Copy
Juli 2018
Facebook
Twitter

Beste <<Voornaam>>,

Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018. Hierin treffen jullie een terugblik aan op het SwimMere Paastoernooi, diverse oproepen voor vrijwilligers, praktische mededelingen en een vooruitblik op het lustrumjaar 2019. Vanwege een onderbezetting in het bestuur zijn er in 2018 helaas niet zoveel nieuwsbrieven verschenen als wij hadden gewild.

Echter er is goed nieuws te melden! Tijdens de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar is Jacky van Laar benoemd tot secretaris. De overige bestuursleden zijn erg blij dat Jacky bereid is deze belangrijke taak op zich te nemen. Hiermee is de post van secretaris na twee jaar weer vervuld en beschikken wij over een volledig bestuur. Verderop in de nieuwsbrief stelt Jacky zich aan jullie voor.
Ook op financieel gebied valt er een wijziging te melden. Clemens Musters zal na 4 jaar zijn penningmeesterschap neerleggen. Wij bedanken Clemens voor zijn inzet in de afgelopen jaren! Gelukkig hebben wij een opvolger voor Clemens gevonden in de persoon van Alex de Lange. We hopen de formele overdracht van het financiële bestuurslidmaatschap te kunnen bekrachtigen tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar die plaats zal vinden op 22 november. Noteer de datum vast in je agenda!

Nog steeds hebben wij een grote behoefte aan vrijwilligers. Onze vereniging is voor haar functioneren en continuïteit volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Gelukkig kunnen wij nog steeds terugvallen op een groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor de vereniging en haar leden. Het aantal actieve vrijwilligers is helaas niet voldoende. Er is grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Daarom een hernieuwde oproep aan onze leden om na te denken over de wijze waarop zij onze vereniging zouden kunnen helpen.

Op dit moment hebben wij behoefte aan:
  • Ondersteuning bij training (sterrenplan/wedstrijdzwemmen)
  • Juryleden (wedstrijdzwemmen)
  • Commissieleden (sterrenplan , ledenwerving, vrijwilligers, communicatie en sponsoring)
Sluiten jouw kwaliteiten aan bij onze behoefte en lijkt het je leuk om ons te helpen? Meld je dan aan! Dit kan bij de het bestuur of bij de betreffende commissie, klik hier voor de e-mailadressen. Of beter nog, spreek een vrijwilliger in het zwembad aan. Zij kunnen je ook informatie geven.

Het bestuur is achter de schermen druk bezig geweest met de AVG. Op onze website staat in de privacy verklaring hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt.
Daarnaast zul je de toestemmingsverklaring moeten invullen en ondertekenen om toestemming te geven voor het plaatsen van foto’s en filmpjes van jou op internet, apps en social media.

Het bestuur wenst jullie een fijne zomer 2018 en we zien jullie graag uitgerust en vol energie op maandag 3 september weer in het zwembad!

Willy Hogerhuis, Jacky van Laar, Clemens Musters, Maryse Kanse, Vanessa Tielens

Agenda

Zomervakantie 2018
 

Zomersluiting in Zwembad Almere-Poort

In de zomervakantie zal geen training gegeven worden. De laatste training vindt plaats op donderdag 19 juli 2018. Na de zomervakantie beginnen de trainingen weer op maandag 3 september 2018.
 

Zomerzwemmen Sijsjesberg

Deze zomer is het weer mogelijk om te zwemmen in zwembad de Sijsjesberg in Huizen. (Klik hier voor meer info over het zwembad).
De trainingen vinden hier plaats op de onderstaande avonden van 18:00 tot 19:00 uur:
  • Week 30: dinsdag 24 en donderdag 26 juli
  • Week 31: dinsdag 31 juli en donderdag 2 augustus
  • Week 32: dinsdag 7 augustus en donderdag 9 augustus
  • Week 33: dinsdag 14 augustus en donderdag 16 augustus
  • Week 35: dinsdag 28 augustus en donderdag 30 augustus
LET OP! In week 34 wordt er dus niet gezwommen in de Sijsjesberg i.v.m. zwemvierdaagse.
 

Wie?

Master zwemmers, leden van waterpolo, leden van wedstrijdzwemmen.


Spelregels

De minimum leeftijd is 10 jaar. Er is geen trainer aanwezig dus er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.
 

Adres:

Zwembad De Sijsjesberg, Ericaweg 24, 1272 CT HUIZEN

Even voorstellen

Hoi allemaal,

ik ben Jacky, moeder van Senna, die al een aantal jaar met heel veel plezier meedoet met wedstijdzwemmen en het afgelopen seizoen ook waterpolo.
Ik kom uit Zuid-Afrika dus als mijn teksten niet kloppen, wees dan niet te streng voor mij. Ik ben de laatste paar jaar vaak in het zwembad tijdens wedstrijden als ploegleiding. Dit doe ik met veel plezier. Ik ben ook soms bij thuiswedstrijden te horen als speaker. Dit vind ik altijd best spannend; zeg ik alle namen wel juist en kan iedereen mij goed horen? Het mooiste is het plezier dat ik zie bij de kinderen.
Ik ben gevraagd als secretaris. Dit vond ik best een uitdaging. Wat houdt het in en hoeveel werk is het en…? Maar ik vind het leuk om de Aalscholver te helpen dus was de keus snel en makkelijk gemaakt. Het is ten slotte ook voor mijn dochter. Ik zal altijd mijn best doen om de vereniging bij te staan.

Op zoek naar Trainers


Zoals al eerder gezegd, groeien wij als vereniging met méér wedstrijdzwemmers. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar personen die het leuk vinden om zwemmers te begeleiden en de zwemtechnieken bij te brengen.

Wij hebben nieuwe trainers en assistent-trainers nodig voor het wedstrijdzwemmen en het Sterrenplan. Dus oudere zwemmers en ouders, informeer naar de mogelijkheden die er zijn als je hiervoor belangstelling hebt!
Heb je hierover nog vragen, dan kun je bij de zwemcommissie terecht.

Lustrum
Z.S.V. De Aalscholver


Volgend jaar bestaan wij 40 jaar! Daar hoort een feestje bij. Dit willen wij graag groots vieren. Hierbij hebben wij heel veel hulp nodig in de voorbereiding voor een geslaagd feest. Meld je aan bij Gerhard, Jacky of Sandra om deel uit te maken van onze feestcommissie.

Op zoek naar Officials

Iedereen weet dat wedstrijdenzwemmen draait op vrijwilligers en dat daarbij personen nodig zijn die willen fungeren als official. Willen wij wedstrijden blijven zwemmen, dan hebben wij dringend meer officials nodig!

Over het algemeen moeten wij per vijf zwemmers één official leveren om mee te mogen doen aan een wedstrijd. Vooral bij de jongere zwemmers zijn er bijna geen ouders die official zijn waardoor wij problemen voorzien om volgend seizoen mee te kunnen doen aan wedstrijden.

DUS OUDERS... Geef je alsjeblieft op voor een korte cursus tijdwaarnemer of jurysecretaris. Wie weet stroom je binnen de kortste keren door en word je kamprechter of scheidsrechter. Heb je hierover nog vragen, dan kun je altijd bij de zwemcommissie terecht.
 

Verslag

SwimMere Paastoernooi 2018

Het Paastoernooi van Z.S.V. De Aalscholver is op 2 april 2018 georganiseerd in samenwerking met SwimMere en FINIS.

Het was een hele leuke wedstrijd waar, naast het zwemmen van de wedstrijden, ook allerlei producten van FINIS getest konden worden door de zwemmers. Daar werd tijdens de pauze goed gebruik van gemaakt.
Het was een gezellige, sportieve verwenwedstrijd waarbij Carolien Brama van SwimMere leuke attenties voor de zwemmers had verzorgd en er muziek werd gedraaid door Marwin de Jong.

Kortom: voor herhaling vatbaar. Daarom voor alle zwemmers van 11 jaar en ouder:
zet 22 april 2019 alvast in je agenda voor het volgende paastoernooi!
 

Nieuwe kopij voor de nieuwsbrief kan aangeleverd worden via: nieuwsbrief[at]aalscholver.com,
t.a.v. Lisette Poelhekken. Het bericht wordt geplaatst in de eerst volgende nieuwsbrief.
Bestuur
Willy Hogerhuis, voorzitter
Jacky van Laar, secretaris
Clemens Musters, opgevolgd door Alex de Lange, penningmeester
Vanessa Tielens
Maryse Kanse
Postadres
Z.S.V. De Aalscholver
Postbus 129
1300 AC AlmereUitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ZSV De Aalscholver · Postbus 129 · Almere, Flevoland 1300 AC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp