Copy
Senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser.
VärmekNytt, nummer 10
Hej!
Välkomna till Värmeks nyhetsbrev. Här kan ni läsa om Värmeks senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser. 

Hälsningar,
Värmek

Välkomna önskar personalen på Värmek!
Hållbarhet bygger bättre affärer
Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor i våra upphandlingar. Syftet är att säkerställa att medlemmarna får tillgång till hållbar teknik och hållbara tjänster. Läs mer här.

 
Peter Dahl
400 ppm! Pixlar som lösning.
Först – Värmek är nominerat till Miljöstrategipriset som delas ut på Miljöstrategidagarna – otroligt hedrande och ett fantastiskt betyg på allas arbete i Värmek. Vi har varit målmedvetna och det ger resultat men priset tillhör också er medlemmar. Ni har varit en aktiv och viktig del i detta arbete. Er användning av ramavtalen ger trovärdighet och tryck i hållbarhetsfrågorna – tack!

Läs hela artikeln här!


 
ÅRSSTÄMMA 1 DECEMBER
Värmek har nu flyttat sin årsstämma från januari till den 1 december 2016. Vi kommer att vara i Stockholm på Clarion Sign och jag hoppas att ni kan komma då eftersom så mycket har hänt och kommer att hända i Värmek. Boka dagen redan idag!

Anmälan för medlemmar här

Anmälan för leverantörer här

Anmälan för inbjudna och föreläsare här

Programmet för stämman finner du här


 
 
NYA RAMAVTAL!
Kabelskyddsrör/tomrör med tillbehör
Ramavtalet gäller i två år med möjlighet att förlänga i 1+1 år och har tecknats med två utvalda leverantörer.

Analystjänster inom vatten, miljö och bränslen
Nu finns det första upphandlade ramavtalet klart gällande analystjänster inom vatten, miljö och bränslen tillsammans med finska IS-Hankinta. Ramavtalet gäller för båda parternas medlemmar och har tecknats med fem utvalda leverantörer.

Avfuktare
Värmek har tecknat nytt avtal gällande avfuktare med stort temperaturområde, från minusgrader upp till över 60 ˚C. Avfuktarna kan användas t.ex. både i fjärrvärmekammare där temperaturen är hög samt i ouppvärmda pumphus där temperaturen är den samma som utomhustemperaturen. Ramavtalet finns tecknad med en leverantör.

För att se alla ramavtal logga in på medlemsinlogget
För att se ramavtalsleverantörerna klicka här!


 
MÖT FRAMTIDA VÄRMEK!
Företag står idag inför en alltmer globaliserad marknad där arbete kring varumärkesorientering har kommit att bli ett av företagens värdefullaste tillgångar. Ett starkt varumärke är resultatet av en långsiktig, värdeskapande och strategisk process som sker över tid. Idag står ett nytt Värmek framför oss som inte endast representerar medlemmar som bedriver fjärrvärmeverksamheter utan även el- och vattenverksamheter. Ett namnbyte har därmed blivit alltmer aktuellt för Värmek i samband med sin verksamhetsbreddning vilket  kommer att diskuteras under kommande årsstämma. Missa inte att anmäla dig till stämman nu!
VÄRMEK NOMINERAT TILL MILJÖSTRATEGIPRIS!
Värmek är nominerat till Miljöstrategipriset, något vi är otroligt stolta och glada för! Priset ges till en organisation som ”… genom strategi, förankring, tillämpning och engagemang lyckats genomföra ett viktigt hållbarhetsprojekt som gett positiva konkreta och mätbara resultat.”. Värmek är en av tolv nominerade organisationer och den 10/11 får vi veta om vi vinner.
Se Värmeks pressmeddelande här

 
UPPFÖLJNING AV VÅRA RAMAVTALSLEVERANTÖRER!
Årets leverantörsuppföljning i form av självutvärderingsenkät är nu slutförd och sammanställd. Det är andra året i följd som den har genomförts och nu kan vi se intressanta trender. Årets enkätresultat visar på en god utveckling där de allra flesta leverantörers arbete går åt rätt håll. Värmek har ca 70 ramavtalsleverantörer och det är stor spridning av hur långt de olika företagen har kommit i sitt hållbarhetsarbete. Man kan tydligt se att hållbarhet hos många företag fortfarande är begränsat till miljöfrågor. 
Läs hela preessmeddelandet här!
Här kan du läsa hela sammanställningen för självutvärderingen 2016!


 
NY MEDARBETARE
Värmek välkomnar vår nyanställda Sophia Rörström som har en bakgrund inom internservice. Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att ta hand om diverse administration på Värmek.

 Personalen på Värmek hälsar henne hjärtligt välkommen!

Upphandlingssamarbete med finska IS-Hankinta
I våras inleddes det första nordiska gränsöverskridande upphandlingssamarbetet inom energisektorn. Värmek ingick ett fördjupat samarbete med dess finska motsvarighet, IS-Hankinta och har som övergripande målsättning att gemensamt förbättra teknikutvecklingen i norden. Nu finns ramavtalet inom analystjänster för vatten, miljö och bränslen tecknat och klart med fem olika leverantörer från både Sverige och Finland.

Läs mer om IS-Hankinta här!
MÅNADENS MEDLEMSINTERVJU
 Månadens medlemsintervju går till Anders Lööv nytillträdd som inköpsansvarig på Finspångs Tekniska Verk AB. 

Hur upplever du användningen av Värmeks ramavtal?
Jag är nytillträdd i rollen som inköpsansvarig och har därför inte hunnit få så mycket erfarenhet av hur vi använder avtalen, rent generellt tycker jag det är bra med samverkan där många små kan bli en stor. Det är dock viktigt att man själv gör stickprov & kontrollerar att avtalen ligger på en marknadsmässig nivå.

Hur kan vi utveckla vår nuvarande hantering kring ramavtalen för att tillgodose era behov?
Man vill som kund kunna lita på att det är marknadens bästa priser man får när dom är upphandlade av den i många fall kanske största aktören på marknaden.

Vi tackar för medverkandet!

 
KUL ERBJUDANDE PÅ VENTILER!
Ventim erbjuder just nu förmånliga priser på utvalda kulventiler och tillbehör enligt D:209 och DN 250-800.

Se Ventims erbjudande 
 

VILKA ÄR VÅRA AVTALSLEVERANTÖRER?

Klicka här för att se alla våra ramavtalsleverantörer.


 
SVERIGES NATIONELLA INKÖPSCENTRAL INOM FÖRSÖRJNINGSSEKTORN 
Värmek är en medlemsägd inköpscentral vars uppdrag är att upphandla ramavtal av olika produkter, system och tjänster inom försörjningssektorn. Läs mer här. 
Svenska Värmeverkens Ekonomiska Förening
Kungsbroplan 2, Box 1026 | 101 38 Stockholm
08-525 099 40. mail@varmek.se | www.varmek.se


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list