Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief mei 2016

Beste lezer,                                                                     Nieuwsbrief delen: 

GEBA Trans deelt deze maand natuurlijk in de feestvreugde: ook in 2016 is Venlo-Venray dé Logistieke Hotspot Nr. 1. Verder zien we bij GEBA groei in onze operaties naar India, waar we samenwerken met een zeer betrouwbare en scherp calculerende partner. Dan nog sociale onrust in Frankrijk en de wegblokkades die daar kennelijk bij horen. Van onze eigen medewerkers staat deze maand Auke van Santen in de spotlights.

Veel leesplezier,

Fred Spijksma
managing director

Logistieke Hotspot Nr. 1: Venlo-Venray

Opnieuw is Venlo-Venray door een deskundigenpanel van Logistiek Magazine aangewezen als dé Logistieke Hotspot van Nederland. Dat is alweer voor de negende keer in de twaalf jaar dat dit event gehouden wordt. Met weinig puntenverschil werden West-Brabant en Tilburg-Waalwijk goede tweede en derde. Absoluut favoriet was Venlo-Venray op de vraag waar een dienstverlener het beste zijn EDC kan vestigen.

Naar aanleiding van de uitreiking merkte wethouder Stephan Satijn van Venlo op dat de logistiek in onze regio in het DNA zit en dat logistieke dienstverleners daardoor hier in een gespreid bedje komen. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens is de logistiek een belangrijke banenmotor. Verder waren en vooral ook lovende woorden voor de onderlinge samenwerking van de logistieke bedrijven in SMART Logistics Center Venlo en voor de nauwe samenwerking in de regio tussen bedrijfsleven en overheden.


GEBA Groeit in India

Misschien herinnert u zich de film Slumdog Millionaire, over de jongeman uit de sloppenwijken van Bombay die in een soort Weekend Miljonairs de hoofdprijs wint en miljonair wordt. Typisch Bollywood en een hilarische kennismaking met India.India hoort met ruim 1,2 miljoen inwoners tot de meest bevolkte landen ter wereld en de bevolking neemt nog steeds toe. Het is een ontwikkelingsland in opkomst met een gestaag groeiende economie.

India heeft een zeer goed auto- en spoorwegennet, waardoor goederen tot in de haarvaten van het land doordringen. Volop mogelijkheden dus voor bloeiende handelsrelaties. Het land exporteert onder meer meubels, woonaccessoires, specerijen, natuursteen en mineralen. Wij brengen er onder meer machines en chemicaliën naar toe.

GEBA Trans heeft een uitstekende agent in India, die al menige logistieke prijs gewonnen heeft. Onder meer in 2015 als Freight Forwarder of the Year – Bangalore Region tijdens de Chennai Trade Convention. Wij hebben er heel goede ervaringen mee. Afspraak is afspraak. En – niet onbelangrijk – hij rekent scherpe prijzen.

Meer weten? Neem dan contact op via sales.rotterdam@gebatrans.com.

Blokkades in Frankrijk

Opnieuw voeren in Franrijk vakbonden actie tegen nieuwe arbeidswetgeving. Er worden geregeld blokkades opgeworpen en langzaamaanacties gehouden op grote wegen en rond steden. Inmiddels zijn ook olieraffinaderijen en -opslagplaatsen stilgelegd, waardoor tankstations droog kwamen te staan en automobilisten in de grensstreken uitwijken naar buurlanden. Het einde is vooralsnog niet in zicht.

TLN wil dat de Europese Commissie mogelijkheden krijgt om sneller een einde te maken aan dergelijke acties, omdat ze het vrije verkeer van goederen belemmeren en bovendien een negatieve invloed hebben op de werkomstandigheden en de thuissituatie van de chauffeurs.

Het zal duidelijk zijn dat een en ander onvoorspelbare gevolgen heeft voor de doorlooptijden. Houdt er dan ook rekening mee dat zendingen met een laad- en/of losbestemming in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europa mogelijk een langere looptijd hebben dan normaal. 


Rijverboden

Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).


Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand juni klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen

Wij van GEBA Trans: Auke van Santen

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Auke van Santen (44).

Als er iemand bij GEBA Trans gepokt en gemazeld is in de logistiek, dan is het Auke wel. Opa pendelde op een rijnaak door Europa en vader werkte in de haven. Al vanaf zijn vijfde ging hij met stiefvader mee op de tankerboot tijdens vakanties mee naar Duitsland en Zwitserland. Nog altijd roept dat goede herinneringen op. Verder een zwager die een tijd projectvracht verzorgde met zijn eigen wagen en een zus bij de bergingsafdeling van Smit International.


Lees hier meer

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken