Copy
Senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser.
VärmekNytt, nummer 4
Hej!
Välkomna till Värmeks nyhetsbrev. Här kan ni läsa om Värmeks senaste nyheter, hållbara upphandlingar och händelser. 

Hälsningar,
Värmek

Välkomna önskar personalen på Värmek!
Hållbarhet bygger bättre affärer
Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor i våra upphandlingar. Syftet är att säkerställa att medlemmarna får tillgång till hållbar teknik och hållbara tjänster. Läs mer här.

 
Peter Dahl
YES - WE CAN!
För en liten tid sedan besökte jag Kiruna och Gällivare. Två medlemmar på den absoluta spetsen av Sverige. Dessa två har utmaningar utöver det vanliga som är framtvingat av gruvdriften under de båda städerna. Ni känner säkert redan till samhällsomvanlingen i dessa båda städer men det är ändå något annat när man ser det med egna ögon. Kiruna- och Gällivareborna är stoiska inför detta och ser det som en ständigt pågående process. Faktum är att delar av de båda städerna redan har flyttats och man har känt till att detta skulle komma under en längre tid. Läs hela artikeln här!


 

VI BYTER NAMN, FIRA MED OSS DEN 6 APRIL!
Värmek byter namn i april 2017, verksamheten har breddats och därför blir det alltmer självklart att organisationen byter namn.  Vi byter namn till Sinfra, Svensk Inköpscentral för Infrastruktur Ekonomisk förening enligt beslut från extrastämma 2017-01-11. Idag finns namnet registrerat hos Bolagsverket och Patent och Registreringsverket men med samma organisationsnummer som tidigare. Vi kommer även få en ny webbplats där ni kommer mötas av en ny design och nya funktioner.
 Kom och fira detta med oss den 6 april på Radisson Blu Waterfront Hotel!
Klicka här för att anmäla er!


 
ISO-REVISIONEN
Värmek och FVUab har nyligen genomgått en ISO-revision för uppgradering mot nya standarden ISO 14001:2015. Det gick bra och vi är rekommenderade att få vårt certifikat. Det slutgiltiga godkännandet är inte klart, men det ska mycket till innan de motsäger sig revisorns rekommendation

 


 
NYTT RAMAVTAL GÄLLANDE MÄTTRANSFORMATORER!
Värmek har upphandlat och tecknat nytt ramavtal inom produktområde mättransformatorer samt därtill hörande produkter och tjänster.
I samband med upphandlingen av mätsystem för överförd el kat. 2 – 5 konstaterades från medlemmarnas sida att det även fanns behov av avtal avseende mättransformatorer varvid denna upphandling genomfördes.  
Ramavtal har tecknats med 2 stycken leverantörer, Destin AB och Megacon AB som vi varmt välkomnar som ramavtalsleverantörer till Värmek.

För att se hela ramavtalet logga in här!

För att se ramavtalsleverantörerna klicka här!


 
MEDLEMSBESÖK  
Värmek besökte Sundsvall Energis inköpsgrupp för att informera om vår verksamhet, våra ramavtal och hur de används och vår roll i samverkan med våra medlemmar. Värmek tackar för inbjudan, ett bra möte och goda diskussioner. ÄVen tekniska Verken i Kiruna AB, Gällivare Energi, Tranås Energi AB, Mölndal Energi AB och Härryda Energi är medlemsföretag som Värmek har besökt under föregående månad. Är ni intresserade av att vi besöker er är ni varmt välkomna att kontakta oss! 
Intresse för medlemsbesök klicka här!


 
FVUAB SÖKER EN PROJEKTINGENJÖR/PROJEKTLEDARE 
För dig som vill vara med och utveckla framtidens energisystem har vi nu möjligheten att erbjuda en tjänst som Projektingenjör/Projektledare på FVUab. Den person vi söker är troligen i början av sin karriär men har ändå några års erfarenhet från energibranschen och har bl.a. jobbat självständigt i projekt.
Högskoleutbildning är en merit men inget krav.I tjänsten ingår det att analysera och utvärdera nyutvecklad teknik från olika leverantörer/företag, inte bara från Sverige och Europa utan även från övriga världen. Tekniken utvärderas i samarbete med energi & VA bolag på i första hand den svenska marknaden. Det ingår också att ansvara för fullskaletester av ny teknik och att vara delaktig i FVUabs styrgrupp.
Läs gärna mera om FVUabs verksamhet på vår hemsida; www.fvuab.se.
För ytterligare information om denna tjänst kontakta Carl Wehlin eller Peter Dahl. 
VÄRMEKS SAMVERKANSGRUPP
8 februari träffades samverkansgruppen på kontoret i Stockholm för att utbyta åsikter och idéer.
VD Peter Dahl inledde med en kort information om vad som händer på Värmek just nu. Vi fick också en genomgång av FVU abs verksamhet av Carl Wehlin. Vår kommunikationsansvarige Nisha Kurt gick igenom Värmeks stundande namnbyte, som vi firar den 6:e april. (Ni är alla välkomna, gå in på hemsidan där det finns en länk som ni kan följa och anmäla er). Vi kommer i samband med namnbytet också byta till en ny webbplats med nya funktioner. Här framkom många bra idéer från deltagarna om hur hemsidan kan förbättras. Vi fick under träffen även en fin genomgång av hur Öresundskraft har byggt och hur de expanderar, av Ola Dolk. Diskussionerna fortsatte med bl.a. garantitider, förslag till nya avtalsområden och samverkan i nya ramavtalsupphandlingar mm. I maj träffas vi igen för vidare gemensamt informationsutbyte.

Vi tackar för medverkandet!


 
ASKTRÄFF!
Värmek genomförde en askträff för de medlemmar som använder avtalet inom hantering av flygaska från avfallsförbränning. Vi diskuterade omhändertagande, forskning för olika användningsområden och framtida lösningar. Tack alla som var med för ett bra möte


 
VILKA ÄR VÅRA AVTALSLEVERANTÖRER?

Klicka här för att se alla våra ramavtalsleverantörer.


 
SVERIGES NATIONELLA INKÖPSCENTRAL INOM FÖRSÖRJNINGSSEKTORN 
Värmek är en medlemsägd inköpscentral vars uppdrag är att upphandla ramavtal av olika produkter, system och tjänster inom försörjningssektorn. Läs mer här. 
Svenska Värmeverkens Ekonomiska Förening
Kungsbroplan 2, Box 1026 | 101 38 Stockholm
08-525 099 40. mail@varmek.se | www.varmek.se


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list