Copy

Balans, balans, balans
Hej igen bästa läsare :-)


Att jobba med sin röst är verkligen som att se sig i spegeln fast lite mer på insidan. Man hör liksom allt som händer i kropp, känslor och psyke. Det roligaste när man får balans, t.ex. fysiskt så smittar den balansen av sig psykiskt eller vise versa. Med andra ord om huvudet är stressat så sätter det sig även i musklerna. Får man andningen avslappnad och harmonisk så händer samma sak både i huvudet och i musklerna. Det är ju inte alltid lätt att tänka sig lugn och harmonisk, det kan ju vara lättare att göra lugna fina rörelser och sänka tempot på andningen, vips så här knoppen också lugn och fin.

Att kunna lyssna på sig själv och ge sig det man behöver för stunden är guld värt. När din sång känns tråkig och monoton, är det kanske dags att sätta fingret på vad du hör. Förmodligen försöker du för mycket, försöker få det att låta bra eller på ett visst sätt. Prova då istället med att sjunga låten så "illa" du kan. Ibland är det lite "skit" som behövs för att hitta en bättre balans. Så prova sjung låten illa på flera olika vis några gånger. Efter det kan du prova sjunga sången igen, så som du vill leverera den inför lyssnare. Ofta ger detta en bättre balans så det börjar låta intressant och meningsfullt igen. Det är lätt att glömma att sång framför allt är uttryck och inte perfektion, något som kommer spontant inifrån.

Att bara sjunga på ett och samma sätt alltid är ett bra sätt att tråka ut både sig själv och den som lyssnar.
Du har ju som person så otroligt många nyanser om du bara letar. Ofta har vi satt en omedveten identitet (självbild) på oss själva, som tyvärr kan begränsa oss rejält. Vi kan också få rejäl hjälp av omgivningen att begränsa oss, då de flesta inte ju tycker om när man gör stor förändring, de vill ju veta vart de har en :-).

Så mitt budskap till dig i detta brevet är att du ska våga vara annorlunda. Var lite mer annorlunda än vad du brukar vara. Det behöver inte vara något jätte dramatiskt, bara något litet. Prova sjung lite annorlunda, klä dig lite annorlunda, använd lite annorlunda ordval, gå i lite annorlunda tempo, ja du fattar.
Att göra lite annorlunda kan verkligen sätta nytt liv i din sång och i din vardag. När du gör saker lite annorlunda får du balans på det. Gör du saker väldigt mycket annorlunda är det risk för att du känner dig obekväm så att du tappar din balans. Att göra bara lite annorlunda ofta, får på lång sikt dig till stor utveckling och då hinner både du själv och din omgivning med dig i din utveckling.

Så åter till sången. Skulle dina låtar du sjunger kännas tråkiga och energilösa. Prova sjung dem annorlunda. Dra ner eller öka tempot lite grand, sjung lite mjukare eller starkare, förläng eller förkorta pauserna lite grand, ja gör något som är lite annorlunda så det väcker din nyfikenhet.

För att få någon annan intresserad, måste du intressera dig själv först :-)

Ha en riktigt trevlig alla hjärtans dag,


 

Skicka gärna en rad eller två om du har frågor eller synpunkter.

Bästa Hälsningar
Ingvar


 

För bokning av lektioner eller frågor använd nedanstående kontakt, Varmt välkommen.
Kontakt: mail
Kontakt: tel. 0705-918294
Hemsida: www.mindvoice.com
Adress för lektioner:

Ingvar Bengtsson, Mindvoice
Nya Boulevarden 10
291 31 Kristianstad

Copyright ©  Mindvoice, All rights reserved.

Vill du ändra på hur du får dessa mail
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mindvoice · Nya Boulevarden 10 · Kristianstad 29131 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp