. Daarnaast bevat de paper een reflectie van professionals op de bevindingen van de experts; ze benoemen wat zij belangrijk vinden bij het organiseren van informeel leren.

Lees meer

VLIEGENDE START AWARD

Hoe kunnen hogescholen de werving, selectie en begeleiding van startende docenten verbeteren om goede docenten te behouden voor het onderwijs?
We zijn op zoek naar jouw inspirerende praktijkvoorbeelden of ideeën! Ben je werkzaam binnen een hogeschool en hebben jullie een prachtig voorbeeld uit jullie praktijk? Of heb je als student(enteam) een goed idee? Ding dan mee naar de Vliegende start Award en maak kans op 3000 euro!

Lees meer

TRAINING ‘HBO-DOCENT IN BEELD’

Houd je van filmen en vind je het interessant om het beroep van de 'oudere' hbo-docent in beeld te brengen? Wil je van Frans Bromet leren zelf korte films te maken en te monteren én dit toepassen in je eigen onderwijs? En krijg je daarvoor steun (tijd en middelen) van je leidinggevende? Dan ben jij degene die we zoeken! Samen met andere geïnspireerde docenten ga je op pad om het vakmanschap van collega’s in beeld te brengen. Het doel is het schetsen van een reëel beroepsbeeld van de 'oudere' hbo-docent.

Lees meer

PROJECT BUITEN

WAARDEVOLLE POULE VOL INSPIRATIE EN TALENT

Project Buiten is sinds 27 maart 2017 live. Via dit online platform kunnen medewerkers van hogescholen uitdagende projectopdrachten of meeloopstages bij de eigen en andere deelnemende hogescholen doen. Alle deelnemende hogescholen (tot nu toe) zijn samen goed voor bijna 18.000 medewerkers. Dat is een behoorlijke poule van talent. Project Buiten blijft groeien en bereikt daarmee al ruim een derde van alle hogeschoolmedewerkers. Het platform is inmiddels al 9.396 keer bezocht door 6.852 (unieke) bezoekers. En de eerste ‘matches’ zijn al gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven welke projectopdrachten en meeloopstages geplaatst worden? Maak dan een Project Buiten-alert aan en ontvang de nieuwste projecten direct in jouw mailbox.

Project Buiten-alert aanmaken
Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo:
Copyright © Zestor - Alle rechten voorbehouden.

Wil je geen berichten meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.

Deze nieuwsbrief is gemaakt in:

Email Marketing Powered by Mailchimp