Copy
Nummer 2 - 14 februari 2017
View this email in your browser
ALGEMENE LEDENVERGADERING
De Werkgroep DB (Dagelijks Bestuur), bestaande uit onze leden Johan Korpel, Roland van Ee en Mitchell Korpel, heeft de afgelopen maanden geweldig veel werk verzet.

Behalve dat de Werkgroep DB er in is geslaagd een nieuwe voorzitter voor onze vereniging te vinden, is er ook een nieuwe organisatiestructuur uitgedacht en gepresenteerd tijdens de ALV op 31 januari jl.

“Met korte lijnen en kleine takenpakketten vormt de nieuwe organisatiestructuur een krachtig fundament voor de toekomst van onze vereniging”.

Nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link.
Nieuwe Organisatiestructuur
V.l.n.r. Johan Korpel, Roland van Ee en Mitchell Korpel
Algemene Ledenvergadering goed bezocht
Het kan altijd beter, maar als vereniging mogen wij zeker niet ontevreden zijn over de opkomst. Waar in het verleden de ALV te vaak minimaal werd bezocht, werd dinsdag 31 januari jl. de presentielijst maar liefst 43x getekend. En terecht natuurlijk, want er stonden heel wat belangrijke en interessante punten op de agenda
Was je er dit keer niet bij? Je bent van harte welkom op de volgende ALV.
HONKBALSOFTBALCOMMISSIE
Sportlink: pasfoto in 2017 verplicht
Wil je spelen in 2017? Van ieder lid dient er een pasfoto te staan in Sportlink. Anders mag je niet spelen. Een selfie is ook toegestaan, mits je gezicht maar wel goed herkenbaar is.
Graag je foto of selfie onder vermelding van je naam, zo spoedig mogelijk insturen naar:
pasfoto-svhv@vejopages.com

Oefenwedstrijden
Nog even geduld en de oefenperiode gaat van start. Door onze wedstrijdsecretarissen Chantal Moring en Monique Zagwijn zijn er heel wat oefenwedstrijden geregeld.

Speciale aandacht verdient het 'Powerweekend' dat plaats vindt op 25 en 26 maart.

In het weekend van 8 en 9 april start de competitie.

Het totaaloverzicht van alle oefenwedstrijden kan je bekijken op de website van onze club. Klik daarvoor op de link Overzicht Oefenwedstrijden
KNBSB NIEUWS
Memo reglementswijzigingen 2017
Voor een aantal competities geldt in 2017 een andere competitieopzet:
Lees de memo online

Speelkalenders 2017
De speelkalenders voor alle competities zijn definitief (m.u.v. Honkbal Hoofdklasse en Overgangsklasse) en zijn te vinden onder Speelkalenders 2017
TEAMCORNER
In deze nieuwe rubriek voortaan het nieuws over en van onze verschillende teams. Nieuwsbijdragen, foto’s, teamoverzichten, wedstrijdverslagen, enz. kunnen worden gezonden naar nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl

Rookies
Goed nieuws! Onze jongste BeeBaller Skye heeft er twee (aspirant) teamgenootjes bij gekregen: Wayley en Iris. Maar er is natuurlijk nog genoeg plek voor veel meer nieuwe teamgenootjes. Wie volgt?
Omdat de groep nog zo klein is, trainen de Rookies gewoon mee met onze Majors. En op momenten dat dit even niet wenselijk is, gaan zij apart aan de slag om te oefenen.
Majors
Ook bij de Majors heeft een aantal (aspirant) leden zich aangemeld. Daardoor bestaat deze groep nu al uit 10 kinderen.

“Voordat de teamtraining begint, komt er elke week een groepje bij elkaar voor een extra catchertraining. En daarna gaat de hele BeeBall groep er tegenaan met o.a. gooioefeningen en slagcircuits, afgewisseld met spannende spellen”, aldus onze BeeBall coördinator Mariska Plugge.

“Om 11.00 uur is de training alweer voorbij, maar dan willen de BeeBallers nog helemaal niet stoppen en nog een spelletje doen”.

De trainingen staan onder leiding van coach Peter Versluis, geassisteerd door Sandy Barto van SB1 en HB Aspirant Pascal Plugge.

Interesse? De Beeballers trainen op zondagochtend in zaal Bachplein (nr. 584) van 10.00 tot 11.00 uur.
Voor vragen of aanmelden voor een proeftraining: interesse@svhv-schiedam.nl

SB aspiranten & SB U17
Begin januari zijn onze jeugdteams SB Aspiranten en SB U17 gestart met de trainingen in de zaal.
Onder leiding van de enthousiaste coaches wordt met beide teams hard gewerkt om ook in 2017 weer goed voor de dag te komen. De coaches worden daarbij ondersteund door ons voormalig jeugd softballid Tammie Lijbers (speelster landskampioen Sparks) en Tanisha van Krevel (speelster Eurostars).
Aspiranten
Het SB Aspirantenteam is voor 2017 samengesteld uit speelsters van het Aspiranten-2 team van het seizoen 2016. Het team gaat spelen in de 1e klasse. In deze competitie worden enkele wedstrijden gespeeld. De thuisspeeldag is zondag.
Peter Versluis zal dit seizoen naast de Majors ook het SB Aspirantenteam coachen.

