Copy

Mina tre saker den här veckan

Varje söndag samlar jag de tre saker som intresserar och inspirerar mig mest just nu. Den här veckan blir det världens tråkigaste stortavla, rå gatukonst från New York och varför du borde luncha mera.

Christer Hedberg

Kreativitet

Världens tråkigaste stortavla

I en reklamvärld där det ibland känns om allt mer görs som enkla – och ofta fejkade – stunts för att skapa maximal uppmärksamhet, gjorde arbetskompisarna på Stendahls tvärt om. För att bevisa den extremt långa effekten för träskyddsmedlet Sioo:x gjorde man det på riktigt och skapade världens tråkigaste stortavla.

”I en värld där alla varumärken skriker efter uppmärksamhet och försöker överrösta varandra genom att ständigt förnyas och utvecklas kändes det extremt befriande att få göra något som går tvärt emot det. En grå, lågmäld och helt enkelt ganska långtråkig kampanj, som inte kommer att förändras på tolv år.” – Josefin Thor

Stortavlan, som består av virke som är behandlat med Sioo:x, kommer sitta där på samma plats i fuktiga Malmö i tolv år. På riktigt. Världens tråkigaste stortavla helt enkelt. På riktigt.

Det är kul att se när saker tar fart och sprider sig runt världen, något den här kampanjen verkligen har gjort. Det senaste vi fick in var att kampanjen varit med i en spansk talkshow (!!). ¡Muy bien!

För dig som vill dyka djupare
» Läs mer om projektet
» Ads of the World
» Artikel i Resumé
» Sioo

Kreativitet

Att släppa på pressen och bara skapa

Till vardags arbetar Rina Kushnir som illustratör och tidningsformgivare på tidningen New Yorker, ett jobb som ofta är fyllt av såväl stress som krav.

”Because I have a fast-paced, collaborative job, I love having an environment that allows me to slow down and reflect” – Rina Kushnir

För att slappna av på sin fritid och släppa alla krav har hon hittat en skön nisch – att måla löv, och jag gillar resultatet! Ta en titt på hennes skapelser och läs mer om henne i IDEO's intervju.

När jag läser artikeln med Rina kommer jag att tänka på Austin Kleon och hans dagliga rutin att göra Newspaper Blackout Poems med inget mer än en dagstidning och en tuschpenna.
 
För dig som vill dyka djupare
» Rina Kushnir på Instagram
» Austin Kleon

Integration

Vad ska du äta till lunch?

Den man känner har man svårt att misstro, inte sant? Och det är något visst med vänskap och mat, något som flera initiativ för integration plockat upp.

”Att träffa någon du redan känner är bra. Men att möta någon som du normalt inte träffar skapar förändring. Tolerans och ett starkare samhälle kommer av att vi möter människor utanför vår direkta sfär.” – #10000luncher

Gänget bakom #10000luncher är övertygade om att lunchen är ett perfekt sätt att få nyanlända och etablerade svenskar att lära känna varandra. Varför 10.000? För att det tar 10.000 timmar att bli riktigt bra på något. 1 lunch = 1 timme. 10.000 luncher = 10.000 timmar, svårare än så är det inte.

”En fika är något som av många ses som centralt i svensk kultur och är associerat med något lättsamt, avslappnat och roligt. Därför tycker vi att det är väldigt passande att träffas och öva svenska över just en fika.” – Emma Hammar och Cecilia Holmgren, grundare av Kompisbyrån

Ett annat initiativ är Kompisbyrån, som vill skapa nya möten över det svenskaste av allt – fikan. Du anmäler ditt intresse och blir ihopparad med en ny kompis som får öva på sin svenska samtidigt som ni lär känna varandra. Inga commitments, bara trevligt.

Vet du fler liknande positiva intiativ? Hör gärna av dig och berätta.

Tack till Jesper Nord som tipsade om #1000luncher

För dig som vill dyka djupare
» #10000luncher
» Kompisbyrån

Fem snabba bonusar

» Goldfrapp X David Gahan
» Örebrospelare tar ställning
» Ålderdomshemmet för musiker som Verdi startade. Still going strong!
» Prickkonst. För dig som har sjukt mycket tid. Och galet mycket tålamod.
» TED: How to avoid Death by Powerpoint

Just nu i min värld

Förra veckan var jag i New York på semester. Det blev en superlugn och ”måste-fri” vecka som resulterade i 12 mils promenerande och en herrans massa bilder på vansinnigt snygg, rå och kaxig gatukonst. Men också kul möten med spännande människor, bland annat på CreativeMornings New York. Precis som en vecka i New York skall vara!

» Se mina street art-bilder (och en galen solnedgång) från New York
Vad inspirerar dig just nu? Berätta gärna. Jag är nyfiken!

Några ord om mig

Head of Culture och workshopfacilitator på Stendahls, föreläsare och arrangör av CreativeMornings Gothenburg.

 

Några ord om Stendahls

Stendahls är en strategisk och kreativ fullservicebyrå i Göteborg och Stockholm.
Tankarna i mailet är mina personliga och speglar troligtvis,
men inte nödvändigtvis, Stendahls syn på saken.

Creative Commons: CC BY 4.0

Här finns vi:
&friends
Norra Liden 2a
Göteborg 411 18
Sweden

Add us to your address book


Har du en kompis som vill ha de här mailen?
Här kan kompisen starta en egen prenumeration.

Klicka här om du vill avsluta din prenumeration

Visa mailet i webbläsaren  |  Arkivet med mina tidigare mail

Email Marketing Powered by Mailchimp
”I wonder what chairs think about all day: Oh, here comes another asshole” – Robin Williams