Copy
Voorzittersblog l noodweer ZO-Brabant l Familiedag l diversen
View this email in your browser

Beste,

Hierbij sturen wij u de elfde nieuwsbrief in het jaar 2016, met nieuws uit de Statenfractie en uit de partij.

Veel leesplezier gewenst! 

Met vriendelijke groet,

CDA Brabant

Blog van voorzitter Inge van Dijk

Beste mensen,

Een paar weken geleden heeft onze eerste Brabantse ALV in 2016 plaatsgevonden. Ik heb genoten van de dynamiek, de interactie en de goede suggesties die jullie ons hebben gedaan. Dank hiervoor!

Bijgaand tref je een link aan met een filmpje over onze ALV. Leuk als jullie deze willen delen via jullie afdelingssites of sociale media, zodat onze ALV en onze partij breder onder de aandacht wordt gebracht. Hopelijk volgende keer een nog betere opkomst en nog meer ruimte voor interactie!

Klik op de volgende link om het filmpje van de ALV te bekijken:


Klik hier om verder te lezen.

Noodweer ZO-Brabant: Kamerleden naar Bergeijk

 CDA Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Erik Ronnes brengen op vrijdagavond 1 juli een bezoek aan het door noodweer getroffen gebied in de gemeente Bergeijk, om met de tuinders, boeren en bewoners te bezien welke vervolgstappen ondernomen kunnen worden om het kabinet tot actie te manen.

De CDA Tweede Kamerfractie heeft via een spoedprocedure opheldering gevraagd aan het kabinet over steun aan door het noodweer getroffen boeren en tuinders in Limburg en Noord-Brabant.

Staatssecretaris Van Dam heeft inmiddels een bezoek gebracht aan het getroffen gebied. “Hij stond erbij en keek ernaar. Alleen een hart onder de riem is niet voldoende, Van Dam had nu de kans te laten zien dat hij er ook voor de boeren is”, aldus CDA-woordvoerder Jaco Geurts.

Klik hier om verder te lezen.

Noodweer ZO-Brabant: schriftelijke vragen aan GS

 Naar aanleiding van het noodweer in Zuidoost-Brabant stelde de Provinciale Statenfractie van CDA Brabant schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Het CDA doet daarin een oproep aan de provincie om gedupeerden van het noodweer te helpen, bijv. door het naar voren halen van provinciale (energie)regelingen en investeringen. Geld bestemd voor zonnepanelen kan dan óók worden gebruikt voor dakreparatie.

Klik hier om verder te lezen.

Uitnodiging: kom naar de CDA Brabant Familiedag! 

 Op zaterdag 3 september a.s. vindt de eerste CDA Brabant Familiedag plaats, waarvoor u én uw familie van harte zijn uitgenodigd. 

Vanaf 14.00u bent u met uw partner, (klein)kinderen, ouders, grootouders en andere familieleden welkom bij Recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen, om elkaar daar op informele wijze te ontmoeten en met een hapje en een drankje bij te praten en kennis te maken. 

Voor deze Familiedag zijn alle Brabantse CDA-leden en hun families uitgenodigd. Niet alleen vieren we de start van een nieuw politiek seizoen, ook zetten we ons thuisfront in het zonnetje. Dit doen we o.a. met een groot aanbod speelmogelijkheden voor kinderen (binnen én buiten) én een grote barbecue. 

Klik hier om verder te lezen én om u aan te melden.

CDA op 1 juli op werkbezoek in Moerdijk

 Op uitnodiging van de CDA-afdeling Moerdijk brengt de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant op 1 juli a.s. een werkbezoek aan het Havenschap Moerdijk en afvalverwerker ATM Moerdijk. Ook staat een gesprek met burgemeester Klijs op het programma.

Het werkbezoek dient ertoe de Statenleden bij te praten over de veiligheid in de regio, die a.g.v. verschillende incidenten regelmatig ter discussie staat. Zo brak er in de afgelopen jaren diverse keren brand uit op of om Industrieterrein Moerdijk, zoals die bij het bedrijf Chemie-Pack in 2011.

Klik hier om verder te lezen.

Brexit: Brabant alternatief voor bedrijven in VK

 De Provinciale Statenfracties van CDA en VVD willen dat de provincie Noord-Brabant extra gaat lobbyen om in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde bedrijven naar Brabant te halen.

De twee partijen dienden daartoe gezamenlijk een motie in tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 24 juni jl. Deze motie werd met grote meerderheid aangenomen.

Aanleiding voor de motie was het Britse referendum over het EU-lidmaatschap. De aanloop naar en uitslag van dit referendum heeft laten zien dat er in het VK een duidelijke beweging is die vóór uittreding van het VK uit de Europese Unie is. Dit leidt tot grote economische onzekerheid, o.a. bij Nederlandse en buitenlandse bedrijven met (hoofd)kantoren in dat land.

Klik hier om verder te lezen.

Beneluxparlement bekijkt 'tolhinder' grensregio

 Voor CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert en zijn collega-parlementariërs uit het Beneluxparlement organiseerde de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant op 24 juni jl. een werkbezoek aan Chaam en Baarle-Nassau.

In beide dorpen bekeken zij de verkeersoverlast a.g.v. de Belgische tolheffing. Sinds deze op 1 april jl. is ingevoerd proberen veel vrachtwagenchauffeurs de tol te omzeilen door te kiezen voor sluiproutes door Nederlandse grensgemeenten. Dit leidt tot overlast (van geluid en trillingen) en levensgevaarlijke verkeerssituaties.

Het CDA wil dat verkeersminister Schultz de verkeersoverlast en -hinder met andere EU-ministers gaat bespreken in de Transportraad en z.s.m. met een oplossing komt.  

In deze nieuwsbrief:
 • Voorzittersblog 
 • Kamerleden naar Bergeijk
 • Schriftelijke vragen noodweer ZO-Brabant
 • CDA Brabant Familiedag
 • Werkbezoek Moerdijk
 • Brexit en Brabant
 • Beneluxparlement in Chaam
Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Wil je iets weten over onze werkzaamheden? Neem dan via mail of sociale media contact met ons op!
Email
Email
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Agenda
 • 01 juli 2016: werkbezoek Moerdijk
 • 08 juli 2016: campagnedag Statenfractie
 • 15 juli 2016: Statendag Provinciehuis
 • 18 juli 2016: aanvang zomerreces
 • 05 sept 2016: einde zomerreces 
 • 03 sept 2016: CDA Brabant Familiedag
Info: www.cdabrabant.nl
Foto-overzicht
Samen met 50 studenten luchtvaarttechniek én met CDA Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg bracht de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant op 17 juni jl. een werkbezoek aan Aviolanda en Vliegbasis Woensdrecht. 
Dankzij de inspanningen van CDA Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg blijft de Rijkssubsidie voor het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) behouden. Goed nieuws!
De gemeente Alphen-Chaam was op 24 juni jl. te gast bij hun dorpsgenoot én Statenlid Ton Braspenning in het Provinciehuis.
Copyright © 2016 CDA Brabant, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences