Copy
Senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser.
VärmekNytt, nummer 12
Hej!
Välkomna till Värmeks nyhetsbrev. Här kan ni läsa om Värmeks senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser. 

Hälsningar,
Värmek

Välkomna önskar personalen på Värmek!
Hållbarhet bygger bättre affärer
Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor i våra upphandlingar. Syftet är att säkerställa att medlemmarna får tillgång till hållbar teknik och hållbara tjänster. Läs mer här.

 
Peter Dahl
SPIONEN SOM KOM IN I KYLAN!
Le Carré skrev en spionroman på 60-talet som beskrev hur Sovjet och USA spionerade på varandra. Efter det har en generation sett muren i Berlin falla och med spänning följt glasnost eran i det gamla Sovjet. Helt plötsligt fanns det en andra sida på Östersjön, en sida som faktiskt gick att besöka. Snabbt etablerades band till Estland, Lettland och Litauen men även Polen blev ett land som gick att besöka och handla med som alla andra länder. Vi fick glömma Västtyskland och Östtyskland och i stället bara prata om Tyskland. Få hade kunnat ana att vi skulle uppleva en tid av tillbakagång mot en spänd och orolig värld – en värld som Le Carré beskrev.
Läs hela artikeln här!
 
VÄRMEK VÄLKOMNAR NYA LUF:EN
Nya LUF förblir mer flexibelt än LOU! Vid årsskiftet trädde tre nya upphandlingslagar i kraft, LOU, LUF och LUK. Nya LUF och nya LOU liknar varandra mer än vad lagarna tidigare gjort, dock förblir LUF något mer flexibelt. För att säkerställa att Värmek uppfyller den nya lagstiftningens ställda krav, har vi arbetat hårt med att införa nya regler och kriterier i våra upphandlingsdokument.
Läs hela artikeln här!
NYTT RAMAVTAL GÄLLANDE GASPRODUKTER!
Ett nytt ramavtal gällande gasprodukter, t.ex. svets-, kalibrerings- och inerteringsgaser har tecknats. Ramavtalet är tecknat på två år med möjlighet till förlängning 1 + 1 år. Ramavtalsleverantör blev Skandinaviska gasprodukter AB och avtalet, prislista och andra uppgifter finns publicerade under  medlemsinloggningen och med detta upphör ramavtalet med Aga. 
 
VÄRMEK NOMINERAD TILL ÅRETS BÄSTA UPPHANDLING ELLER UPPHANDLARE
Varje år utser Upphandlingsdagarna tillsammans med Offentliga Affärer årets bästa upphandling eller upphandlare, känt som bemärkelsen Handslaget som symboliserar den goda offentliga affären. Vinnaren utses vid Upphandlingsdagarna den 24 januari. 

Klicka här för att läsa mer om priset och de nominerade kandidaterna.

VÄRMEK KALENDER
Askträff, 25 januari 
Värmek har konstaterat att det kan finnas ett problem i framtiden att hitta avsättning för våra askor då Langöya i Norge fylls upp och våra deponier sluttäcks i allt större utsträckning. Detta är en fråga vi gärna vill diskutera med er medlemmar för att få er syn på saken och arbeta för en gemensam syn och bjuder därför in till en askträff. Sista anmälningsdag 23/1- 2017, Programmet!
Samverkansträff, 8 februari
Värmeks Samverkansgrupp är ett nätverk av representanter från olika medlemsföretag där vi diskuterar aktuella upphandlings- och teknikfrågor inom försörjningssektorn.Tanken med gruppen är att den skall ta tillvara på medlemmarnas synpunkter och önskemål gällande Värmeks upphandlingar och teknikutveckling. Syftet med gruppen är att sprida information om Värmeks verksamhet, inhämta medlemmarnas synpunkter samt bekräfta och förankra ideér. Den grundläggande målsättningen med gruppen är att öka medlemsnyttan och delaktigheten.  
Medlemsdag, 8 mars
Värmek välkomnar alla medlemmar till Medlemsdagen. Under dagen går vi igenom alltifrån hur vi väljer ut avtalsområden till uppföljning av ramavtal och fakturahantering. Sista anmälningsdag 27/2- 2017. Anmälan sker till Sophia Rörström.

Varmt Välkomna!

 
Peter Dahl
FÖLJ OSS PÅ LINKEDIN!
 Nu hittar ni oss även på LinkedIn. In och följ oss idag för att ta del av de senaste nyheterna!

 
Peter Dahl
IT-SÄKERHETEN - KRAFTIGT IFRÅGASATT
IT-säkerheten i branschen är nu kraftigt ifrågasatt av både näringsliv och myndigheter och IT-säkerheten behöver kartläggas. FVUab försöker nu ta tag i detta med syfte att skapa en överblick och en kartläggning av den IT-beroende teknik som finns hos lokala el-,fjärrvärme- och vattenverksamheter. Läs mer om FVUab:s initiativ här.
 
VILKA ÄR VÅRA AVTALSLEVERANTÖRER?

Klicka här för att se alla våra ramavtalsleverantörer.


 
SVERIGES NATIONELLA INKÖPSCENTRAL INOM FÖRSÖRJNINGSSEKTORN 
Värmek är en medlemsägd inköpscentral vars uppdrag är att upphandla ramavtal av olika produkter, system och tjänster inom försörjningssektorn. Läs mer här. 
Svenska Värmeverkens Ekonomiska Förening
Kungsbroplan 2, Box 1026 | 101 38 Stockholm
08-525 099 40. mail@varmek.se | www.varmek.se


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list