Copy
Senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser.
VärmekNytt, nummer 5
Hej!
Välkomna till Värmeks nyhetsbrev. Här kan ni läsa om Värmeks senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser. 

Hälsningar,
Värmek

Välkomna önskar personalen på Värmek!
Hållbarhet bygger bättre affärer
Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor i våra upphandlingar. Syftet är att säkerställa att medlemmarna får tillgång till hållbar teknik och hållbara tjänster. Läs mer här.

 
Peter Dahl
BLINKAR BLÅTT
Kanske det bara är jag, men visst det är något som inte stämmer? Vi pratar om många omvälvande saker som kan eller kommer att hända men hjulen rullar på. Offentlig ekonomidata pekar på att det mesta inom försörjningssektorn fortsätter som förut. I en tid då framåtanda och kreativitet behövs tycks ledande enheter se framtiden som linjärt extrapolerad. Var är kreativiteten och förmågan att anpassa sig? Läs hela artikeln här!

 

ÄNTLIGEN BYTER VI NAMN TILL SINFRA!
Värmek byter namn till Sinfra, Svensk Inköpscentral för Infrastruktur Ekonomisk förening, torsdagen den 6 april 2017. Vi kommer även att lansera vår nya webbplats där ni kommer att mötas av en ny design och nya funktioner.
Namnreleasen äger rum på Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm mellan 16:00-18:00!
Vi finns nu även på Instagram under kontot Sinfra.se - besök oss där! Under namnreleasen kommer vi att utse årets första Sinfra vinnare 2017. 
Programmet!

Instagram tävling!
 
ÅRETS LEVERANTÖRSENKÄT
Nu är det dags igen för Värmeks årliga självutvärdering för leverantörer. I enkäten får leverantörerna svara på en rad frågor om sitt hållbarhetsarbete och vi följer upp det som lovats under upphandlingen. Enkäten skickades ut 23/3 och senast 22/5 vill vi ha tillbaka svaren.
Resultaten av enkäten planeras att redovisas under september. 

För att läsa syftet klicka här!
För att fylla i självutvärderingsenkäten klicka här!

 

 


 
NYTT RAMAVTAL FJÄRRVÄRMERÖR!
Nu är upphandlingen av fjärrvärme- och fjärrkylarör klar.
Följande leverantörer antogs: Logstor, Powerpipe, Isoplus och Uponor. Ramavtalen gäller från 1:a april 2017 och gäller i två år med möjlighet till prolongering i ett plus ett år. För er som gör avrop efter 1:a april tänk på att ange det nya avtalsnumret, det gamla avtalet gäller bara till 31:a mars 2017.

För att se hela ramavtalet klicka här!
För att komma till ramavtalsleverantörerna klicka här!
 
MEDLEMSBESÖK  
Månadens medlemsbesök har bland annat varit hos två nya medlemmar, Arvika Teknik och Arvika Kraft. Ett trevligt möte och därmed en trevlig start för kommande samarbete. Östersund Kommun och Jämtkraft är också två medlemmar som besökts under månaden för att utbyta kunskap kring nya upphandlingsplattformar och kvalitétshöja våra upphandlingar.

Är ni intresserade av att vi besöker er är ni varmt välkomna att kontakta oss! 
Intresse för medlemsbesök klicka här!


 
NYA MEDLEMMAR
Vi välkomnar våra senaste nytillkomna medlemmar till föreningen, Östersunds Kommun, TäbyMiljöVärme AB och Uddevalla Vatten.

Varmt Välkomna!


 
FVUAB SÖKER EN PROJEKTINGENJÖR/PROJEKTLEDARE 
För dig som vill vara med och utveckla framtidens energisystem har vi nu möjligheten att erbjuda en tjänst som Projektingenjör/Projektledare på FVUab. Den person vi söker är troligen i början av sin karriär men har ändå några års erfarenhet från energibranschen och har bl.a. jobbat självständigt i projekt.
Högskoleutbildning är en merit men inget krav.I tjänsten ingår det att analysera och utvärdera nyutvecklad teknik från olika leverantörer/företag, inte bara från Sverige och Europa utan även från övriga världen. Tekniken utvärderas i samarbete med energi & VA bolag på i första hand den svenska marknaden. Det ingår också att ansvara för fullskaletester av ny teknik och att vara delaktig i FVUabs styrgrupp.
Läs gärna mera om FVUabs verksamhet på vår hemsida
För ytterligare information om denna tjänst kontakta Carl Wehlin eller Peter Dahl. 
MEDLEMSINTERVJU
Månadens medlemsintervju går till Mikael Lundin Inköp- och logistikchef på Umeå Energi.

Hur upplever ni användningen av våra ramavtal? 
Enkelhet och ansvar är de första orden som jag kommer att tänka på och de harmonierar väl med Umeå Energis värdeord. Enkelhet då Värmek har en bred avtalstäckning där vi i huvudsak använder värmeks avtal för att göra inköp av material där vi inte har egna avtal och där tiden är knapp för en egen konkurrensutsättning. I dessa fall känns det tryggt då användningen av värmeks avtal säkerställer goda kommersiella villkor samt hållbarhetskrav (ansvar) samt uppföljning av dessa vilket är av stor vikt för Umeå Energi.
 
Hur kan vi utveckla vår nuvarande hantering kring ramavtalen för att tillgodose era behov? 
Umeå Energi önskar att fakturaprocessen förändras. Vi jobbar med inköpsordersystem och önskar att faktura för våra inköp kommer från den part som har fått inköpsorder (leverantören). Detta för att minska vårt administrativa arbete och kunna nyttja vårt affärssystem fullt ut.


Vi tackar Mikael Lundin för deltagandet!
 
MEDLEMSDAG!
Den 8/3 bjöd Värmek in medlemmarna för information om verksamheten och hur man använder ramavtalen. Det blev en lyckad dag och vi tackar alla deltagare för visat intresse och bra diskussioner. Vi räknar med att genomföra en liknande medlemsdag i höst, så håll utkik efter datum på vår hemsida och i våra kommande utskick. 
KURSINBJUDAN TILL FVUAB!
FVUab’s kursverksamhet bjuder in till en kurs tillsammans med Force Technology om Arbetsmiljöverkets kommande föreskrift. Den innehåller nyttig information för dig som arbetar med trycksatta anordningar då innehållet i kursen berör ett nytt regelverk som kommer att börja gälla i höst. Anmäl dig nu så att du är beredd och kan förbereda dig på vad som kommer! Kursen beräknas att genomföras under två tillfällen, ett i maj och ett i juni. Läs mer och anmäl dig här.  

Länk till inbjudan!


 
VILKA ÄR VÅRA AVTALSLEVERANTÖRER?

Klicka här för att se alla våra ramavtalsleverantörer.


 
SVERIGES NATIONELLA INKÖPSCENTRAL INOM FÖRSÖRJNINGSSEKTORN 
Värmek är en medlemsägd inköpscentral vars uppdrag är att upphandla ramavtal av olika produkter, system och tjänster inom försörjningssektorn. Läs mer här. 
Svenska Värmeverkens Ekonomiska Förening
Kungsbroplan 2, Box 1026 | 101 38 Stockholm
08-525 099 40. mail@varmek.se | www.varmek.se


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list