Copy

 


Extra Nieuwsbrief                         28 Oktober 2016
 

NAJAARSVERGADERING FIM: 2 NOVEMBER

Op woensdag 2 november vindt de FIM-Najaarsvergadering plaats in het kasteel van Twickel, vlakbij het Overijsselse Delden.

Inloop is vanaf 10.00 uur. De vergadering begint om 10.30 uur. Omstreeks 12.15 zal de bijeenkomst afgesloten worden met een lunch waarna het kasteel voor de liefhebbers is te bezichtigen. 


Op de agenda staat onder meer de lopende lobby tegen de dreigende afschaffing van de fiscale aftrek op onderhoud van monumentenpanden. Samen met vertegenwoordigers van Erfgoedvereniging Heemschut en Kunsten '92 heeft het FIM-bestuur een kleine 'task force' opgericht die zich de afgelopen weken intensief heeft ingezet voor deze lobby, zowel naar de Tweede Kamer als naar de buitenwacht toe. Het bestuur zal een toelichting geven op de gekozen lobby-strategie alsook vooruit kijken naar de stelselherziening van de financiering van de monumentenzorg in 2018. De volledige agenda vindt u hier. 

U kunt zich nog aanmelden voor deze bijeenkomst door een email te sturen naar dullaart@fimnederland.nl.

Indien u met de auto komt, kunt u parkeren op het grote parkeerterrein en direct naar het kasteel lopen. U hoeft zich niet eerst aan te melden bij de Rentmeesterij, zoals in de uitnodiging vermeld stond. Meer informatie over de bereikbaarheid van Landgoed Twickel leest u hier.

TEKEN DE PETITIE! 

Om onze lobby naar de Tweede Kamer tegen de dreigende afschaffing van de fiscale regeling op monumentenpanden kracht bij te zetten, is de FIM samen met Kunsten '92 en Erfgoedvereniging Heemschut (tevens lid van de FIM) een petitie gestart tegen de bezuiniging op de instandhouding van onze monumenten. FIM roept haar achterban op om deze petitie massaal te ondertekenen. Ons streven is om 10.000 steunbetuigingen te verzamelen! 

Teken hier de petitie.

Daarnaast heeft de 'task force' twee korte video's gemaakt die laten zien wat de maatregel betekent voor monumenteneigenaren. Like en share deze video's op uw eigen communicatiekanalen en vergroot daarmee het bereik van ons tegengeluid. 

 
1 NOVEMBER AANBIEDING PETITIE TEGEN DE BEZUINIGING OP MONUMENTEN

Op dinsdag 1 november wordt om 13.30 uur de petitie Op erfgoed bezuinigen? Een monumentale vergissing! aangeboden aan de Vaste Commissie Financiën van de Tweede Kamer.
De Kamerleden krijgen de petitie aangeboden door Leo Endedijk (voorzitter FIM), mede namens Kunsten '92, Erfgoedvereniging Heemschut en vele monumenteneigenaren, erfgoedorganisaties en sympathisanten.

De Vaste Kamercommissie voor Financiën bespreekt het wetsvoorstel op 31 oktober (eerste termijn) en 7 november (
tweede termijn) als onderdeel van het hele belastingplan. Op 7 november schuift minister Bussemaker in de ochtend aan. Zie de agenda voor dit debat.

Wij nodigen onze leden en hun achterban uit om bij het wetsoverleg op 7 november vanaf 11.00 uur aanwezig te zijn. U meldt zich bij de Bezoekersingang van de Tweede Kamer (Lange Poten 4). Wij raden aan om tenminste een half uur van te voren aanwezig te zijn i.v.m. de veiligheidsprocedures van de Tweede Kamer en het beperkt aantal zitplaatsen.  

 
Emailadres wijzigen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Volg de instructies hieronder.


This email was sent to <<EMAIL ADRES>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FIM Nederland · Nieuwezijds Kolk 28 · Amsterdam, 1012 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp