Copy
Nummer 5 - 13 april
View this email in your browser
BESTUUR
Kantine-inkomsten: slecht nieuws!
Helaas is bij controle gebleken, dat in de afgelopen weken een schrikbarend aantal consumpties niet is aangeslagen op de kassa. In de korte periode van het buitenseizoen missen “we” nu al ruim 500 euro aan inkomsten door het niet afrekenen van vele consumpties. Als vereniging kunnen wij ons dit absoluut niet veroorloven.Daarom voor alle duidelijkheid:

ALLE CONSUMPTIES DIENEN ALTIJD DIRECT TE WORDEN AFGEREKEND

Doe je een bestelling vanaf het terras? Loop dan gelijk even naar binnen om te betalen. Of snel wat drinken na een training? Reken eerst direct af en ga dan pas douchen.

Het is heel simpel: bestellen = gelijk betalen

Aan iedereen het dringende verzoek zich vanaf nu altijd aan bovenstaande te houden. Zo niet, dan is sluiten van de kantine op doordeweekse dagen helaas echt een serieuze optie. Laten we dit met z’n allen voorkomen!
WAT WAAR WIE?
Voor vragen, opmerkingen e.d. kun je terecht bij één van de commissies van onze vereniging. Maar voor wat moet je dan bij wie of welke commissie zijn?
 
Competitie- en oefenwedstrijden
 • Honkbal: Chantal Möring
 • Softbal: Monique Zagwijn
 
Kantine- en scheidsrechterbeurten
 • De indelingen worden gemaakt door de coach
 • Coördinatie: Monique Zagwijn
 
Teamindelingen, wedstrijd- en trainingstijden
 • Honkbal Softbal Commissie (HSC)
 
Technische zaken, coaches en trainers
 • Honkbal senioren: Michel Vervloet
 • Honkbal jeugd: HSC
 • Softbal: HSC
 
BeeBall: Rookies en Majors
 • Coördinatie: Mariska Plugge
 
Materiaal, wedstrijdballen
 • Michel Vervloet
 
Shirts, tenues van de vereniging
 • HSC
 
Openen/sluiten kantine
 • HSC
 
Aanspreekpunt bestuur
 • Sander Bol (bestuurslid algemene zaken)
 
Velden en opstallen
 • Veldcrew
 
Kantinezaken (behalve kantinebeurten)
 • Aad de Groot
 
PR & Communicatie, website, persberichten
 • Mitchell Korpel, Barry Roosloot
 
Nieuwsbrief Eye Catcher
 • Samensteller: Ronald Bol
 • Verzending: Irma Feenstra
 
Ledenadministratie, adreswijzigingen, KNBSB, post/mail voor bestuur
 • Veronique van Sliedregt (secretaris)
 
Contributiezaken
 • Joop Groen (penningmeester)
 
Sponsorcommissie
 • Steven van Straten
 
Bedrijventoernooi
 • Steven van Straten
 
Pinkstertoernooi
 • HSC
 
Alle emailadressen staan op onze website onder de knop Vereniging -> Organisatie
 
HONKBALSOFTBALCOMMISSIE
Doordeweekse kantinediensten
Gezocht: Leden, die bereid zijn met enige regelmaat tijdens de trainingsavonden op dinsdag, woensdag of donderdag een vaste kantinedienst te draaien.

Wie? Graag aanmelden via hsc@svhv-schiedam.nl
KNBSB NIEUWS
Sportplezier
En opeens ben je coach………

Het overkomt talloze ouders: Je kind is ingeburgerd op de sportclub en je wordt gevraagd om een groep kinderen te trainen, coachen of begeleiden. De ene ouder staat te springen. De andere ouder denkt “oef, hoe doe ik dit?”. Toch zeg je ja, want je weet “de club, dat zijn wij allemaal”.

Onze tip: Als je gevraagd wordt en je kunt tijd vrijmaken, doe het gewoon! Het is zo leuk om die vrolijke kindergezichten met rode blosjes op de wangen te zien rennen, springen en duikelen. Als ouder weet je hoe je met je eigen kind(eren) om kunt gaan. Dat is soms een eitje, want je kent je kind door en door. Soms is het wat lastiger, maar dat hoort bij opvoeden. Het begeleiden van 10 stuiterballen vol energie is andere koek. Help, hoe pak je dan aan?

Op www.sportplezier.nl tref je leuke en interessante artikelen voor coachende ouders. Bekijk hieronder de video '4 inzichten over trainerschap'.
Little League
Voor informatie over het Little League programma, klik op het logo.
TEAMCORNER
Heb je nieuws te melden over je eigen team? Een verslag, een oproep? Foto’s? Stuur een mail naar nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl
Herensoftballers openen het seizoen
Vrijdagavond 7 april jl. was het dan zover. Het competitieseizoen werd geopend met een onderlinge (wed)strijd tussen onze beide heren softbalteams. De eerste bal werd gegooid door onze voorzitter, en daarna gingen onder leiding van scheidsrechter Daphne Möring beide teams op jacht naar de eerste punten.

HS1 trok aan het langste eind met een overwinning. Maar eigenlijk deed dat er weinig toe. De punten waren sowieso in Schiedam gebleven.
Rookies en Majors, allemaal toppers!
Op zaterdag 8 april jl. begonnen ook onze Rookies en Majors aan de competitie. Met twee leenspelers van de Braves lieten onze Rookies zien dat zij de afgelopen periode veel geleerd hebben. De Majors kwamen zelfs met een overwinning terug van de uitwedstrijd bij Saints. Wat een toppers!
Softbal U17 deelt de punten
Onze U17-meiden moesten zaterdagochtend al vroeg op pad richting Heerhugowaard. De eerste wedstrijd werd nipt met 4-3 verloren. Maar onder leiding van het coachtrio Shannon, Danielle en Shirley werd de tweede wedstrijd van de dubbel tegen The Herons met de ruime cijfers (1-9) gewonnen! Een heel goed begin in een topsport competitie met sterke tegenstanders.
Honkbal Aspiranten: trotse coaches
Het nieuwe aspirantenteam is in de 2e klasse gestart met een klinkende overwinning op het Rotterdamse HSV Rascals (9-5). Het verslag staat op de Facebookpagina van Schiedam.
Softbal 1 delft het onderspit tegen Blue Birds
Alles zat mee. Een mooi veld, prachtig weer. Maar het debuut van het nieuwe Softbal 1-team in de 3e klasse is niet helemaal gelopen zoals gehoopt.

Tot en met de 4e inning ging de wedstrijd tegen Blue Birds gelijk op (tussenstand 3-5). Daarna moesten de dames van coach Tjeerd Boer diep door het stof, want de tegenstander uit Delft scoorde 4 en 8 maal in de volgende twee innings.
Helaas dus geen ideaal begin, maar het seizoen is nog lang. Komende zaterdag speelt S1 om 17.30 uur uit tegen Saints.
Honkbal 2 en Honkbal 3 winnen
Honkbal 2 is voortvarend van start gegaan. In 7 innings zetten de jonge mannen van coach Rien Zom het reserve team van Wassenaar opzij met maar liefst 20-10.

De ervaren spelers van Honkbal 3 hadden het later op de zaterdagmiddag een ietsepietsie moeilijker. Tegenstander Braves liet zich niet zomaar opzij zetten. Uiteindelijk gaf routine de doorslag en gingen de punten mee terug naar huis door een 4-10 winst.

Voor een interview met H3-coach Raymond Oosterveer, klik op onderstaande link.

Interview H3-coach
Honkbal Junioren moeten nog even wennen
Dat het vooral jonge juniorenteam onder leiding van coach Fred Langenkamp nog even moet wennen is niet zo vreemd. Want ten opzichte van vorig jaar is de samenstelling van het team flink gewijzigd. Het bezoekende team van Ridderkerk Rowdies won met  6-12.

Zaterdagochtend 15 april a.s. komt Storks in Bijdorp op bezoek, aanvang 10.00 uur.
Honkbal Pupillen halen 1e wedstrijdpunt binnen
Het debuut van onze honkbal pupillen is afgelopen zondag tegen Zwijndrecht geëindigd in 4-4. Een mooi resultaat. Zeker als je bedenkt dat het team bijna geheel bestaat uit spelers die vorig jaar nog actief waren in de Majors.
De dag na de wedstrijd werd er gelijk weer getraind. Dit keer onder leiding van niemand minder dan Jong Oranje-international Aaron de Groot. Goed bezig mannen!
Softbal Aspiranten starten met winst
De eerste overwinning van het team van coach Peter Versluis zit in de knip. De aspiranten van Birds werden knap opzij gezet met 10-7. Klasse meiden!
Zondag 16 april a.s. de volgende wedstrijd, thuis om 10.00 uur tegen Catch.
Honkbal 1 onderuit bij start seizoen
Nadat het seizoen voor aanvang van de wedstrijd tegen Zwijndrecht feestelijk was geopend, bleken onze mannen helaas niet helemaal in goede doen. Onder het toeziend oog van veel toeschouwers bleek de slagkracht van de bezoekers duidelijk beter. Uitslag: 7-12.

Voor het wedstrijdverslag, zie waterwegsport.nl
Softbal 2 sluit weekend met een overwinning af
Maandagavond 10 april jl. is het eerste en lange speelweekend afgesloten door ons 2e softbalteam. Mede door de nieuwe aanwinsten Mireille van Oord en Kelly Krijnberg, en de super vangbal van Mariska Plugge, werd er met 6-2 gewonnen van Orioles.
OVERIG VERENIGINGSNIEUWS
Sponsordoeken
Al die sponsordoeken al eens goed bekeken? Geweldig hè? En er komen er steeds meer bij!
Jeugdkamp 2017
Klik voor meer informatie op onderstaand logo.
Inzamelen oude kleding
Op het terrein staat een container, waarin oude kleding wordt verzameld. Een kleine moeite en het levert onze vereniging geld op.
Verdien geld voor de vereniging
SponsorKliks en de KNBSB werken samen. Als een lid een aankoop doet via een webshop van Sponsor Kliks, ontvangt de vereniging een percentage van het totale aankoopbedrag.

Installeer SponsorKliks daarom op je mobiel of tablet. De app is gratis verkrijgbaar voor Android- en Apple iOS-apparaten.

Of klik op onderstaande link:

Doe je online aankopen via SponsorKliks >>
UIT DEN OUDEN DOOSCH
Onze vereniging kent een paar jeugdteams, die in het verleden kampioen van Nederland zijn geworden. In deze Eye Catcher aandacht voor het softbal juniorenteam van 1996.
Kampioen van Nederland
Nadat de softbal junioren in de reguliere competitie kampioen waren geworden van Regio Zuid-West, gingen zij strijden om het kampioenschap van Nederland. De 1e ronde werd gespeeld op 14 september 1996 bij The Herons te Heerhugowaard, en alle drie wedstrijden werden gewonnen.

Vanwege de 3x winst was tweemaal winnen in de 2e ronde voldoende om kampioen van Nederland te worden. Op 28 september werd met heel veel Schiedamse toeschouwers langs de lijn de eerste tegenstander, het Haarlemse Onze Gezellen, vrij eenvoudig opzij gezet. Dus op naar de volgende en beslissende winst!

Maar in de tweede wedstrijd tegen Zuidvogels uit Huizen hadden onze softbalmeiden het veel moeilijker. Het was zenuwslopend, want tot aan de 5e inning keken zij zelfs tegen een 0-1 achterstand aan. Echter, daarna braken onze junioren los en wonnen met 5-1, en werden daardoor Kampioen van Nederland!

Dat de 3e wedstrijd verloren ging kon alle feestende Schiedammers maar weinig deren.
Nederlands Kampioensteam Softbal Junioren 1996

Staand v.l.n.r. Kees Bol (coach), Til Debets (scorester), Mijke Debets, Dorien Hoeksema, Carolien Ebben, Nathalie Gokke, Marjolein Elgers, Ger Hartman (coach). Zittend v.l.n.r. Marjolein v.d. Heuvel, Linda Groeneveld, Moniek Vervloet, Natascha van Beek, Chantal Hartman, Elske ten Hoope, Monique Deuze
Enige tijd later speelden aardig wat speelsters van het kampioensteam met Softbal 1 op het allerhoogste niveau in de hoofdklasse.
VOOR IN JE AGENDA
 • 24 t/m 28 mei Jeugdkamp
 • 3 juni Little League 2017 (voorronde)
 • 5 juni Jeugdtoernooi 2e pinksterdag voor Rookies, Majors, HB Pupillen & Aspiranten en SB Aspiranten
 • 11 juni Landelijke BeeBalldag
 • 17 en 18 juni Little League 2017 (finaledagen)

Tijdens het seizoen verschijnt de Eye Catcher circa om de twee weken. Bijdragen kunnen worden gemaild naar nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Copyright © 2016 SV&HV Schiedam

www.svhv-schiedam.nl
nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl

Burg. van der Lippad 1, 3119 JK Schiedam
T: 010 470 17 34
E: nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Correspondentieadres:
Postbus 4077, 3102 GB SchiedamThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SV&HV Schiedam · Burgermeester van der Lippad 1 · Schiedam, Zuid-Holland 3119 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp