Copy
Toont deze mail niet goed? Bekijk dan hier de online versie

NIEUWSBRIEF
MEI 2021 | NUMMER 2

In dit nummer: Jaarbericht, Keuzepakket re-integratie, Verzuimcijfers, Websitestatistieken Werkenbijhogescholen.nl, Pilot NIM, E-learning werkbegeleiders, Agenda

NIEUWE SITE, NIEUW JASJE

Tussen alle projecten door hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl en een nieuwe site. Het oude logo is in een nieuw jasje gestoken. De vormgeving is strakker en de kleuren zijn frisser en moderner. Vanaf vandaag is ook onze nieuwe site live. Ga naar www.zestor.nl en vind alle kennis, publicaties, handreikingen en andere tools die wij voor hogescholen bijeen hebben gebracht.

JAARBERICHT 2020/2021

In ons jaarbericht blikken we terug op onze activiteiten in 2020 én kijken we vooruit naar wat we dit jaar (gaan) doen. Dat doen we vanuit onze drie pijlers: Arbeidsmarkt, Leren en ontwikkelen en Gezond, veilig en vitaal werken. We nodigen je van harte uit om door dit jaarbericht te klikken, scrollen en lezen.

KEUZEPAKKET RE-INTEGRATIE 

Zestor doet (oud-)werknemers van hogescholen een handreiking om buiten de context van de hogeschool een eerste stap richting nieuw werk te zetten. Daarbij is gekozen voor een modulaire insteek. Concreet krijgen deelnemers een budget van € 500 dat zij vrij mogen besteden in een keuzemenu. Dit keuzemenu bevat diverse trainingen, workshops en vormen van coaching die deelnemers kunnen inzetten.

 Lees meer 

VERZUIMCIJFERS 2020

Het gemiddelde verzuimpercentage in het hbo over 2020 bedraagt 4,14%  en vertoont hiermee een sterke daling ten opzichte van het jaar ervoor. Bij de individuele hogescholen loopt het beeld wel uiteen: bij 22 hogescholen daalde het verzuim, bij 12 hogescholen steeg het en bij twee hogescholen bleef het gelijk.
 Download de paper Ziekteverzuim 

WEBSITESTATISTIEKEN
Werkenbijhogescholen.nl

Werkenbijhogescholen.nl is hét landelijk arbeidsmarktportaal van alle hogescholen. In 2020 hebben hogescholen gezamenlijk 3046 vacatures geplaatst en is de website in totaal 706.838 keer bezocht. Wil je meer weten over de statistieken over 2020 en de plannen voor 2021?

PILOT NIM 

Meten effectiviteit diversiteitbeleid

Hoe effectief is het beleid rondom diversiteit en inclusie van jouw hogeschool? Hoe verhoudt zich dat tot andere organisaties die inzetten op diversiteit en inclusie? Op welke manier kun je die effectiviteit het beste meten? Zestor biedt hogescholen via deze pilot de mogelijkheid antwoord te krijgen op deze vragen.

 Meer weten of aanmelden? 

E-LEARNING WERKBEGELEIDERS

Speciaal voor (toekomstige) werkbegeleiders van medewerkers met een beperking heeft Zestor, in samenwerking met vijf hogescholen, een e-learning ontwikkeld. De online module is bedoeld om meer zicht te krijgen op de rol van begeleider en actief te oefenen met begeleidingsvaardigheden.


AGENDA

Kennisnetwerk Gezondheidsbeleid - Inzet op verzuim

 

 

Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid - Corona als career shock 

 

 

Kennisnetwerk Diversiteit - Inclusie in het hoger onderwijs
Heb je dit bericht doorgestuurd gekregen en wil je voortaan de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Abonneer je dan hier op onze nieuwsbrief.

Volg ons ook op:
LinkedIn
Twitter
Wil je geen berichten meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.

Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo:

Copyright © Zestor 2021. Alle rechten voorbehouden.