Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief maart 2017

Beste lezer,                                                                     Nieuwsbrief delen: 

Hoewel het nog niet echt lekker warm was, hebben we wel al iets van de nieuwe lente kunnen proeven. Natuurlijk hopen we dat er ook een mooie logistiek zomer volgt. Maar dat zal erom spannen, want de zeevracht op Azië heeft te lijden onder capaciteitstekorten en de tarieven kunnen gaan stijgen door een nieuw cao-akkoord. Niettemin blijft GEBA Trans er de beste en meest efficiënte oplossingen voor u uithalen. Tot slot in deze nieuwsbrief onze medewerker, Danny Lommen.

Veel leesplezier,

Fred Spijksma - managing director  

Capaciteitstekort op zeevracht Azië

Het is zaak tijdig uw zeevracht te boeken voor China, India en andere Aziatische bestemmingen. De wachttijd is inmiddels opgelopen tot vier weken. Daar zijn verschillende oorzaken voor: de economische groei en het capaciteitstekort.

Als gevolg van het economisch herstel neemt de export van West-Europa naar Azië weer toe. Dat is goed nieuws voor onze bedrijven, maar het zorgt ook voor volle kades. Het tekort aan laadruimte heeft ook nog andere oorzaken. Eind augustus, begin september ging Hanjin failliet, een van de grootste rederijen. Ook China Shipping is verdwenen. Hierdoor zijn nog steeds verschillende schepen opgelegd. Verder zien we steeds vaker dat rederijen eigen schepen uit de vaart nemen en laadruimte bij andere rederijen huren om hun kosten te drukken.
Lees hier meer


Tariefsverhoging na nieuwe CAO

Als gevolg van een nieuw akkoord tussen TLN en FNV over de cao Beroepsgoederenvervoer zullen de tarieven in de transportsector de komende jaren geleidelijk stijgen.

Door dit nieuwe akkoord, dat overigens nog aan de FNV-leden moet worden voorgelegd, gaan de lonen chauffeurs en andere logistieke medewerkers die onder deze cao vallen er de komende drie jaar stapsgewijs minimaal 10 procent op vooruit.
Lees hier meer


Investeren infra noodzakelijk

Door de aantrekkende economie nam het goederenvervoer vorig jaar flink toe. Zowel het wegvervoer als de binnenvaart en het spoor. Ook voor de komende jaren kunnen we uitgaan van verdere groei. De logistiek is daarmee een belangrijke factor in onze nationale economie. Investeren in de infrastructuur is van wezenlijk belang wil de logistiek blijven draaien.

Naast fysieke maatregelen, zoals extra rijbanen, extra spoor en uitbreiding van terminals, gaat het ook om maatregelen waardoor de bestaande infrastructuur beter benut wordt.
Lees hier meer


Rijverboden

Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).

 
 Datum                              Feestdag / Rijverbod                                                       Betreft                   
 14-04-2017  Goede vrijdag   Div.
 16-04-2017  1e Paasdag   Div.
 17-04-2017  2e Paasdag   Div.
 27-04-2017  Koningsdag (geen rijverbod)   NL

Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand april klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Wij van GEBA Trans: Danny Lommen

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Danny Lommen (37).

Vorig jaar heeft Danny hem samen met een vriend al eens bedwongen, de Passo della Stelvio, in de Italiaanse Alpen. Juni dit jaar moet de Stelvio de uitdaging worden van een ploegje van GEBA Trans samen met een wielrenclubje. De Stelvio telt als een van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen en zit dan ook geregeld in het rittenschema van de Giro d’Italia. Een buitencategorie bult: ruim 2750 meter hoog, 25 kilometer klimmen met zo’n veertig tornanti of haarspeldbochten. Danny: ‘Afgelopen zomer was ik 2,5 uur onderweg. Ik zie uit naar komende zomer.’

Lees hier meer


 

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken