Copy
Nummer 12 - 30 oktober 2016
View this email in your browser
SOFTBAL ASPIRANTEN-1 KAMPIOEN
Door een 12-3 zege op concurrent Red Lions is het softbalteam Aspiranten-1 op 25 september jl. kampioen geworden in de 1e klasse C. Alle 18 competitiewedstrijden werden gewonnen met een totaal van 280 runs voor en slechts 48 tegen. Een indrukwekkende prestatie!
OOK SOFTBAL JUNIOREN KAMPIOEN
Ook de Junioren zijn kampioen geworden. Het team eindigde gelijk met Blue Birds, maar met een beter runsaldo. Beide teams behaalden 30 punten uit 18 wedstrijden.
De Junioren speelden dit jaar in de 1e klasse B en hadden een samenwerkingsverband met de Cadetten van Braves uit Gouda. Het team zal 5 november a.s. tijdens het eindfeest worden gehuldigd.
EINDFEEST SEIZOEN 2016 – 5 NOVEMBER
Zaterdag 5 november a.s. is het zover. Dan wordt het seizoen afgesloten met een FOUTE PARTY. De kantine gaat om 19.30 uur open. Verkleed is leuk, maar niet verplicht.
Alle leden en aanhang vanaf 16 jaar zijn van harte welkom, en ook de ouders van jeugdleden.
Hoe fout kan je zijn………?

Zouden we met elkaar Toon Buurman tot Clubheld uitgeroepen kunnen krijgen in het jaar dat hij 95 (!) wordt?!? STEM ALLEMAAL MEE!

FAMILIE & VRIENDENTOERNOOI 2016 EEN SUCCES 
Op zaterdag 1 oktober jl. was het weer zover. Vele familie & vrienden teams zorgden voor een zeer gezellig softbaltoernooi. Voor een uitgebreide fotoreportage, klik op onderstaande link.
Foto’s Familie & Vriendentoernooi 2016
HIT A THON: ruim 1500 euro voor dak reparatie!

De actie Hit a Thon, geïnitieerd door Shannon en Aad de Groot, is een geweldig succes geworden.
Deelnemers waren de Rookies, Majors, HB Pupillen, SB Aspiranten en HB Aspiranten. Er moesten zoveel mogelijk gesponsorde ballen geslagen worden in een circuit binnen 1,5 uur. En dat is gelukt, en hoe! Door onze jeugdteams is t.b.v. de reparatie van het dak een bedrag ingezameld van maar liefst € 1560,75.

Een dikke duim omhoog voor alle deelnemers en sponsoren, en uiteraard ook voor Shannon en Aad!
AFSLUITING JEUGDSEIZOEN 2016

Zaterdag 8 oktober jl. werd het jeugdseizoen traditioneel afgesloten met diverse wedstrijden tussen ouders en kinderen. Het weer (er was zowaar een heerlijk zonnetje) werkte mee en over het gehele complex vonden spannende wedstrijden plaats alsof we nog midden in het seizoen zaten. Per team werden de jaarlijkse Awards uitgereikt. Vele foto’s van deze mooie dag zijn terug te vinden op de besloten Facebookpagina van SV&HV Schiedam.
VOORBEREIDINGEN SEIZOEN 2017

Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan het komende seizoen 2017, zoals aan de nieuwe teamindelingen, zaalindelingen en gebruik van de nieuwe slagtunnel A4. In december meer informatie over de verschillende onderwerpen.
Slagtunnel A4

KNBSB NIEUWS

De Landelijke BeeBalldag was in 2016 weer een groot succes! Voor 2017 staat de Landelijke BeeBalldag ingepland op zondag11 juni.

De voorbereidingen voor het Little League programma 2017 zijn inmiddels begonnen. In de verschillende regio’s worden plannen gemaakt en ook in de winter al diverse activiteiten georganiseerd. Inschrijven voor het programma 2017 kan tot 1 maart 2017. Klik daarvoor op onderstaande link.

Inschrijven Little League programma
HEB JIJ JE SPELREGELBEWIJS AL?
Op de website https://www.honkbal-softbalmasterz.nl/ is het mogelijk je spelregelbewijs te halen. Dit is vooral bedoeld voor jeugdspelers van 14 tot 18 jaar.
Je hebt wel eerst een activatiecode nodig om in te kunnen loggen. Deze code is begin 2016 naar jou gemaild. Niet ontvangen of niet meer terug te vinden? Geen probleem. Als je een mail stuurt naar honkbal@svhv-schiedam.nl o.v.v. activatiecode, dan ontvang je een nieuwe code waarmee je je account kan activeren. Daarna inloggen en aan de slag. Veel succes!

JEUGDKAMP 2017

Het onwijs gave Schiedam Jeugdkamp 2017 met als thema SUPERHELDEN! Welke superheld(in) ben jij? Weer met leuke spelletjes als het Smokkelspel, dierengeluidenspel en natuurlijk zaterdagavond Casino Royale!

Deelname is € 130,00 voor een 5-daagse all-inclusive feest met je vrienden en vriendinnen! Schrijf je in via jeugdreis@live.nl

Deelname is enkel mogelijk als je lid bent van SV&HV Schiedam

OLIEBOL KLAVERJASSEN

Het jaarlijkse Oliebol Klaverjassen wordt gehouden op vrijdag 23 december. Opgeven kan bij Monique Zagwijn per email of WhatsApp.

UIT DEN OUDEN DOOSCH

In 2017 bestaat de honkbaltak van onze vereniging 70 jaar! Hieronder een leuk verhaal over de eerste ervaringen van één van onze eerste onze honkballers, Bertus Zonneveld. Het verhaal is opgetekend door voormalig verenigingsarchivaris Wiebe Pannekoek.

1947 Honkbal opgericht
Bertus Zonneveld start samen met Jo Ebben en Jo Spruijt een honkbalafdeling om de voetballers ook ’s zomers een vorm van sportbeoefening te kunnen bieden. Trainer/coach wordt de heer Sigmond en al in het eerste jaar wordt door het honkbalteam een 4e plaats behaald in het rayon Zuid-Holland.

2e van rechts Bertus Zonneveld

2e van rechts Bertus Zonneveld

Uit een interview met Bertus Zonneveld:

“In één van onze eerste wedstrijden tegen Overmaas hadden we nog maar 1 bal over van de 4 die we van het bestuur hadden meegekregen. De werper gooit … de slagman slaat en … weg was de bal! Probleem was dat niemand een klap van een houten knuppel tegen een bal had gehoord. Hoe lang we ook in de lucht bleven kijken, de bal was en bleef zoek en niemand begreep er een jota van. Iedereen ging de bosjes in om de bal te zoeken en we vonden twee eerder zoekgeraakte ballen. We wilden net verder gaan met spelen toen mij als achtervanger iets opviel aan de thuisplaat. Die waren in die tijd niet zo mooi van strak rubber zoals nu, maar het was een soort platte witte stoffen zak, die met grote spijkers in de grond was vast gemaakt. De thuisplaat was, zoals ik zag, een beetje opgebold. En toen ik hem met mijn voet wat strakker wilde trappen voelde ik iets hards en krijg nou wat! Jawel hoor, de bal was onder de thuisplaat geschoten en niemand had het gezien!“

Kledingsponsor:
Leden Businessclub:
Spandoeksponsor:
Jeugdkampsponsoren:
Overige sponsoren:

De volgende Eye Catcher verschijnt medio november. Bijdragen kunnen worden gestuurd naar nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Copyright © 2016 SV&HV Schiedam

www.svhv-schiedam.nl
nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl

Burg. van der Lippad 1, 3119 JK Schiedam
T: 010 470 17 34
E: nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Correspondentieadres:
Postbus 4077, 3102 GB SchiedamThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SV&HV Schiedam · Burgermeester van der Lippad 1 · Schiedam, Zuid-Holland 3119 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp