Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief november 2015

In deze nieuwsbrief

   
Beste Lezer,

Voor GEBA Trans zijn duurzame relaties met onze klanten belangrijk. Daar werken we aan door u zo veel mogelijk te ontzorgen en de beste logistieke diensten aan te bieden. Daarin past het volgens ons dat we niet alleen ons zakelijke klantencontact onderhouden, maar dat we u ook laten zien wat er zoal meer speelt bij ons, wie er werken en wat er in onze logistieke hotspots gebeurt. Daarom deze nieuwsbrief, die u vanaf nu maandelijks in uw mailbox zult vinden. Met nieuwtjes en weetjes over GEBA en een bescheiden nieuwsselectie over Venlo en Rotterdam, waar we vol trots gevestigd zijn. Bovendien laat ik af en toe mijn licht schijnen over logistieke actualiteiten.

Ik wens u veel leesplezier,

Fred Spijksma
managing director
 

Business Development Manager Auke van Santen van GEBA Trans was in oktober aanwezig bij een meeting in Thailand van het Focused Cargo Network. Een platform voor onafhankelijke expediteurs, waar je pas na uitvoerige screening lid van kunt worden GEBA is lid.

‘Door dit netwerk hebben we makkelijk toegang tot betrouwbare lokale agenten in landen als Australië, Zuid-Afrika, India, China, Vietnam, Singapore, Maleisië, Thailand, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Turkije en Georgië. Daardoor kunnen we wereldwijd transporten voor onze klanten van door to door verzorgen. Klanten kunnen profiteren van de gezamenlijke inkoopkracht en door bundeling van lading kunnen we scherpere inkoopcondities bedingen.’

Tijdens de bijeenkomsten krijgen de leden ook inzicht in belangrijke logistieke en economische ontwikkelingen elders: ‘Zo hoorde ik uit betrouwbare bron dat die spoorverbinding tussen China en Europa, waar al enige tijd sprake van is, inmiddels behoorlijk begint te functioneren, met een leadtime van vijftien dagen. Dat kan voor bepaalde klanten van GEBA Trans wel belangrijk zijn.' De volgende meeting staat gepland eind voorjaar 2016 in Vietnam.

Behalve van het Focused Cargo Network is GEBA Trans ook lid van Pacific Power Logistics Network.
 


Ondanks onze inzet zijn de gangbare looptijden in de dagen rond Kerstmis en Nieuwjaar niet altijd te halen. Transsittijden kunnen in deze periode langer zijn dan u van ons gewend bent. U kunt problemen voorkomen door opdrachten tijdig bij ons aan te melden, zodat u direct feedback krijgt omtrent om de haalbaarheid.
 


Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).

 
Datum Feestdag / Rijverbod Betreft
 01-12-2015  Nationale feestdag Roemenië  RO
 08-12-2015  Maria Onbevlekte Ontvangenis  AT, CH* (in sommige kantonnen), ES, IT
 24-12-2015  Feestdag voor kerstmis  Enkel: CZ, SK
 25-12-2015  Kerstmis  Allen
 26-12-2015  Kerstmis / St. Stephans dag  Allen
 31-12-2015  Kantonale feestdag Genève  Enkel: CH* (Genéve).
* indien een feestdag in een  (deel van een) kanton niet wordt gevierd, dan geldt in dat (deel van een) kanton ook geen rijverbod. Kantonale rijverboden gelden niet voor transitoverkeer, wel voor bestemmingsverkeer in betreffende kantons.
 
Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand december klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

 

Staking Rotterdamse haven
Na het FNV stemt ook het CNV in met een grote staking in december en januari in de Rotterdamse haven. Havenwerkers willen zes dagen actievoeren. Daarmee willen ze een negenjarige werkgarantie afdwingen, als weerwoord op de verwachte werkgelegenheidskrimp door automatisering. Volgens de bonden gaan door de komst van de hypermoderne terminals op de Tweede Maasvlakte twee- tot achthonderd van de ruim 3.500 banen in de containersector verloren. De stakingen worden niet vooraf aangekondigd, om te voorkomen dat schepen uitwijken. Havenbedrijf Rotterdam keurt de stakingsplannen af, omdat ze de positie van de haven zouden kunnen schaden.

Calais
Frans media en twitteraars melden deze week dat opnieuw trucks zijn aangevallen op de toegangswegen naar de terminals van Eurotunnel in Calais. In groepen van vijftig bestormen grote groepen illegalen de trucks met staven, stenen en messen. De politie sloot de A16 af en pakte drie illegalen op. De vrachttreinen zouden normaal kunnen rijden. De wachttijd voor trucks loopt geregeld op tot enkele uren. Dit betekent dat chauffeurs al op de toegangswegen stil komen te staan en daar grote risico's lopen. Premier Cameron van Groot-Brittannië heeft meermalen laten weten dat zijn land geen paradijs is voor vluchtelingen en dat illegalen onverbiddelijk worden teruggestuurd. Desondanks blijft de stroom toenemen. Volgens schattingen zouden er nu meer dan zesduizend illegalen in The Jungle bij Calais verblijven. Dit is een verdubbeling ten opzichte van twaalf maanden geleden.

 


U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op de site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Mandy Boumans (25).

Sinds november 2012 werkt Mandy bij GEBA Trans als administratief medewerkster: financiële administratie, telefonische receptie, bestellingen, koffie en thee verzorgen, kortom: manusje van alles. Met veel enthousiasme en altijd muziek om zich heen.

‘Ja, overal. Hier op het werk, bij het eten koken, tussen thuis en werk in de auto. Popmuziek, rock, eigenlijk heel veel, zolang er maar niet iemand op een viool staat te zagen. Ik volg de Amerikaanse hitlijsten en dan lig je al gauw twee weken voor op Nederland. Als mijn collega iets nieuws op de radio hoort, kan ik dat bij wijze van spreken al meezingen. “Ken je die ook al?” zegt ze dan.’

Ook Amerikaans is haar voorkeur voor crime-series. Die zijn beter dan de populaire Zweedse en Deense. Beter omdat ze extremer zijn, vreemde misdaden. Vooral de verschillende CSI’s: ‘Ik zag laatst iets. Had een vrouw vooraf een miniatuur gemaakt van de plaats delict, inclusief een poppetje dat voor lijk lag. Zo voerde ze ook de moord uit. Bizar natuurlijk. Maar ook boeiend, want wat beweegt een mens om dat te doen? Wat gebeurt er in dat hoofd voorafgaand aan die moord? Dat is reuze spannend.’

Ze haast zich ons gerust te stellen dat ze zelf geen ambities koestert in die richting. Integendeel, niets liever dan met vriendlief op de bank: ‘Nee, het gaat me om de psychologie. Daarom kijk ik ook graag naar Dr. Phill. Al die mensen die zich zo gedragen dat ze precies het tegenovergestelde bereiken van wat ze willen. Het is allemaal een beetje dik aangezet, want het is televisie. Ach, je moet wat als er niets anders is.’

Er wordt nogal veel gefietst en gelopen bij GEBA Trans… Niet haar favoriete ding, maar: ‘Twee keer in de week ga ik ’s avonds hardlopen met mijn vader, daar heb ik een ontzettend goeie band mee. Maar het is me meer om die band te doen dan om dat lopen. Helaas waar, hij rent vaak harder dan ik. Nee, wandelen in een bos ofzo doe ik ook niet. Ik bedoel, waar moet je dan heen? Een rondje lopen?!’

 

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken