Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief juli 2016

Beste lezer,                                                                     Nieuwsbrief delen: 

In deze brief aandacht voor de toename in het continentale containertransport. Verder extra mogelijkheden via de haven van Rotterdam en mogelijke afwijking in de transporttijden tijdens de vakantieperiode. Van onze eigen medewerkers deze maand een portret van Django Hermans.

 Veel leesplezier,

Fred Spijksma
managing director


Continentaal containertransport

GEBA Trans ziet de continentale containertransporten naar diverse landen sterk toenemen, met Italië en het Verenigd Koninkrijk als uitschieter.

Dit bevestigt wat we al jaren zeggen: GEBA Trans is uw ideale partner in vervoer. Met vestigingen in Rotterdam en Venlo opereren we perfect tussen de beschikbare terminals en onze klanten (lees: leveranciers en ontvangers). Daarbij wedden wij nooit op één paard en zo kunnen we snel schakelen als dat nodig is. Stagneert het containertransport op het spoor? Dan brengen we snel ons vrijwel onbeperkte netwerk in stelling.

Hebt u ook volle ladingen naar klanten in Europa? Schroom dan niet geheel vrijblijvend een offerte te vragen. Vaak zit er een behoorlijk prijsverschil tussen een 45ft-containertransport en traditioneel wegvervoer. Vaste klanten met vaste bestemmingen en voorspelbare volumes kunnen rekenen op de bekende beste prijzen.

Neem voor een aanvraag contact op met: sales@gebatrans.com. Ook voor advies kunt u hier terecht.


GEBA Sterk op zee

CMA CGM start met twee nieuwe wekelijkse diensten tussen Zuidoost-Azië en Europa, de EPIC 1 en EPIC 2. EPIC staat voor Europe Pakistan India Consortium. Op beide routes werkt het bedrijf samen met andere rederijen. De nieuwe diensten vervangen de bestaande EPIC-dienst die CMA CGM samen met UASC uitvoert.

GEBA Trans werkt veel samen met reders als UASC en CMA. De EPIC 1 vertrekt wekelijks uit het Indiase Mundra en doet in Europa onder meer Rotterdam aan, na tussenstops in King Abdullah, Gioia Tauro, Tangier, Djibouti, Port Qasim, Nhava Sheva en Hazira. De EPIC 2 doet in Europa alleen Hamburg, Antwerpen en Londen aan.

Meer nieuws overzee:
In het nieuwe vaarschema AE10 van alliantierederij 2M heeft Rotterdam sinds vorige maand een sterkere positie met twee diensten die met de grootste schepen (18 duizend teu) worden uitgevoerd. Voor één extra dienst is Rotterdam first port of call geworden en voor een andere juist last port of call. Dat is gunstig voor de transittijd naar de bestemmingshavens. Havenbedrijf Rotterdam voorziet hierdoor een forse toename van de containervolumes. 2M is een alliantie van Maersk Line en MSC. GEBA Trans heeft scherpe contracten met zowel Maersk als MSC.


Meer weten? Neem dan contact op via sales.rotterdam@gebatrans.com.

Looptijden vakantieperiode

De zomervakantie heeft ook invloed op de doorlooptijden van het wegtransport. Dit komt onder meer doordat bedrijven vakantiesluiting hebben of met een beperkte bezetting werken. In augustus zal dit vooral in Zuid-Europa het geval zijn. Ook elders kunnen de vakanties zich laten voelen. Mogelijk zijn transsittijden binnen deze periode dan ook langer dan u van ons gewend bent. Wij hopen hiervoor op uw begrip.


Rijverboden

Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).


Hieronder treft u de belangrijkste rijverboden en feestdagen voor de komende maand:
 Datum  Rijverbod / Feestdag  Betreft
 01-08-2016                   Nationale feestdag  CH
 02-08-2016       Rijverbod van 00:00 - 05:00  CH
 15-08-2016  Maria Hemelvaart  AT, CH (kantonaal), DE (regionaal, geen rijverbod),
 FR, IT, LU, PL, SI
 16-08-2016  Regionale feestdag Siena  IT (alleen rijverbod in Siena)
 20-08-2016  Dag van de Grondwet  HU
 29-08-2016  Dag van de Slowaakse opstand, 1944            SK
 
Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand augustus klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen

Wij van GEBA Trans: Django Hermans

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Django Hermans (33).

Natuurlijk hopen we allemaal op nog meer zomer met een zonovergoten Noordzeestrand, maar vooral voor Django is dat dit jaar wel heel erg belangrijk: ‘Vakantie betekent voor mij: zon, zee, strand. Als het maar gegarandeerd warm is en dat is dus niet Nederland. Bakken, wat zwemmen, lekker lunchen, luieren, af en toe wat gaan bekijken, biertje erbij. Zonder zon en zee geen vakantie. Dat was altijd het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar is dat allemaal een beetje anders, omdat we sinds december een kleine hebben. Daar ga je natuurlijk niet een hele dag mee in een zonland aan het strand liggen. Nu wordt het Rundumhause en een weekje naar mijn schoonouders. Die hebben dan een huisje in Zeeland. Ach, hopelijk zit daar toch ook een stranddagje bij en dan wordt het zandkastelen bouwen natuurlijk. Ook leuk.’


Lees hier meer

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken