Copy
Nieuwsbrief 1, 2018
Bekijk deze mail in je browser
 
Beste <<Voornaam>>,
 
In de Efteling vond 8 februari 2018 onze ledenvergadering plaats. Wat was het informatief, leerzaam, nuttig en gezellig. We waren ook benieuwd naar jullie mening, deze is de bezoekers van de ALV gevraagd en onderaan deze nieuwsbrief treffen jullie deze uitspraken aan.

Zoals jullie bekend, heeft Hanna Tjerks het stokje van het voorzitterschap tijdens de Algemene Ledenvergadering overgedragen aan Michel Los. In deze nieuwsbrief het officiële persbericht, wat we extern verspreiden.

Op 17 mei 2018 organiseert de werkgroep Bouw een zeer bijzondere themadag in de Euromast. Naast de CAR-verzekering zal ook Risicomanagement aan bod komen. Met als focus de Maastunnel. Leerzaam en informatief! Zorg dat je je tijdig aanmeldt.


In deze nieuwsbrief ook een update over wat er komende periode te verwachten is. Graag tot 17 mei 2018!
 

VPO Nederland heeft nieuwe voorzitter

- Ter info, dit persbericht wordt extern verspreid - 

Kaatsheuvel - Na bijna 10 jaar voorzitter van VPO Nederland te zijn geweest, droeg Hanna Tjerks donderdag 8 februari tijdens de Algemene Ledenvergadering in de Efteling het stokje over aan Michel Los.

Hanna Tjerks was werkzaam als strategisch adviseur juridisch, control en risicomanagement bij de gemeente Alkmaar. Ze heeft haar dienstverband daar opgezegd en daarmee is de relatie tussen een VPO-lidmaatschap en haar persoon komen te vervallen. Michel Los is Unit coördinator Risicobeheer bij Gemeente Utrecht. Hij was 3 jaar bestuurslid van VPO Nederland. 

Onder leiding van Tjerks is VPO verder doorgegroeid naar een vereniging die samen met haar leden zorg draagt voor ontwikkeling, opleiding en het up-to-date houden van kennis. Het is daarmee ook een belangenorganisatie voor overheden geworden waar in de verzekeringswereld rekening mee wordt gehouden en waarnaar wordt geluisterd. De focus ligt steeds meer op het beheersen van risico’s. Verzekeren blijft onderwerp van gesprek, maar op het gebied van risicobeheersing valt meer winst te halen. 

Michel Los gaat deze focusverschuiving, die reeds tijdens Tjerks haar voorzitterschap startte, een vervolg geven. Los en Tjerks hebben samen de wijziging van de huisstijl en uitstraling van VPO Nederland in gang gezet. Deze passen beter bij de huidige identiteit van VPO. 

Uitnodiging Themadag 17 mei

Op 17 mei 2018 organiseert de werkgroep Bouw een zeer bijzondere themadag. Zoals aangekondigd, gaan we Rotterdam zowel diep van onder als hoog van boven bekijken. De bijeenkomst vindt namelijk plaats in de Euromast. De hele dag zijn wij daar welkom. In de Euromast vinden de presentaties plaats, zullen we lunchen, behandelen we de CAR-verzekering in kleine werkgroepen, waarbij we ook nog de Euroscope en de Maastunnel bezoeken. Naast de CAR-verzekering zal Risicomanagement ook aan bod komen, alles in het teken van de Maastunnel, die gerenoveerd wordt.

Het belooft dus een actieve en bijzondere dag te worden ! Wij kunnen ons voorstellen dat je graag met je (technische) collega wilt komen. Ook jouw collega of leidinggevende is welkom.

Voor het bezoek aan de Maastunnel raden wij dringend aan geen hakken te dragen, maar gemakkelijke schoenen.

Aanmelden voor de themadag Bouw "Maastunnel" kan door de onderstaande link te volgen. Let op! Je moet ingelogd zijn om aan te kunnen melden. Na het aanmelden is het mogelijk een introducee aan te melden. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol.

Meld je hier aan.

Cursus Wft-PE adviseur schadeverzekering zakelijk

 

Deze zeer compacte en examengerichte opleiding van VPO bereidt u uitstekend voor op het examen Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk. U houdt uw beroepskwalificatie geldig door per permanente educatie periode (PE-periode) met goed gevolg een PE-examen af te leggen. Beschikt u over het nieuwe Wft-diploma Adviseur Schadeverzekering Zakelijk? En heeft u dit diploma behaald of door omwisseling verkregen voor 1 april 2017? Dan moet u om uw beroepskwalificatie geldig te houden voor 1 april 2019 uw examen Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk hebben behaald. U bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode u examen doet. Met deze opleiding bereidt u zich snel en efficiënt voor op uw PE-examen. U verdiept zich in korte tijd in de relevante, actuele ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor degenen die in het bezit zijn van een geldig Wft-diploma Adviseur Schadeverzekering Zakelijk. U doet alleen het PE-examen voor de hoogst gekwalificeerde beroepskwalificatie. Daarmee actualiseert u automatisch ook de onderliggende modules die deel uitmaken van het betreffende Wft-diploma.

Vooropleiding

U bent in het bezit van een geldig diploma Wft Adviseur Schadeverzekering Zakelijk.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • College van Zorgverzekeringen (CVZ)
 • Diverse wijzigingen in de dekking van de zorgverzekering
 • High-speed e-bikes, pedelecs, land- en bosbouwtrekkers
 • Nationaal Contactpunt
 • Schademeldings-app
 • Vrije advocatenkeuze
 • Diverse wijzigingen in de dekking van de zorgverzekering
 • Vastlegging van het aantal schadevrije jaren
 • Wet natuurbescherming
 • Verzekeringen in de deeleconomie
 • Bedrijfsregeling Brandregres
 • Cyberverzekeringen
 • Nieuwe methodiek brandinspectie
 • Regels voor drones
 • Sanctiewet en ultimate beneficial owners (UBO)
 • Schaderegeling co-assurantie
 • Solas verdrag
 • Verhaalsimmuniteit

Kosten

€ 190,00 inclusief materiaal en 1 examenmogelijkheid.

Duur van de training: 3 uur. Meld je snel hier aan, slechts 10 plaatsen beschikbaar.

Utrecht, 9.30 – 12.30 uur.

Nieuws van de werkgroepen


Werkgroep brand en aanbesteden

 
De werkgroep heeft in 2018 haar eerste bijeenkomst van gedachten gewisseld over waar we dit jaar aandacht aan willen besteden. Op de agenda is gekomen de rol van de makelaar en het aanbesteden van makelaarsdiensten. In de loop van het jaar willen we de leden op de hoogte brengen van onze bevindingen. Anders gezegd een broedende kip in afwachting van een paar mooie kuikentjes.


 


Werkgroep verhaal

 
Net nadat de werkgroep Verhaal met een nieuwe frisse start was begonnen hebben zich helaas een paar collega’s, om diverse redenen, onze werkgroep alweer moeten verlaten. Dat heeft ons er echter niet van weerhouden de reeds ingeslagen weg te blijven volgen. De Werkgroep Verhaal wil zich dit jaar presenteren met een geheel vernieuwd handboek. Dit willen wij presenteren op een themadag ergens in november. Houd er alvast rekening mee want wat ons betreft wordt dit een mooie informatieve dag. We willen bestaande kennis delen met elkaar, want waarom moet iedereen het wiel opnieuw uitvinden. Daar waar mogelijk willen we graag geïnformeerd worden, signalen ontvangen van onze leden over het onderwerp Verhalen van schade. Wellicht kunnen we hiermee de overige leden ook verder helpen. De Werkgroep hoopt hiermee te bereiken dat we een positieve bijdrage kunnen leveren tot het meer en beter verhalen van schade aan eigendommen. Het is financieel gezien een mooie gelegenheid om geld “wat dus letterlijk op straat ligt” op te rapen.
   
We hopen jullie allen te zien op onze themadag!


 


Werkgroep risicomanagement

 
Na de eerste vergadering van deze nieuwe werkgroep in oktober 2017 wordt het ingeslagen pad verder vervolgd met een tweede bijeenkomst op 29 maart in Utrecht.
 
De werkgroep is weer gegroeid en bestaat nu uit 15 leden. Het doel is om voor de leden een bruikbare leidraad op te stellen op het gebied van risicomanagement en het beschrijven van technieken en processen die daarbij ondersteunend kunnen zijn. 
 
Het is nog mogelijk om je aan te melden voor deelname aan de werkgroep. Ook is er een vacature voor voorzitter.
Interesse? Meld je aan!


 


Werkgroep aansprakelijkheid


Newsflash werkgroep aansprakelijkheid: Binnenkort neemt Tessa Schade de voorzittershamer over van Louise Redder. Louise blijft  lid van de werkgroep. We zijn nog bezig wat puntjes op de i te zetten in een stuk over aansprakelijkheid van de vaarwegbeheerder. Publicatie daarvan volgt naar verwachting na onze werkgroepvergadering van 31 mei 2018.
 
De mening van de leden tijdens de ALV in de Efteling:
Hans van der Meer
“Leuk om hier te zijn. De gastvrijheid en beleving van de Efteling. Dit is meer dan een ALV. Een van de betere sprekers ooit.”

Danielle Koelewijn
“De lezing sluit aan op ons werk. Het is een ons kent ons groepje, je kunt netwerken en van elkaar leren.” 

Karin Klaver-Bos
“Je kunt elkaar vragen stellen op verzekeringsgebied. Elkaar helpen. Ook handig om te connecten via LinkedIn.”

Miranda Bakker
“Vooral het deel over integriteit van de lezing van Professor doctor Jaap Koelewijn zet mij aan het denken. Wat is integer?”  

Anne Folkers
“Leuke lezing, scherp en gevat. En de Efteling achter de schermen, interessant voor ons.” 

Carina Kwint, Désiré den Houdijkers, Ivonne Bijl, Ellis Bonten
“Sprookjesachtige setting. Eerste lezing, door Frank Bersch van de Efteling, heel goed. Te vertalen naar onze praktijk." 

Peter Kreulniet, Bert van der Knoop, Henk van Aggelen
“Kameraadschappelijke sfeer, het combineren met een thema en de ALV is goed, dan is het zeker de moeite om naar de vergadering te gaan.”

Louise Ridder
“Mooi logo! De nieuwsbrief is prettig te lezen en het is fijn dat de data van themadagen en dergelijke tijdig aangekondigd worden. Het delen van kennis en netwerken is prettig. Waarom zou je dure kennis inkopen als je binnen de VPO kennis gratis kan halen en brengen? De grote en kleine gemeenten hebben dezelfde problemen, alleen op een andere schaal. Dit platform is waardevol om ervaringen uit te wisselen.”

Henk van Aggelen
“In de ochtend de onderwerpen en daarna de ALV, prima volgorde.“

Tot 17 mei in de Euromast!
 
Website
Email
LinkedIn
Wilt u de wijze waarop u e-mail ontvangt wijzigen?
Verander uw instellingen of meld u af van de lijst.


Email Marketing Powered by Mailchimp