Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief januari 2017

Beste lezer,                                                                     Nieuwsbrief delen: 

2017 is alweer een maand oud. Wat vliegt de tijd! Evengoed wil ik u mede namens al onze medewerkers ook voor de komende elf maanden veel geluk en wijsheid toewensen. En vooral ook goede business! Als onze samenwerking net zo plezierig is als vorig jaar, dan heb ik daar alle vertrouwen in. 

Toch een minpuntje: ook dit jaar kans op verstekelingen in ons goederentransport. Verder maakt u in deze nieuwsbrief kennis met Dennis de Boer. 

Veel leesplezier,

Fred Spijksma - managing director  

GEBA Trans by air

De omloopsnelheid van goederen wordt steeds hoger en dat stelt onze sector voor steeds grotere uitdagingen. Daarbij is vervoer per luchtvracht nog steeds een belangrijke sector en de snelste oplossing. De verleiding is dan groot om goederen vanuit bijvoorbeeld Azië rechtstreeks naar eindbestemming bijvoorbeeld Praag te laten vliegen. Omdat de luchthaventarieven nogal verschillen in Europa is dat niet altijd even handig. Soms is het goedkoper om de goederen bijvoorbeeld eerst naar Amsterdam of Frankfurt te vliegen en dan per truck of spoor naar eindbestemming te laten gaan en toch efficiënt en snel te kunnen leveren.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met sales.rotterdam@gebatrans.com 
Ook voor advies, naar welke bestemming dan ook, kunt u bij GEBA Trans terecht.


Après Calais

Na de ontruiming vorig najaar van The Jungle van Calais lijkt het rustiger geworden met vluchtelingen die als verstekeling in vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk proberen te komen. Feit is, dat er geen spectaculaire en verontrustende beelden meer te zien zijn. Feit is ook dat dat vluchtelingen nu andere routes zoeken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie meldde deze maand een flinke toename. Van 500 in 2015 naar 1.280 in 2016. Het werkelijke aantal zal hoger liggen, want niet elke verstekeling wordt betrapt. De groei zit hem vooral in het laatste kwartaal, dus après Calais. Is het redelijk te verwachten dat het jaarcijfer in 2017 dus nog hoger zal zijn? Ook het Belgische Zeebrugge meldt een toename.

Probeerden vluchtelingen eerder vooral in de buurt van Calais aan boord te klimmen, ook dat is veranderd. Verstekelingen die gepakt worden, melden dat ze op parkeerplaatsen elders in Frankrijk of in België zijn opgestapt.

‘Na de ontruiming bij Calais is het probleem niet opgelost’, getuigt een trucker die twaalf Albanezen in zijn silowagen met zetmeel had gevonden, ‘maar heeft het zich verspreid. Je ziet nu overal mensen rondsnuffelen op parkeerplaatsen.’


Steun kilometerheffing groeit

Met de groei van de economie groeit ook het aantal files. Er is berekend dat de Nederlandse automobilist momenteel jaarlijks gemiddeld bijna een volle werkweek ergens vaststaat. Hoewel meer asfalt op bepaalde plekken zeker nodig is, zijn onderhand vriend en vijand het erover eens dat ook andere maatregelen nodig zijn. Zo wordt voor de A67 de komende tijd onder meer gestudeerd op de mogelijkheid van truckplatooning, waardoor vrachtverkeer als het ware ingedikt wordt en de wegcapaciteit beter benut wordt.

Intussen groeit ook de steun voor een kilometerheffing. Niet alleen hebben onder meer ANWB, Bovag, RAI-Vereniging, Leaseplan en Stichting Natuur & Milieu zich hiervoor uitgesproken. Uit een peiling van EenVandaag onder 19 duizend consumenten blijkt dat zo’n 60 procent kilometerheffing eerlijker vindt dan motorrijtuigenbelasting. Wordt het een spitsheffing dan vindt 58 procent rekeningrijden juist een slecht plan.

Ook politiek groeit de steun voor de kilometerheffing. Het zou een rol kunnen spelen in de kabinetsformatie later dit voorjaar.

Het in gebruik nemen van kilometerheffing in Nederland zal mogelijk een prijsstijging van transporttarieven tot gevolg hebben.


Rijverboden

Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).


Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand februari klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Wij van GEBA Trans: Dennis de Boer

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Dennis de Boer (42).

Sinds zo’n anderhalf jaar werkt Dennis de Boer samen met zijn collega Auke van Santen aan de uitbouw van het Rotterdamse filiaal van GEBA Trans. Lucht- en zeevracht, met het accent op het laatste.

‘We zijn hier met z’n tweeën. Voordeel van zo’n kleine vestiging is, dat het werk niet in stukjes over verschillende medewerkers verdeeld wordt. Wij doen het hele proces, in al zijn onderdelen. Daardoor zijn de werkzaamheden divers en is er geen dag hetzelfde.’

Lees hier meer


 

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken