Copy
Familiedag l schade ZO-Brabant l Attero l VGO-onderzoek l div.
View this email in your browser

Beste,

Hierbij sturen wij u de twaalfde nieuwsbrief in het jaar 2016, met nieuws uit de Statenfractie en uit de partij.

Tot 5 september is het reces. De eerstvolgende nieuwsbrief kunt u de week erna, in week 37, weer verwachten.

Veel leesplezier gewenst! 

Met vriendelijke groet,

CDA Brabant

Uitnodiging: kom naar de CDA Brabant Familiedag! 

 Op zaterdag 3 september a.s. vindt de eerste CDA Brabant Familiedag plaats, waarvoor u én uw familie van harte zijn uitgenodigd. 

Vanaf 14.00u bent u met uw partner, (klein)kinderen, ouders, grootouders en andere familieleden welkom bij Recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen, om elkaar daar op informele wijze te ontmoeten en met een hapje en een drankje bij te praten en kennis te maken. 

Voor deze Familiedag zijn alle Brabantse CDA-leden en hun families uitgenodigd. Niet alleen vieren we de start van een nieuw politiek seizoen, ook zetten we ons thuisfront in het zonnetje. Dit doen we o.a. met een groot aanbod speelmogelijkheden voor kinderen (binnen én buiten) én een grote barbecue. 


Klik hier om verder te lezen én om u aan te melden.

Brigite van Haaften nieuwe bestuurder SDW 

 Brigite van Haaften wordt de nieuwe bestuurder van de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen (SDW) in Roosendaal. Per 1 augustus a.s. gaat ze aan de slag.

SDW levert specialistische ondersteuning, begeleiding en behandeling aan voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. De ruim 860 medewerkers en bijna 400 vrijwilligers ondersteunen circa 1.550 cliënten op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Dit gebeurt vanuit 40 locaties in West-Brabant.

Om zich volledig te kunnen richten om haar nieuwe functie, zal Brigite van Haaften in september van dit jaar haar lidmaatschap van Provinciale Staten Noord-Brabant beëindigen.

Klik hier om verder te lezen.

Stormschade Zuidoost-Brabant: update 

 Op 23 juni jl. trok een hagelstorm van ongekende omvang over Zuidoost-Brabant, die voor zoveel schade en menselijk leed heeft gezorgd dat volgens het CDA mag worden gesproken van een ramp.

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant stelde op 28 juni schriftelijke vragen aan het Brabantse college van Gedeputeerde Staten, met het verzoek maatregelen te nemen ter ondersteuning van door de ramp gedupeerde ondernemers, burgers en verenigingen.

Op 1 juli bracht de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant, samen met Tweede Kamerleden Erik Ronnes en Jaco Geurts, lokale CDA'ers én de ZLTO, een bezoek aan het dorp Luyksgestel, een van de plaatsen die a.g.v. de storm zwaar is getroffen.

Klik hier om verder te lezen.   

CDA verbaasd over mogelijk overnamebod Attero 

 Brabantse schatkist mogelijk miljoenen euro's misgelopen

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant is verbaasd over het bericht dat een of meer Chinese partijen afvalverwerker Attero, het voormalige Essent Milieu, voor ca. 1 miljard euro zouden willen overnemen. Het CDA vreest dat, als de berichtgeving klopt, de Brabantse schatkist miljoenen euro’s is misgelopen.

Het nieuws over de vermeende overname kwam op 14 juli jl. naar buiten. De provincie Noord-Brabant is, samen met vijf andere provincies en 116 gemeenten, oud-eigenaar van Attero en heeft het bedrijf in 2013 voor 170 miljoen euro verkocht aan een investeringsmaatschappij.

Dat Attero nu, drie jaar later, voor ca. 1 miljard euro weer van eigenaar zou wisselen, doet vermoeden dat de provincie Noord-Brabant, met 30% van de aandelen destijds leider van de verkooponderhandelingen, een slechte deal heeft gemaakt en miljoenen euro’s aan inkomsten is misgelopen. Extra wrang is dat de huidige eigenaar binnen anderhalf jaar al 183 miljoen euro aan dividend heeft uitgekeerd.

Klik hier voor de vragen die Statenlid Stijn Steenbakkers op 15 juli jl. stelde aan gedeputeerde Pauli en bekijk hier diens antwoorden
(selecteer PS VERGADERING 15-07-2016 DEEL 1 en ga naar VRAGENHALFUUR).

Vragen onderzoek Veehouderij en Gezondheid

 Naar aanleiding van het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO) stelde Statenlid Ton Braspenning op 15 juli jl. de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

1. Hoe duidt het college het onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO)?
2.
In het eerste kwartaal van 2017 komt het college met het afwegingskader gezondheid en veehouderij. Wat is het doel van dit beleid? Welk provinciaal beleid of welke regelgeving wil het college dat dit afwegingskader gaat dienen?
3.
Gaat het college het VGO-onderzoek in dit beleid een plek geven? Zo niet, in welk beleid dan wel?
4.
Hoe gaat het college de verbinding zoeken met de samenleving, maatschappelijke organisaties en Provinciale Staten bij het uitwerken van dit beleid?
5.
Is het college van plan nog andere stappen te nemen m.b.t. het VGO-onderzoek, voordat het college het afwegingskader gezondheid en veehouderij met Provinciale Staten deelt?

Klik hier om naar de webpagina te gaan via welke u de vragen aan en de antwoorden van gedeputeerde Spierings kunt terugkijken en -luisteren (selecteer PS VERGADERING 15-07-2016 DEEL 1 en ga naar VRAGENHALFUUR).

Tour de Ronnes: met Erik Ronnes op werkbezoek  

 Op 8 juli jl. waren Tweede Kamerlid Erik Ronnes en de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant op werkbezoek in Oost-Brabant.

Tijdens deze zgn. 'Tour de Ronnes' bezochten zij Visio Onderwijs in Grave, ZooParc Overloon én natuurgebied De Maashorst.

In Grave leerden Erik en de Statenleden alles over het onderwijs aan kinderen met een visuele beperking. Voorzien van speciale brillen mochten zij zélf ervaren hoe het is om weinig tot niets te kunnen zien.

Tijdens het bezoek aan Overloon stond een gesprek over de recreatie-economie in het Land van Cuijk én een voederdemonstratie bij de Afrikaanse leeuwen op het programma.

Het bezoek werd afgesloten met een wandeling door natuurgebied De Maashorst, een van de zgn. 'Landschappen van Allure' waaraan de provincie financieel bijdraagt.  

Schriftelijke vragen over mobiele sporttribunes

 De Provinciale Statenfracties van CDA en SP pleiten voor mobiele sporttribunes t.b.v. kostenverlichting van sportevenementen.

Brabant is een provincie waar flink wordt gesport en véél sportevenementen plaatsvinden. De organisaties achter deze evenementen huren dikwijls afzonderlijk van elkaar materiaal in. Met name tribunes zijn daarbij een grote kostenpost.

CDA en SP vragen zich af of dit niet slimmer én goedkoper kan via de aanschaf van een mobiele Brabant Tribune.

Klik hier om de schriftelijke vragen van Statenlid Stijn Steenbakkers c.s. in te zien.

In deze nieuwsbrief:
 • CDA Brabant Familiedag  
 • Brigite van Haaften naar SDW
 • Stormschade ZO-Brabant: update
 • Vragen verkoop Attero
 • Vragen onderzoek VGO
 • Tour de Ronnes
 • Vragen mobiele sporttribunes
Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Wil je iets weten over onze werkzaamheden? Neem dan via mail of sociale media contact met ons op!
Email
Email
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Agenda
 • 18 juli 2016: aanvang zomerreces
 • 02 sept 2016: werkbezoeken Statenfractie
 • 05 sept 2016: einde zomerreces 
 • 03 sept 2016: CDA Brabant Familiedag
 • 09 sept 2016: Statendag Provinciehuis
 • 10 sept 2016: CDA1000
 • 16 sept 2016: werkbezoeken Statenfractie
 • 23 sept 2016: Statendag Provinciehuis
 • 30 sept 2016: werkbezoeken Statenfractie
 • 07 okt 2016: campagnedag Statenfractie
 • 14 okt 2016: Statendag Provinciehuis
 • 21 okt 2016: Statendag Provinciehuis
 • 28 okt 2016: werkbezoeken Statenfractie
 • 11 nov 2016: Statendag Provinciehuis
 • 12 nov 2016: landelijk partijcongres Veghel
 • 18 nov 2016: Statendag Provinciehuis
 • 23 nov 2016: verkiezingen Meijerijstad
 • 24 nov 2016: CDA Brabant op Liever Thuis!-Beurs
 • 25 nov 2016: CDA Brabant op Liever Thuis!-Beurs
 • 26 nov 2016: CDA Brabant op Liever Thuis!-Beurs
 • 02 dec 2016: Statendag Provinciehuis
 • 16 dec 2016: Statendag Provinciehuis
Info: www.cdabrabant.nl
Foto-overzicht
De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant bracht op 1 juli jl. een werkbezoek aan Moerdijk en ging o.a. op de foto met de crashtender van ATM Moerdijk.
Tijdens een open werkbezoek op 5 juli jl. mocht Statenlid Marcel Deryckere plaatsnemen in de vliegsimulator van Gate 2 in Gilze-Rijen.
Op 8 juli jl. lieten Statenleden Marianne van der Sloot en Ton Braspenning zich in Oss bijpraten over mestverwerking.
Op 15 juli jl. bezocht de KBO-afdeling Raamsdonk het Provinciehuis en ging in gesprek met Statenlid Roland van Vugt over zijn Statenwerkzaamheden.
CDA Brabant in
De Telegraaf
(15 juli 2016)
CDA Brabant in het
Brabants Dagblad
(16 juli 2016)
CDA Brabant in
BN De Stem
(16 juli 2016)
CDA Brabant in
De Gelderlander
(16 juli 2016)
Copyright © 2016 CDA Brabant, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences