Copy

Känner du dig fri i hela din röst?

Vid en undersökning där jag frågade ett antal sångare vad
de helst skulle vilja kunna eller utveckla fick jag de här två svaren
som  första prioriteringar

  • Slippa nervositet på scenen
  • Att kunna lita på rösten i alla tonlägen
Om vi börjar med nervositeten som ju säkert alla lider av någon gång, så gäller det ju att minska den och att lära sig hantera den. Nervös blir man för p.g.a. rädsla för att något ska gå fel. Detta skulle i sin tur kunna leda till att andra inte tycker man är tillräckligt bra. Är man inte tillräckligt bra kanske andra inte tycker om "mig" och då får man kanske inte vara med i gruppen.
Ungefär så resonerar vårt undermedvetna.

Alla har vi bra och dåliga dagar, vissa dagar känner vi att vi duger till och andra inte.Det är tydligt att din dagsform påverkar detta en hel del.  Små barn som ännu inte utvecklat så mycket självmedvetenhet är inte blyga eller rädda för många saker. Med åren utvecklas självmedvetenheten och kritik sätter sina spår. Starka upplevelser sätter sig i det undermedvetna och går på autopilot vid liknande händelser. Så fort någonting påminner om en stark upplevelser så går autopiloten igång och spelar upp samma känslor igen.

Har du en gång upplevt att det är riktigt hemskt att stå på scen är det ganska troligt att det dyker upp gång på gång. Ett sätt att minska på detta är givetvis att utsätta sig för det ofta så att man vänjer sig vid "faran". Ett annat och effektivare sätt är att få autopiloten att hitta in i ett annat positivt spår. Tänk dig att nervositeten kommer, autopiloten går igång men istället känner du glädje, energi och nyfikenhet.

Du kan träna på detta genom att sätta dig ner blundandes och tänka att du är på en scen och ska uppträda. Du känner att du börjar bli nervös, men nervositeten gör dig lugn och avslappnad i stället. Jobba med att framkalla de mest sköna och avslappnade känslorna du kan. Repetera många gånger och gör känslan skönare och skönare för varje gång du gör det. Tänk dig gärna in i de svåraste sammanhangen du kan och gör samma sak om och om igen.

Ibland får vissa extremt bra resultat mot sin scenrädsla på bara några dagars repetition medan vissa behöver några veckor. Det tar dig några minuter om dagen så det är väl värt tiden. Det finaste med detta är att efter ett tag så går autopiloten in i detta sköna läge av sig själv och då vet du att du har lyckats vinna över din scenrädsla.

Autopiloten visar dig vilken självbild du har, ta till vara på det och använd verktyget ovanför till att ändra de självbilder du inte vill ha kvar. Visst är det lite jobb men tänk vad skönt att bli fri från en autopilot som kör till helt fel ställe.
I nästa nyhetsbrev tar jag upp hur du kan träna upp dig att kunna lita på din röst
i alla tonlägen.

Passa gärna på att anmäla dig till workshopen 26-27 november "Frigör din röst"

För bokning eller frågor använd nedanstående kontakt, Varmt välkommen.
Kontakt: mail
Kontakt: tel. 0705-918294
Hemsida: www.mindvoice.com


Copyright ©  Mindvoice, All rights reserved.

Vill du ändra på hur du får dessa mail
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mindvoice · Nya Boulevarden 10 · Kristianstad 29131 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp