Copy

Indien deze mail niet goed toont, bekijk dan hier de online versie 


 

 Februari 2017, nummer 1

Bijeenkomsten

Meer informatie over deze bijeenkomsten vind je op onze site.
Re-integratiegids hbo
Sinds kort is de site www.re-integratiegids-hbo.nl beschikbaar. De Re-integratiegids hbo ondersteunt werkgevers én werknemers. Je vindt er informatie over wat je kunt en/of moet doen in het geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag en werkloosheid. De gids is tot stand gekomen in samenwerking met sociale partners.

Werkenbijhogescholen.nl Statistieken 2016 
Op steeds meer plekken is het arbeidsmarktportaal Werkenbijhogescholen.nl zichtbaar. We zijn erg goed vindbaar via Google en actief op social media. De facebookpagina van Werkenbijhogescholen.nl heeft nu ruim 12.000 volgers. Verder hebben hogescholen in 2016 gezamenlijk 2627 vacatures geplaatst en is het arbeidsmarktportaal door in totaal 387.428 bezoekers bezocht.
» Download de website statistieken 2016

Handreiking Duurzame Inzetbaarheid
Speciaal voor medewerkers van hogescholen heeft Zestor een Handreiking Duurzame Inzetbaarheid ontwikkeld. Hierin vind je een overzicht van regelingen, hoe ze werken en hoe je hiervan gebruik kunt maken. Er is er ook een engelstalige versie beschikbaar voor de hogescholen. De handreiking is ook in hardcopy op te vragen via info@zestor.nl.
Branche RI&E hbo
Met een team van arbospecialisten heeft Zestor een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) specifiek voor het hbo ontwikkeld. Dit digitale instrument geeft hogescholen de gelegenheid om - zonder inschakeling van derden - een wettelijk voorgeschreven RI&E-rapport en bijbehorend plan van aanpak op te stellen.
Lees verder »
Kijkkader Professionele leergemeenschappen
In 2016 is gewerkt aan een kijkkader professionele leergemeenschappen. Het kijkkader helpt hogescholen om een gefundeerde discussie te voeren over de ontwikkeling van en de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. In 2017 wordt verder onderzoek gedaan naar de praktijk van professionele leergemeenschappen binnen hogescholen.
Lees verder »
Komend jaar vliegt onze missie door. Met én voor hogescholen blijven we tijd maken voor werving, selectie en begeleiding van startende docenten.
Landelijke debattour 
Vanuit Missie: Vliegende start zetten we het debat in om van gedachten te wisselen over thema’s die het onderwijs én het werkgeverschap raken. Dit doen we door binnen de eigen hogeschool met docenten, managers, studenten en ondersteuners te debatteren. Ervaar je binnen jouw hogeschool ook het belang van het gesprek over deze thema’s? Geef ons de (een) ruimte en we organiseren het ook bij jullie.
Ja, ik wil ook een debat op mijn hogeschool!
Vliegende start Award
Hoe kunnen hogescholen de werving, selectie en begeleiding van startende docenten verbeteren om goede docenten te behouden voor het onderwijs? We zijn op zoek naar jouw inspirerende praktijkvoorbeelden of ideeën! Ben je werkzaam binnen een hogeschool en hebben jullie een prachtig voorbeeld uit jullie praktijk? Of heb je als student(enteam) een goed idee? 
Ding dan mee naar de Vliegende start Award en maak kans op 3000 euro!
Zestor, arbeidsmarkt- en opleidingfonds hbo is opgericht door partijen bij de cao-hbo:
Copyright © Zestor - Alle rechten voorbehouden.
Afmelden Nieuwsbrief Zestor


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zestor · Prinsessegracht 21 · Den Haag, Zuid-Holland 2514 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp