Copy
Nummer 11 - 19 september 2016
View this email in your browser

 

Geachte Leden,
 
Allereerst willen wij Shirley van Tol bedanken voor haar inzet als voorzitter de afgelopen jaren. Wij wensen haar veel succes met haar studie. In verband met het aftreden van Shirley ben ik dinsdag 6 september tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering verkozen tot voorzitter a.i..
 
Mijn mandaat tijdens deze ad interim periode is dat het huidige jaar tot een goed einde gebracht wordt. Dat houdt in dat alle geplande evenementen doorgang kunnen vinden. Op deze manier krijgt de eerder aangestelde Werkgroep-DB de tijd om goede kandidaten te werven voor het voorzitterschap 2017 en het aanvullen van het dagelijks bestuur en commissies.
 
Tevens zal ik zorg dragen voor het beleidsplan en de begroting van 2017. Dit plan zal op de ALV (begin 2017) gepresenteerd worden aan de leden. Daarnaast onderzoekt Wim van Zon de mogelijkheden voor onze vereniging om te automatiseren. Het automatiseren van onze vereniging moet ervoor zorgen dat het bestuur wordt ontlast.
 
Mochten jullie ideeën of suggesties hebben voor het beleidsplan 2017, neem dan gerust contact met mij op.
 
Met vriendelijke groet,
 
Sander Bol
Voorzitter a.i.
SV & HV Schiedam

Afscheid van valuable players Honkbal 1 Schiedam


Aanstaande zondag, 25 september, spelen Kim Maltha en Michel Vervloet hun laatste wedstrijd voor Honkbal 1 Schiedam. Deze thuiswedstrijd tegen Zwijndrecht (14.30 uur) wordt als eerbetoon aan deze twee waardevolle spelers met een feestelijke tintje afgesloten.

 

Michel Vervloet werd reeds op driejarige leeftijd door zijn ouders ingeschreven als lid van de vereniging, zijn ouders zijn hun hele leven nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen van honk- en softbal Schiedam. Michel begon als Peanut en maakte op 15e jarige leeftijd zijn debuut bij HB1. Na een kortstondig uitstapje naar Orioles en Eurostars keerde hij terug in het honkbalnest van Schiedam waar hij in totaal 20 jaar lang zijn positie in het team handhaafde. Meerdere malen werd Vervloet uitgeroepen tot Most Valuable Player en best hitter. Daarnaast heeft Michel zich ingezet als coach van HB1 en Honkbal Junioren; de jongens uit - destijds - het Junioren team heeft hij mede opgeleid tot succesvolle selectiespelers van het huidige HB1 team. Het kampioenschap van de 2e klasse en promotie naar de 1e klasse in 2014 en een tweede plaats in de 1e klasse vorig jaar onderschrijven zijn succes. Voor deze jonge aanwas doet Michel nu een stapje terug maar blijft actief verbonden aan de vereniging.
Kim Maltha startte zijn honkbal carrière op elfjarige leeftijd bij Sparta. Begonnen in het Aspiranten team groeide hij door naar Heren1 en maakte in 2006 de overstap naar SV&HV Schiedam. Een succesvolle overstap want kort daarna behaalde hij, samen met Vervloet, het kampioenschap. Na de promotie naar de eerste klasse en een huidige tweede plaats in de competitie, geeft ook hij voorrang aan de jongere garde om zich verder te bewijzen. Zijn talent wordt doorgegeven aan zijn dochter; van jongs af aan was zij ieder weekend op het veld te vinden en speelt zij inmiddels in het Major-team. Ook Maltha bracht het tot best hitter.

Iedereen is zondag 25 september vanaf 14.30uur van harte uitgenodigd op het complex aan het Burg. Van der Lippad Schiedam, om deze begenadigde selectiespelers nog eenmaal in actie te zien komen. De wedstrijd wordt afgesloten met een, zeer verdiend, feestelijk afscheid.

Ambities H1
Na de tweede plaats in de eerste klasse van 2015, direct na het kampioenschap van 2014, wordt ook dit seizoen gerekend op een toppositie. Schiedam is met name in de breedte sterk en heeft als doelstelling het resultaat van vorig jaar (tweede plaats) te evenaren. Het team o.l.v. coaches Leo Voogd, Joop Groen en Michael Zwitzer handhaaft momenteel een tweede plaats in de competitie met nog twee wedstrijden te gaan.
Officiële opening Sportpark Willem-Alexander op 8 oktober 2016
Schiedam is er ook !!!


Sportpark Willem-Alexander wordt op zaterdag 8 oktober 2016 geopend met een uitgebreid programma vol feestelijke activiteiten. Voetbalvereniging KethelSpaland, handbalvereniging Ventura en de Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen zijn al enkele weken druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van het nieuwe sportpark aan de Zoomweg 2 in Schiedam-Noord.

Wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp nodigen alle Schiedammers uit om aanwezig te zijn bij de opening van Sportpark Willem-Alexander. Het belooft een groot feest voor en door Schiedammers te worden.

Het programma op en rond Sportpark Willem-Alexander gaat om 13.00 uur van start en duurt tot 18.00 uur. Om 13.30 uur is de officiële opening in aanwezigheid van onder andere de wethouders Gouweleeuw en Houtkamp. Er zijn diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Verder verzorgen sportverenigingen  SVHV Schiedam vv KethelSpaland en Ventura, Ballet- en Dansschool Schiedam Vlaardingen, de cricketafdelingen van Hermes DVS en Excelsior ’20 en de op dit park te vestigen Fysiotherapie Hofstra en kinderopvang KomKids vanaf 14.30 uur workshops en clinics. Om 14.30 uur klinkt ook het startsein voor de eerste thuiswedstrijd van Heren 1 van vv KethelSpaland.

Prinses Beatrix Spierfonds: ‘Kom Maar Op!’
Met de opening van Sportpark Willem-Alexander sluit de gemeente Schiedam de Beweeg- en Sportzomer Kom Maar Op! af. Met allerlei activiteiten heeft de gemeente tijdens de zomermaanden zo veel mogelijk Schiedammers in alle leeftijdscategorieën gestimuleerd om te bewegen en te sporten. Tijdens de openingsdag wordt een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Vanuit alle geledingen van de Schiedamse samenleving wordt de komende maand geld ingezameld onder het motto ‘Kom Maar Op!’. Met onder andere sponsorlopen en clinics hoopt Schiedam een mooi bedrag op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Volgens wethouder Gouweleeuw (Sport) noemt het park uniek. “Dit sportpark bovenop het tunneldak van rijksweg A4 is een aanwinst voor Schiedam en de regio. In dit park combineren we het openbare element met het sportieve en maatschappelijke. Zo kan het park ook een uitstekend begin- of eindpunt zijn van een leuke wandel- of fietstocht door Midden-Delfland.”

Modern sportcomplex in plaats van betonnen casco
De aanleg van rijksweg A4 is weliswaar decennia lang onder andere door de gemeente Schiedam tegengehouden, maar toen deze weg er eenmaal kwam, heeft Schiedam haar kansen benut. In de afspraken met Rijkswaterstaat is destijds bedongen dat er dubbelgrondgebruik mogelijk was.

Wethouder Marcel Houtkamp (Ruimtelijke Ordening): “Hierdoor hebben we nu een modern sportcomplex en een park in plaats van een betonnen casco. Verder levert de verhuizing van sportclubs naar het tunneldak elders in de stad ruimte voor woningbouw. Dat we hiermee in een behoefte voorzien, blijkt wel uit het feit dat de woningen in de verkoop snel weg zijn.”

Sportpark Willem-Alexander, dat is gebouwd door VolkerWessels onderneming Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, omvat onder andere vijf voetbalvelden en twee handbalvelden. Daarnaast is er een sportverzamelgebouw met danszalen, een ruimte voor fysiotherapie, een indoor atletiekbaan, een slagkooi voor cricket en honkbal en een parkeergarage.

Per fiets of tram
Sportpark Willem-Alexander is uitstekend per fiets en tram bereikbaar. Het sportpark is op 8 oktober alleen toegankelijk voor automobilisten met een parkeerkaart. Overige automobilisten kunnen gratis parkeren op bedrijventerrein ’s-Graveland, in alle straten tussen de Van Doornestraat en Sandvikstraat. Bij de vaste haltes van RET-bus 53 stopt een pendelbus die bezoekers gratis van en naar Sportpark Willem-Alexander brengt.
Kampioenen 2016 ??

Softbal aspiranten 1 kunnen dit weekend kampioen worden. De tegenstander is mede-koploper Red Lions. Zij kunnen wel wat aanmoediging gebruiken. Dus kom allen naar het veld.Om 10 uur wordt de eerste bal gegooid.

Ook de SB junioren zijn nog in de strijd. Maar dan moet wel alles gewonnen worden.

Al met al nog een paar spannende wedstrijden in het vooruitzicht.
Kledingsponsor:
Leden Businessclub:
Spandoeksponsor:
Jeugdkampsponsoren:
Overige sponsoren:

Copyright © 2016 SV&HV Schiedam

www.svhv-schiedam.nl
nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl

Burg. van der Lippad 1, 3119 JK Schiedam
T: 010 470 17 34
E: nieuwsbrief@svhv-schiedam.nl


Correspondentieadres:
Postbus 4077, 3102 GB SchiedamThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SV&HV Schiedam · Burgermeester van der Lippad 1 · Schiedam, Zuid-Holland 3119 JK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp