Copy
Oktober 2015
Klik hier voor de browserweergave
Website
Facebook
Twitter

Beste <<First Name>>,
 
Dit voorwoord begin ik met een spijtige mededeling. Mede door een moeizaam seizoen vorig jaar heeft Irma Loos in goed overleg met het bestuur besloten om meer tijd voor zichzelf te nemen om het grote verlies van Peter een plaats te geven. Irma heeft ervoor gekozen om een time-out te nemen (met onbekende einddatum). Wij wensen haar veel sterkte toe in de komende tijd. 
 
Het nieuwe zwemseizoen is begonnen en de trainingen zijn inmiddels in volle gang. Waterpolo is het wedstrijdseizoen gestart met een wedstrijd van de Heren 3 in het weekend van 12 september. De wedstrijdzwemmers volgden een week later met de limietwedstrijd in Purmerend op zondag 20 september. De eerste competitiewedstrijd vindt plaats op 4 oktober in het zwembad in Almere Stad. De master-zwemmers zwommen hun eerste van negen (!) wedstrijden op 26 september in Kampen. De Sterrenplan-zwemmers hebben hun eerste zwemwedstrijd op 27 september gehad. Voor de Sterrenplan-zwemmers worden dit seizoen ook vier waterpolowedstrijden georganiseerd op de volgende data: 19 september 2015, 11 oktober 2015, 13 februari 2016 en 2 april 2016. Iedereen veel succes!
 
Achter de schermen is het bestuur druk bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe zwembad. De bouw verloopt zeer voorspoedig en men ligt momenteel een maand voor op schema.
Verder staan de verplichte V.O.G. voor onze vrijwilligers, de financiën voor 2016, werving van vrijwilligers en een verbetering van de communicatie binnen onze vereniging hoog op de agenda.
 
Deze Nieuwsbrief maakt in ieder geval onderdeel uit van dit laatste punt. Veel leesplezier!
 
Namens het Bestuur,
 
Willy Hogerhuis
Secretaris
Nationale zwemcompetitie
 
Er zijn bij Z.S.V. De Aalscholver vijf zwemwedstrijden die verplicht zijn voor alle wedstrijdzwemmers. Alleen met een goede reden en natuurlijk bij ziekte, kun je je voor deze wedstrijden afmelden.
De competitiewedstrijden zijn namelijk clubwedstrijden. Aan de hand van de behaalde resultaten bij de clubwedstrijden wordt bepaald in welke klasse De Aalscholver mag zwemmen.
 
In Nederland worden competitiewedstrijden gezwommen op zeven niveaus: vier landelijk waarbij wedstrijden door het hele land worden gezwommen en drie waarbij wedstrijden in de regio worden gezwommen. De Aalscholver zwemt dit jaar in de eerste klasse van Regio Midwest. Hieronder zie je tegen welke verenigingen we het moeten opnemen.
Meer informatie over de Nationale Zwemcompetitie vindt je op de website van de KNZB.

De wedstrijden worden dit seizoen gehouden op de volgende data:
  • 4 oktober 2015
  • 15 november 2015
  • 17 januari 2016
  • 20 maart 2016
  • 17 april 2016
Voor de 1e districtsklasse, waar wij in uitkomen, geldt dat de nummer 1 promoveert en de nummers 13, 14 en 15 degraderen.

LEES VERDER>>
Herhaalde oproep: Vacature

Coördinator Ledenadministratie

Wij zijn nog steeds op zoek naar iemand die ons wil helpen bij de ledenadministratie. Lijkt dit je leuk en kan je per maand een paar uurtjes missen, dan kunnen wij je hulp goed gebruiken!
 
Kijk voor meer details op de website. Of neem contact op met de secretaris Willy Hogerhuis via e-mailadres w.hogerhuis@aalscholver.com of via telefoonnummer 06 - 12 14 05 25).
Bezoek aan nieuwe zwembad in Almere Poort

Sven Uleman bracht een bezoek aan het nieuwe zwembad in Almere Poort. Zijn ondervindingen zette hij voor ons papier. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan HIER zijn artikel!

Wil je de laatste ontwikkelingen omtrent het zwembad in de gaten houden? Hou dan de website in de gaten!
Agenda

Herfstvakantie
Geen training voor leszwemmen en het Sterrenplan op maandag 19 oktober 2015 en
vrijdag 23 oktober 2015.
Overige trainingen gaan gewoon door!


Algemene Ledenvergadering - najaarseditie
Dinsdag 17 november 2015

Algemene Ledenvergadering voorjaarseditie
Dinsdag 19 april 2016
Oproep vrijwilligers voor activiteiten rondom opening zwembad Almere-Poort

Het Bestuur is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe zwembad in Almere Poort. We willen natuurlijk ons nieuwe 'thuisbad' op feestelijke wijze in gebruik gaan nemen in het voorjaar 2016.

Vind je het leuk om, samen met het bestuur, hier eens over na te denken en te helpen bij de organisatie van een feestelijke opening/ingebruikname? Neem dan contact op met de secretaris Willy Hogerhuis via e-mailadres w.hogerhuis@aalscholver.com  of via telefoonnummer 06 - 12 14 05 25).

Goed nieuws:
er is budget beschikbaar!

De Aalscholver neemt dit jaar deel aan de Grote Clubactie. Een unieke kans voor ons om extra geld binnen te halen dat we hard nodig zullen hebben met de verhuizing naar het nieuwe zwembad. Zo is er voor het Sterrenplan grote behoefte aan flippers, duikbrillen, pullboys, mini poloballen en attributen om op te duiken.

We hebben ervoor gekozen om de kinderen lootjes te laten verkopen d.m.v. een eenmalige machtiging af te geven door de koper. Op deze manier krijgen de kinderen geen contant geld in hun bezit. De lootjes worden verkocht voor € 3,00 per stuk. Van deze € 3,00 gaat € 2,40 direct naar De Aalscholver.
 
De lootjes voor de Grote Clubactie zullen worden verkocht van 19 september 2015 tot 19 november 2015 (op deze datum zullen de gegevens van de eenmalige machtigingen door de Aalscholver moeten zijn ingevoerd bij de Grote Clubactie).
 
Voor de vijf kinderen die de meeste lootjes verkopen stelt de Aalscholver iets leuks beschikbaar.

Zet hem op met de verkoop!

Veel succes!


De volgende nieuwsbrief zal medio november 2015 verschijnen.

Nieuwe kopij voor de nieuwsbrief kan aangeleverd worden via:
nieuwsbrief@aalscholver.com,
t.a.v. Lisette Poelhekken. Het bericht wordt geplaatst in de eerst volgende nieuwsbrief.
Dagelijks bestuur
Voorzitter: Gerhard Knol
Secretaris:
Willy Hogerhuis
Penningmeester: Clemens Musters

Namens Waterpolo: Maryse Kanse
Namens Wedstrijdzwemmen: Ingrid van DijkInschrijven   |   Uitschrijven
 
Postadres
Z.S.V. De Aalscholver
Postbus 129
1300 AC Almere


Clubhuis
AQUAHOME
Parkwerf 138
1354 EB Almere