Copy
Indien deze e-mail niet goed toont, bekijk dan de online versie.

JULI 2019  |  NUMMER 3

IN DIT NUMMER:

Zestorseminar 2 april 2020
Paper 'Ziekteverzuim hbo 2019'
Paper 'Beweging op de arbeidsmarkt'
Nieuwe stimuleringsregeling 'Aanpakken van werkdruk'
VR-game: testers gezocht
Vacatures Zestor

Zestorseminar 'Vandaag werken aan morgen'
Save the date: 2 april 2020

Op 2 april 2020 vindt het Zestorseminar 'Vandaag werken aan morgen' plaats. Tijdens dit seminar nemen we de opgave van hogescholen als vertrekpunt; wendbaar en voorbereid op de toekomst. De centrale vraag is: waar gaan we vandaag aan werken om klaar te zijn voor morgen?

Lees meer

Ziekteverzuim hbo 2019
Verzuimgegevens over 2018

Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage over 2018 bedraagt 4,75% en vertoont hiermee een stijging ten opzichte van het jaar ervoor (2017: 4,35%). Jaarlijks brengt Zestor, op verzoek van cao-partijen, een verzuimpaper uit met gegevens over het ziekteverzuim in het hbo over een langere reeks van jaren. 

Download paper 'Ziekteverzuim hbo 2019'

Beweging op de arbeidsmarkt
Thematische analyse op basis van de in- , uit- en doorstroom van hogescholen

De paper ‘Beweging op de arbeidsmarkt’ beschrijft in een aantal thema’s de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers van hogescholen. De thema’s zijn onder meer: professionalisering, werving, behoud van personeel, vergrijzing, hybride docenten en salarisontwikkeling van medewerkers. 

Download paper 'Beweging op de arbeidsmarkt'

Nieuwe stimuleringsregeling
Aanpakken van werkdruk

Met de stimuleringsregeling ‘Aanpakken van werkdruk’ kunnen hogescholen ondersteuning krijgen van een professional. Deze stimuleringsregeling spitst zich toe op het formuleren van beleid en het inzetten van aanpakken in teams of afdelingen, waar sprake is van werkdruk.  

Lees meer

VR-game 'Jij als hbo-docent'
Testers gezocht!
 

Zestor laat op dit moment een VR-game ontwikkelen om het beroep van hbo-docent in beeld te brengen. Daarin komen diverse situaties uit de praktijk naar voren. Zo kun je, als potentiële docent, op een laagdrempelige manier ervaren wat het docentschap inhoudt. Voor deze VR-game zijn wij op zoek naar testers.

Lees meer

Vacatures Zestor
Word jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken twee projectadviseurs voor ons team. Word jij warm van onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, werkdruk en re-integratie? Of ligt je hart juist meer op het vlak van professionalisering, mobiliteit en medezeggenschap? En wil je bijdragen aan het goed (samen)werken in het hbo? Dan zoeken wij jou als collega. 

Lees meer
Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo:
Copyright © Zestor - Alle rechten voorbehouden.

Wil je geen berichten meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.