U17
Het SB U17-team bestaat uit het Aspiranten-1 team, dat vorige jaar ongeslagen kampioen werd. De meiden zullen flink aan de bak moeten, want in de U17-competitie worden “doubleheaders” gespeeld. Deze dubbels staan voorlopig gepland op zaterdag. Aan de KNBSB is verzocht om de thuisspeeldag te verplaatsen naar de zondag.

De coaching is in handen van Shannon de Groot en Danielle Zwitzer. Shirley van Tol fungeert als inval coach en manager.
OVERIG VERENIGINGSNIEUWS
Voor de kaartliefhebbers! Vrijdag 10 maart a.s. staat er een nieuwe klaverjasavond gepland. Inschrijfgeld slechts 5 euro p.p. inclusief een gratis consumptie.

Geef je gauw op bij Monique Zagwijn. Dit kan via de besloten Facebookpagina van SV&HV Schiedam of via wedstrijdsecretariaat_softbal@svhv-schiedam.nl

Succesvolle clinic voor de jeugd
Woensdag 8 februari jl. is door de HB1-selectie een clinic gehouden voor onze jeugdhonkballers. Onder het toeziend oog van hoofdcoach Leo Voogd gaven de selectiespelers hun toekomstige concurrenten training in de nieuwe slagtunnel A4
Veldcrew trotseert de vrieskou
Weer of geen weer, de veldcrew is altijd bezig. En terwijl de meesten van ons de thermostaat een paar graden hoger hadden gezet, stond de veldcrew 25 januari jl. gewoon op het veld om in de vrieskou de slagkooi te repareren.
De veldcrew bestaat uit Aad Deuze, Ger Droog, Ger Hartman, Jan Harte en ome Toon Buurman.
 
Jeugdkamp 2017
Het onwijs gave Schiedam Jeugdkamp 2017 met als thema SUPERHELDEN! Welke superheld(in) ben jij?

Het Jeugdkamp 2017 zit natuurlijk weer vol met leuke spelletjes, zoals het spannende Smokkelspel, het Dierengeluidenspel en uiteraard op zaterdagavond: CASINO ROYALE.

De deelnamekosten bedragen slechts 130 euro p.p. voor een all-inclusive feest van 5 dagen lang met je vrienden en vriendinnen.

Schrijf je in via jeugdreis@live.nl

Deelname alleen mogelijk als je lid bent van onze vereniging
SIMPEL GELD VERDIENEN VOOR JE CLUB
Inzamelen oude kleding
Gooi je oude kleding niet zomaar weg, maar lever het in op de club. Alle beetjes helpen. Op het terrein staat een container, waarin oude kleding wordt verzameld. Een kleine moeite en het levert onze vereniging geld op.
SponsorKliks
Installeer SponsorKliks op je mobiel of tablet. De app is gratis verkrijgbaar voor Android- en Apple iOS-apparaten.
Of klik op onderstaande link. Je komt dan op een pagina waar heel veel webshops te vinden zijn, zoals o.a. Bol.com, Wehkamp, Zalando en Booking.com.
Doe je online aankopen via SponsorKliks
UIT DEN OUDEN DOOSCH
In 2017 staat HB1-speler Tjeerd Boer aan het roer bij SB1.

Het is vaker voorgekomen dat een speler van HB1 de scepter zwaaide over ons eerste softbalteam. Gedurende de jaren 70 volgden zelfs een drietal HB1-spelers elkaar op als coach.

De eerste was Emile Vervloet. In 1972 werd hij met de softbaldames kampioen. SB1 speelde destijds in de Haagse competitie, omdat er in onze regio nagenoeg geen softbalteams waren!
SB1 kampioen in 1972. Staand links coach Emile Vervloet.
In 1975 promoveerden de dames van SB1 naar de landelijke 1e klasse. De coaching was toen inmiddels overgenomen door HB1-speler Wim Falentijn. Aan de promotie ging een reeks plaatsingswedstrijden vooraf, waarover in de krant werd bericht:
SB1 in 1975 met staand 2e van rechts coach Wim Falentijn
Vanaf 1978 was oud HB1-speler Wiebe Pannekoek de hoofdcoach van SB1, na eerst assistent te zijn geweest van Wim Falentijn.
SB1 in 1979 (eerste jaar shirtsponsoring) met rechts staand coach Wiebe Pannekoek
VOOR IN JE AGENDA
  • 17 februari Kledingbeurs
  • 4 maart Start oefenwedstrijden
  • 10 maart Nawinter Klaverjassen
  • 25 en 26 maart Powerweekend
  • 8 en 9 april Start competitie
  • 24 t/m 28 mei Jeugdkamp
  • 3 juni Little League 2017 (eerste speeldag) bij Almere ‘90
  • 5 juni Jeugdtoernooi 2e pinksterdag
  • 11 juni Landelijke BeeBalldag
  • 17 en18 juni Little League 2017 (finaledagen) bij Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers
Kledingsponsor:
Leden Businessclub:
Spandoeksponsor:
Jeugdkampsponsoren:
Overige sponsoren:

De volgende Eye Catcher verschijnt medio maart. Bijdragen kunnen worden gestuurd naar nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Copyright © 2016 SV&HV Schiedam

www.svhv-schiedam.nl
nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl

Burg. van der Lippad 1, 3119 JK Schiedam
T: 010 470 17 34
E: nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Correspondentieadres:
Postbus 4077, 3102 GB SchiedamThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SV&HV Schiedam · Burgermeester van der Lippad 1 · Schiedam, Zuid-Holland 3119 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp