Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief januari 2016

In deze nieuwsbrief

   
Beste Lezer,

Deze maand in de nieuwsbrief van GEBA Trans: dit jaar grote kansen voor ondernemen in Zuidoost-Azië, de kilometerheffing in België en vervoer van auto’s en rollend materieel. Verder kunt u nader kennismaken met onze medewerker Udo Tophofen.


Veel leesplezier,

Fred Spijksma
managing director

 

GEBA Trans in booming Zuidoost-Azië

Met landen als Vietnam en Singapore in de hoofdrol maakt Zuidoost-Azië de komende vijf, tien jaar een stormachtige economische ontwikkeling door. GEBA Trans speelt hier op in met efficiënte en concurrerende transportmogelijkheden.

ASEAN, een vrijhandelsorganisatie van tien Zuidoost-Aziatische landen, werkt aan een nieuwe vrijhandelsovereenkomst met Europa, naast de al bestaande overeenkomsten met China, India en Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland). Verder is een nieuw vrijhandelsverdrag in de maak tussen Vietnam, Singapore, Australië, Brunei, Canada, Chili, Japan, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru en de Verenigde Staten.

De uitdagingen zijn groot. Nu al hebben veel ondernemingen hun productie verplaatst naar Zuidoost-Azië en vele zullen er nog volgen. Dit betekent: nieuwe, wereldwijde vervoersstromen van en naar dit snel groeiende deel van de wereld.

In Vietnam, Singapore, Thailand, Maleisië Indonesië, Filipijnen en zelfs Cambodja en Myanmar is service provider GEBA Trans nadrukkelijk aanwezig met sterke en betrouwbare partners voor de organisatie van efficiënt en competitief goederenvervoer. Zeevracht, luchtvracht, FCL, LCL, projectvracht, bederfelijke waar… GEBA Trans verzorgt het transport, op basis van jarenlange ervaring en tegen aantrekkelijke tarieven.

Meer weten? Neem contact op via sales.rotterdam@gebatrans.com.

 

Met ingang van 1 april dit jaar moeten vrachtwagens met een toelaatbaar totaalgewicht boven 3,5 ton in België een kilometerheffing betalen.

De heffing geldt op alle autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen. De vrachtwagens worden onderverdeeld in drie categorieën: 3,5 tot 12 ton, 12 tot 32 ton of boven 32 ton. In combinatie met de euroklasse van de motor bepaalt dit het toltarief per kilometer. Verder mogen Vlaanderen, Wallonië en Brussel elk een eigen tarief instellen. Transporteurs kunnen met een tool en de routeplanner berekenen wat ze per rit kwijt zijn.

Helaas zal dit ook bij GEBA Trans leiden tot tariefsverhogingen op trajecten van, naar en door België. TLN heeft berekend dat de regeling een kostenverhoging oplevert van ongeveer vijftig miljoen euro per jaar voor de Nederlandse transportsector en bepleit bij de Nederlandse regering een compensatie. Dit kan, aldus TLN, doordat de staat waarschijnlijk meer inkomsten heeft nu België met deze heffing het Eurovignetverdrag opzegt. Hoe dit afloopt, is nog volstrekt onduidelijk. Overigens investeert alleen Vlaanderen een deel van de opbrengst in verbetering van de infrastructuur; maar dan ook niet meer dan dertig procent.

GEBA Trans heeft afgelopen maand voor een nieuwe relatie het eerste containertransport met luxe auto's verzorgd naar China. Deze relatie verkoopt business to business in de internationale autohandel voor nieuwe en jonge tweedehands auto’s. GEBA Trans zet in op een langdurige duurzame relatie met deze klant en zal ook logistieke diensten gaan verlenen voor hun transporten naar het Midden-Oosten en overige bestemmingen. Jaarlijks gaat het om meer dan honderd auto's. GEBA Trans verscheept ook trucks, graafmachines en ander rollend materieel, naar onder meer Azië, Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Afrika, via roro en special services. 

GEBA Trans is ook uw logistieke dienstverlener voor andere projecten met buitensporige afmetingen. Past uw vracht niet in een container? Wij vinden een passende oplossing.


Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).


Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand februari klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen.
 
U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Udo Tophofen (50).
 
‘Ja vijftig, sinds dit najaar. Iedereen had het erover, maar mij zei het niet zo veel. Althans, het zei me niet meer dan toen ik veertig of dertig werd.’ Al sinds de mavo en meao zit Udo – bij GEBA Trans nu senior expediteur – in de logistiek en hij heeft sindsdien veel zien veranderen: ‘Ik zie me nog bij Frans Maas destijds. Typemachine, stapels papieren en aantekeningen op het bureau en in de hoek een telex. Wat je indertijd in je hoofd en je aantekeningen had, zit nu in computersystemen. Dat maakt het werk sneller en eenvoudiger, vooral voor complexere vragen. Dat is ook wat me boeit aan de logistiek. Er is een enorme dynamiek.’

Lees hier meer

 

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken